9 Ekim 2011

Fındıklı Kurabiye


Fındıklı Kurabiye


  • 4 çay bardağı elenmiş un  (250-300gr.)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alın)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta sarısı
  • 150gr. tereyağı veya margarin
 Üzeri için:
  • yumurta beyazı
  • 100 gr. Dövülmüş fındık
  • 1-2 yemek kaşığı vişne vb.reçeli
 Hazırlanışı:

Elenmiş unu kabartma tozu ile karıştırın.

Pudra şekeri (isteğe bağlı olarak yarım bardak daha pudra şekeri ilave edilebilir, pudra şekerini de eleyerek eklemenizi öneririm.) vanilya şekeri ve tuzu ilave edin.

Karışımın ortasını açıp yumurta sarılarını ve tereyağını küp küp doğrayarak ekleyin.

Malzemeleri elinizle pürüzsüz bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun.

Fındıklı kurabiye hamurunu yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamuru ikiye ayırın ve uzun, düzgün bir rulo şeklinde yuvarlayarak yaklaşık 3 cm aralıklarla kesin. Kestiğiniz parçaları elinizle yuvarlayıp ortalarını göz gibi açın.Kurabiyeyi önce yumurta akına daha sonrada fındığa bulayıp tepsiye yerleştirin.

Göz göz ortasını açtığınız boşluklara reçel doldurun.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Yapımı kolay “fındıklı kurabiyeler” yerken ağızda dağılıyor,hayattan zevk alma hissini birkez daha  tadıyormuş gibi ….

Hmmmmm Harika!!

Kolay gelsin , afiyet olsun!!!

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler