27 Kasım 2011

Dut Pekmezli Fındıklı Ekmek



Dut Pekmezli Fındıklı Ekmek

Malzemeler:

  • 500 gr. Un
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker (üzerindeki tepeyi alın)
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kuru toz maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 375 ml. ılık su

Iç Malzeme:
  • 2 yemek kaşığı Fındık içi tozu
  • 2 yemek kaşığı Dövülmüş fındık içi
  • 2–3 yemek kaşığı krokant veya kavrulmuş fındık ıçı
  • 4–6 yemek kaşığı dut pekmezi
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1–2 tatlı kaşığı kadar mısır unu

Hazırlanışı:

A

Derin bir kabın içerisinde unu iki defa eleyin.

Toz şeker, bir tutam tuz, susam ve 400 gr. un ve kuru mayayı karıştırın.

İki yemek kaşığı zeytinyağı un karışımına ekleyin.

Karışıma ılık suyu ilave ederek çırpıcının hamur karıştırma uçlarıyla hamuru yaklaşık 5 dakika pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.

100 gr daha un ilave edip yine çırpıcının hamur karıştırma uçlarıyla yoğurun.

*Hamurun katı olmaması gerekiyor.

Hamuru kapalı ve sıcak ortamda yaklaşık 1 saat mayalanması için dinlendirin.

B

2 yemek kaşığı Fındık içi tozu, 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık içini 4 veya 6 kaşık dut pekmezi ile karıştırıp elinizle bir macun hazırlayın. *Ic malzemeye badem ezmesi de karıştırılabilir.

C

Çalışma tezgâhını iki yemek kaşığı kadar ayçiçekyağı ile yağlayın.

Mayalanmış ekmek hamurunu yağın üzerinde elinizle istenilen büyüklükte dikdörtgen şekilde açın.

Hazırladığınız dut pekmezli fındıklı macunu üzerine sürün. Kuş üzümlerini de serpiştirin.

Dut Pekmezli Fındıklı Ekmek Hamurunu döndürerek rulo seklinde, ekmek şeklini vererek sarın.

Dut Pekmezli Fındıklı Ekmek Hamurunun üzerini 2 -3 yemek kaşığı krokant veya hafif kavrulmuş fındık içiyle kaplayın.

1–2 tatlı kaşığı kadar mısır ununu kavrulmuş fındık ile kaplı ekmek hamurunun üzerine serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 25–30 dakika kadar pişirin.




Doktorlar, "Dut Pekmezli Fındıklı Ekmeğin"  reçetesini yazacak yakında, söylemedi demeyiniz.

Olağanüstü, mükemmel mi mükemmel, bereketli mi bereketli bir lezzet…

Haydi, bu ekmeği dostlarla paylaşalım

Yemek yiyelim değil, 

„ Dut Pekmezli Fındıklı Ekmeği birlikte yiyelim”.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






Popüler Tarifler