30 Ekim 2011

Çay Çiçeği Bisküvi


Çay Çiçeği Bisküvi

Malzemeler:

  • 250 gr. Terayağı veya Margarin
  • 1, 5 yemek kaşığı kaliteli siyah çay yaprağı  
  • 100 -125 gr. pudra şekeri
  • 1-2 adet karanfil
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 300 gr. elenmiş un
  • Süslemek için: Pasta süsleme çikolatası, üzüm , fındık vb., esmer şeker

Hazırlanışı:

Tereyağını (margarin) hafif ateşte eritin.

Siyah çay yapraklarını ve iki adet karanfili tereyağına ekleyin. On beş dakika kadar çay yapraklarının yağın içinde bekletin.

Tereyağını ince bir süzgeçle süzün, çay yaprakları ve karanfili ayırın. Çay yapraklarını ve karanfili bir daha kullanmayın.

Çay kokulu tereyağını buzdolabında tekrar dondurun.

Pudra şekerini eleyin. Çay kokulu tereyağı , bir tutam tuz ve pudra şekerini krema halini alana kadar bir çırpıcı yarmıyla çırpın.

Unu eleyin. Bir yumurta sarısı, krema halinde çırptığınız çay kokulu tereyağı (margarin) ve unu önce çırpıcının hamur karıştırma ucuyla yavaş daha sonra da elinizle yoğurun. Unun kalitesine göre hamurun cıvık olduğunu düşünüyorsaniz az miktar da un ekleyebilirsiniz. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor.

Çay Çiceği bisküvi hamurunu 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Fırın tepsisini yanmaz kağıt ile kaplayın.

Dinlenen hamuru çalışma tezgahında yaklaşık 3 –4 mm kalınlıkta açıp çiçek şeklindeki kesme kalıbıyla kesin. Çiçeklerin üzerine birer adet çikolata parçası veya üzüm , fındık vb. süsleyin.

Çay kokulu Bisküvileri aralık bırakarak tepsiye döşeyin. Bisküvilerin üzerine az miktarda esmer şeker serpin.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.


 Teşekkürler…                                                                 

Bir fincan çay için,

Çay Çiçeği Bisküvilerinin tadı harika..

Afiyet olsun , kolay gelsin

PastalarTatlilar.com



26 Ekim 2011

Tarçın ve Karanfilin Aşkı-Karamelli Elmalı Kek


 Elmalar nerede ? Karamelli Elmalı Kek

Malzemeler:

4-5 adet elma
5 yemek kaşığı limon suyu
500 ml. soğuk su

125 gr. pudra şekeri
5 yemek kaşığı su
100 gr. Tereyağı
1 paket vanilya şekeri

Kek hamuru için Malzemeler:

125 gr. Tereyağı (margarin)
1 tutam tuz
3 yumurta (M- Orta büyüklükte)
120 gr. Elenmiş un (1 su bardağı)
1,5 çay bardağı  (yaklaşık 125 gr. Tozşeker)
Yarım su bardağı fındık tozu
1 yemek kaşığı elenmiş nişasta
1 paket vanilya şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığından daha az karanfil tozu
Yarım paket kabartma tozu


Hazırlanışı:

500 ml. soğuk suyu ve 5 yemek kaşığı limon suyunu derin bir kabın içinde karıştırın.

Elmalari yıkayıp, dörde bölün. Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarıyla beraber ince ince dilimleyin. Limonlu suyun icinde elmaları bekletin.

26 cm.lik kilitli bir kek kalıbına yanmaz kağıt döşeyin. Kalıbın yanlarını yağlayın.
*Pişme sırasında kabın en alt kısmına yaydığınız karamelin kalıptan akıp fırını kirletmemesi için kalıbın altını alüminyum kağıt ile kaplayın.

İç yüzeyi teflon bir tavada 125.gr. pudra şekerini  5 yemek kaşığı su ile birlikte orta hararette karıştırarak altın sarısı renginde karamelize edin. 100 gr. Tereyağın ekleyin karıştırmaya devam edin.Tereyağı eridikten sonra 1 paket vanilya şekeri ekleyin. Tereyağlı karameli kek kalıbına dökün.

Elmaların suyunu süzün ve kurulayın. Elmaları  karamelin üzerine kalıba düzenli olarak döşeyin. Aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin. Elmalar fazla gelirse üst üste iki sıra olarak ta döşeyebilirsiniz.

125 gr. Oda sıcaklığındaki Tereyağını (margarin), bir tutam tuz, vanilya şekeri ve toz şekerle krema halini alana kadar bir çırpıcı ile çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin. Her yumurta için 2-3 dakika çırpma işlemine devam edin. Elenmiş un, elenmiş nişasta, fındık tozu , kabartma tozu , tarçın ve karanfili ekleyip kısa bir süre daha  kek hamurunu karıştırın.

Kek hamurunu elmaların üzerini tamamen örtecek şekilde kaplayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika kadar  Elmalı Keki pişirin.

Fırından çıkattığınız Karamelli- Elmalı Keki beş altı dakika kadar bekledikten sonra geniş bir pasta tabağına ters olarak çevirin. Üzerindeki yanmaz kağıdı yavaşça alın.

