25 Kasım 2011

Pudingli Safran Tarlası




Pudingli Safran Tarlası

Fındıklı Taban Bisküvi Hamuru
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta (M)
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilyalı Puding (toz)
  • Yarım su bardağı fındık içi tozu
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  •  Yarım çay kaşığı tarçın
Çikolatalı Bisküvi Hamuru
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilyalı pudding (toz)
  • Yarım su bardağı fındık içi tozu
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 50 gr. eritilmiş bitter çikolata
  • Yarım çay kaşığı tarçın 
  • *1 yemek kaşığı kakao
Krem Puding                                                                                   
Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 100 ml.süt
  • 1,5 kücük kahve fincanı toz şeker
  • 6 adet yaprak jelatin.
  • 1 paket vanilyalı puding / 500 ml.süt için
  • 7-8 damla rum aroma
  • 1 çay kaşığı kır safranı / yalancı safran
  • 350 gr. sıvı krema / pastane kreması
  • Süslemek için : 100 gr. bitter veya beyaz blok çikolata, kır safranı / yalancı safran, çikolatalı bisküvi hamuru tozu , şekerlemeler vb.

1.Fındıklı Taban Bisküvi Hamuru
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içerisin 2 adet yumurta ve iki yemek kaşığı sıcak suyu bir çırpıcı yardımıyla yüksek devirde yaklaşık 2 dakika köpürene kadar çırpın.

Toz şeker ve vanilya sekerini ilave edip çırpma işlemine şekerler eriyene kadar iki-
üç  dakika daha devam edin.

Elenmiş un ,puding tozu  ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı krema hamuruna ilave edin. Tahta bir kaşıkla hamuru kısa bir süre karıştırın.

Fındık içi tozu ve tarçını ekleyip hamuru tekrar kısa bir süre karıştırın.

Yağlanmış 26cm lik kilitli kek kalıbına Fındıklı Taban Bisküvi hamurunu boşaltın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika Fındıklı Taban Bisküvi hamurunu pişirip soğutun.

2. Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Hamuru
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içerisin 2 adet yumurta ve iki yemek kaşığı sıcak suyu bir çırpıcı yardımıyla yüksek devirde yaklaşık 2 dakika köpürene kadar çırpın.

Toz şeker ve vanilya şekerini ilave edip çırpma işlemine şekerler eriyene kadar iki-
üç  dakika daha devam edin.

Elenmiş un ,puding tozu  ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı krema hamuruna ilave edin. Tahta bir kaşıkla hamuru kısa bir süre karıştırın.

Fındık içi tozu ve tarçını ekleyip hamuru tekrar kısa bir süre karıştırın.

50 gr. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip hamura ilave edin, tahta kaşıkla hamuru hafif karıştırın.

Yağlanmış 26cm lik kilitli kek kalıbına Fındıklı Taban Bisküvi hamurunu boşaltın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika Çikolatalı Fındıklı Taban Bisküvi hamurunu pişirip soğutun.

3.Krem Puding Hazırlanışı:

1 paket vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişirin, soğutun.

6 yaprak jelatini yumuşaması için soğuk suyun içinde bekletin.

Bir tencerede sıcak su kaynatın.Yumurta , şeker ve sütü derin cam bir kabın içinde kaynamakta olan suyun üzerinde yaklaşık 10-12 dakika kadar yüksek devirde krema halini alana kadar çırpın. 7-8 damla rum aromasını ilave edin.

Sıvı kremayı çırpın.

Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın. Küçük cam bir kasenin içerisine sıcak yumurtalı kremadan üç dört kaşık alın  jelatinleri ilave edip karıştırıp eritin.

Eriyen jelatinleri yumurtalı kreme ilave edin.
Vanilyali puding ve sıvı kremayı da jelatinli yumurtalı kreme ilave edip tahta bir kaşıkla krem pudingi kısa bir süre karıştırın.

1 çay kaşığı kır safranı /yalancı safranı krem pudinge ekleyin.

4. Pastanın hazırlanışı:

Fındıklı Taban Bisküvi Hamurunu ters çevirip pasta çemberinin içine yerleştirin. Üzerine hazırlayacağız bir şerbetle ıslatın. (şerbet : 2 yemek kaşığı toz şeker bir küçük fincan su )

Krem Pudingin yarısını Fındıklı Taban Bisküvi Hamurunun üzerine döşeyin.

Çikolatalı Fındıklı Bisküviyi iki bölün. Yarım daireyi uzunlamasına 1cm aralıklarla kesin.

*Çikolatalı Fındıklı Bisküvinin diğer yarım dairesini elinizle ufalayın, toz haline getirin.
Topaklanıyorsa bir süzgec kullanılabilir. * 1 yemek kaşığı kakao ile karıştırın.Toz haline getirilen çikolatalı fındıklı bisküvi hamurunu daha sonra süslemede kullanılmak üzere ayırın.

Uzun şeritler halinde kesilen Çikolatalı Fındıklı Bisküvileri krem pudingin içine yerleştirin.

Krem Pudingin diğer yarısını da Çikolatalı Fındıklı Bisküviler görünmeyecek şekilde çemberin içine döşeyin.

Krem Pudingli Yalancı Safran Tarlası Pastasını  5-6 saat buzdolabında krem pudding sertleşene bekletin.

100 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritip Krem Pudingli Yalanci Safran Tarlası Pastanın yanlarını kapatın.

Üzerini daha önceden hazırladığınız Çikolatalı Fındıklı Bisküvi tozları  ve çeşitli şekerlemelerle ve kır safranı serpiştirerek süsleyin.

Ne duralım, ne yorulalım

Lezzet-i Şahane Pudingli Safran Tarlasında buluşalım.

Afiyet olsun , kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com













Popüler Tarifler