17 Eylül 2011

Dolce, Dolci, Dolcissimo !! Savoiardi Kedi Dili Bisküvi

Şüphesiz dünyada İtalyanlar kadar tatlıyı seven bir halk daha yoktur.İtalyanlar için dondurma, çikolata , pasta, meyve veya fındıklarla süslenmiş kurabiyelerin tadına bakmak için önemli bir kutlamanın veya önemli bir sebebin olmasına gerek yoktur.Her fırsatta dolcileri (tatlıları) atıştırırlar. Dolcilerin (tatlıların), kremalı, sütlü tatlıların çeşitleri saymakla bitmez. İtalya seyahati yapmış olanlar çok iyi bilirler ki, İtalyadaki pastanelerde  öylesine çeşitli ve mükemmel tatlılar vardır ki,  kimse evde bu tatlıları hazırlamayı bile düşünmez. Pastanelerin önünden geçerken bile insanın gözleri faltaşı gibi açılır. Pasta ve tatlıların çeşitliği karşısında insan şaşakalır.


Savoiardi – Kedi Dili Bisküvi


Malzemeler :
  • 5 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 2 çay bardağı ince tozşeker
  • 2 çay bardağı elenmiş un
  • Yarım çay bardağından biraz fazla patates unu (50 gr.)
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı :


Yumurta sarılarını , 1 çay kaşığı vanilya aroması ve 1 çay bardağı toz şekerle birlikte,  yüksek devirli bir çırpıcıyla krema halini alana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.


Yumurta beyazlarını cam bir kasede veya derin bir kavonazda bir tutam tuzla kar halinde çırpın. Bir çay bardağı toz şekeri yavaş yavaş kar gibi çırpılan yumurta beyazlarına ekleyip çırpmaya devam edin.


Kar gibi çırptığımız yumurta beyazlarını, iki çay bardağı unu ve yarım çay bardağından çok az fazla patetes ununu krema gibi çırpılan yumurta sarılarına ilave edin. Tahta bir kaşıkla çok dikkatli yavaş yavaş karıştırın.


Hazırlanan  hamurdan bir miktar krema torbasına doldurun (istediniz ölçülerde uç takabilirsiniz) ve yaklaşık 10 cm uzunluğunda aralarında boşluk olmak kaydıyla yanmaz kağıtla kaplanan bir tepsiye sıkın.


Üzerlerini bolca pudra şekeri ile kaplayın.


Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika , üzerleri pembeleşinceye ve bisküviler sertleşene  kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir süre bekleyin tekrar pudra şekeri ile süsleyerek servise sunabilirsiniz. 


Tek kelime ile  h a r i k a  !!!!!!!!!

 
Evde hazırlanan Kedi Dili bisküvileri satın aldıklarımızdan çok farklı bir lezzet.  Özellikle çocukların çok sevdigi Kedi Dili Bisküvilerini Puding, Zabaione veya Tiramisu hazırlarken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üstelik ev yapımı Kedi Dili Bisküvileri çok daha lezzetli, kapalı kaplarda 2-3 hafta boyunca tazeliğini koruyor ve saklanabiliyor. 

Kolay gelsin, afiyet olsun!

PastalarTatlilar.com











Popüler Tarifler