15 Eylül 2011

Bisküvili İki Renk Puding



Bisküvili İki Renk Puding

Malzemeler:

Bisküvi Hamuru Malzemesi:

  • 80 gr. Tereyağı veya margarin
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 kahve fincanı elenmiş un (küçük fincan)
  • 1 tutam tuz
  • 1 kaşık nişasta
Vanilyalı Puding Malzemesi :

  • 100 gram Margarin
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı elenmis un
  • Üç buçuk su bardağı süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın
Çikolatalı Sos Malzemesi:

  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata
Süslemek için: Bitter çikolata


Hazırlanışı :

Bisküvi hamuru:

Derin bir kaba katı ve soğuk tereyağını veya margarini küçük küçük kesin, nişasta dışında diğer malzemeleri elinizle yağa yedirin yumuşak bir hamur edin. En son nişastayı da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

20 dakika kadar hamuru buzdolabında dinlendirin.

Merdane ile hamuru yarım veya 1 cm inceliğinde açın.Dikdörtgen seklindeki bir tepsiyi yağlayın  ve unlayın. Hamuru tepsiye döşeyin.Hamurun üzerini çatalın ucuyla birkac yerinden delin.

Hamurun üzerini yanmaz bir kağıt kaplayın, kağıdın üzerine de hamurun şişip kabarmaması ve düzgün pişebilmesi icin kuru baklagiller serpiştirin.

200 derecelik fırında 15 dakika kadar bisküviyi pişirin. Kağıdı pişen bisküvi hamurunun üzerinden alıp 10 dakika kadar da pembeleşmesi için pişirmenizi tavsiye ederim.

Bisküvi hamurumuz soğuduktan sonra bir bıçakla istediğiniz ölçülerde kesin veya elinizle parçalara ayırın.

Vanilyalı -Tarçınlı Puding:

Margarini tencerede eritin. Un ve toz şekeri ekleyin. Orta dereceli bir ocakta sürekli karıştırarak sütü ekleyin.Kaynadıktan sonra vanilya çubuğunu ortadan uzunlamasına ikiye ayırın içindeki vanilya özünü bir çay kaşığı tarçın ile beraber ekleyin.

Çikolatalı Sos:

Bir tencerede süt, su, kakao, tozşeker ve nişastayı sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynayınca içine damla çikolatayı ilave edip karıştırın.

Cam kaplara önce hazırladığımız bisküvileri yerleştirin.

Tarçınlı ve vanilyalı puding ve çikolatalı sosu arzu ettiğiniz şekilde sıcak sıcak bisküvilerin üzerine paylaştırın. Üzerlerine süslemek için birer uzun bisküvi daha yerleştirip bitter çikolata ile kapları süsleyin.

Buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Hızlı bir şekilde kısa zamanda çocuklarınız veya kendiniz için sağlıklı ve besleyici atıştırmalıklar hazırlamak ister misiniz?

Haydi o zaman...

Kendini yeniden doğmuş gibi hissetmek için kaşıkla !!

Kolay gelsin, Afiyet olsun !

                                 PastalarTatlilar.com





Popüler Tarifler