Vanilyalı dondurma, vanilyalı sos veya taze kaymakla servise sunmanızı öneririm.

 

Üç güzeller efsanesinde Peleus ile Tetis’in düğün törenlerine Nifak tanrısı Ares (Mars) altın bir elma gönderir.

“ İçlerinden en güzeline! “ yazmaktadır  elmanın üstünde…
Zeus bu elmayı kime versin; tanrılar arasında habercilik yapan kurye Hermes ile birlikte bu elmayı tutar, İda Dağı’nda Çoban Paris’e gönderir.
Bu kararı ölümlü birisi versin der, çünkü bu kararı Zeus verir ise, tanrıların verdiği karar da ölümsüzleşecektir.
Adı geçen üç güzel, Afrodit, Athena ve Zeus’un kendi karısı Hera’dır.

 Altın elmaya sahip olmak için
Hera der ki Çoban Paris’e ;’Bu elmayı bana verirsen seni Asya kralı yaparım.’

Athena der ki; ’Bu elmayı bana verirsen sana sonsuz akıl bilgi ve kehanet gücü bahşederim.’

Afrodit der ki,
Bu elmayı bana verirsen; sana Ispartalı Helena’nın aşkını bağışlarım!’
Helena güzelliği tüm dünyada dillerde dolaşan bir kadındır.

Sonuçta Ispartalı Helena ’nın aşkını tercih eden Çoban Paris bu Altın elmayı Afrodit’e verir ve Afrodit; Aşk ve Güzellik Tanrıçası sıfatını kazanır.

Bir efsaneye göre de Afrodit Çoban Paris`in verdiği bu  Altın Elmayla  “Karamelli Elmalı Kek “ pişirir :)

Karamelli Elmalı Kek , tarçın ve karanfilin aşkı,  damaklarda efsane bir his bırakıyor...

Afiyet olsun , kolay gelsin PastaTatli dostu Afroditlere!

İçlerinden en güzeline” !

PastalarTatlilar.com




24 Ekim 2011

Portakallı Tiramisu





Portakallı Tiramisu (1)

Taban için malzeme:

  • 150 gr. Kedi Dili Bisküvi
  • 125gr. Tereyağı veya margarin
  • Yarım portakalın suyu

Ara Krema Malzemesi:

  • 3 adet portakal
  • 50 gr kedi dili bisküvi
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1-2 tatlı kaşığı kakao
Krema için malzemeleri:

  • 150 gr. Mascarpone veya labne peyniri
  • 200 gr. Sıvı krema (çiğ krema)
  • 75 gr. Toz şeker
Üzerini Kaplamak için:

  • 200 ml. portakal suyu
  • 5-6 adet yaprak jelatin
  • 50 gr. toz şeker
  • 2 gr. turuncu toz gıda boya
Süslemek için :

  • Krem Santi veya Sıvı krema
 Hazırlanışı:

Taban için 150 gr. Kedi dili bisküvilerini temiz bir torbaya koyarak merdaneyle veya mutfak robotunda galeta unu gibi ufalayın.Bisküvileri derin bir kaba alın.

125 gr. Tereyağı veya margarine eritip kedi dili bisküvileri ile karıştırın.

26 cm`lik kek kalıbın tabanına  veya benzer bir kalıbın tabanına tereyağı ile ıslatılan bisküvileri elinizle hafif bastırarak döşeyin.

Yarım portakalın suyunu sıkın ,bir mutfak fırçasıyla bisküvileri tekrar hafif ıslatın.

3 adet portakalın kabuklarını  soyun. Kabukların beyaz kısımlarını iyice temizleyip , ince ince dilimleyin. Kısa bir süre mutfak robotunda 50 gr. kedi dili bisküvisi ile  birlikte püre haline getirin.1 paket vanilya şekeini püreye ekleyin. Portakal püresini tabana döşediğiniz yağlı kedi dili bisküvilerinin üzerine yayın. Üzerine 1-2 kaşık kakaoyu süzgeçle eleyerek kapatın.

150 gr. mascarpone (labne peyniri veya taze kaymakta kullanılabilir)) ,75 gr. tozşekerle beraber kısa bir süre çırpın. Sıvı kremayı (krem santi) çırpın.

Mascarponeyi çırpmış oldugunuz sıvı kremaya ( veya krem santi) ekleyin.

Kakao ile  kapladığınız portakallı kedi dili bisküvilerinin üzerini kremayla kaplayın.

200 ml.portakal suyunu, 50gr. tozşekerle karıştırın.

6 adet jelatini yumuşayabilmesi için soğuk suda bir süre bekletin. Jelatinler yumuşayınca elinizle sularını süzün ve 200 ml. şekerli portakal  suyuna karıştırın.

2-3 gr. kadar tutuncu renkte gıda boyası ekleyin. (gıda boyasını portakal suyunun rengini koyulaştırmak amacıyla kullanılıyor , isteğe bağlı olarak kullanılmayabilir.)

Jelatinli portakal suyunu çok kısık ateşte jelatinler portakal suyunun içinde eriyene kadar ısıtın. Çok dikkatli ve yavaş  bir şekilde krema döşediğiniz Portakallı Tiramisunun üzerine jelatinli portakal suyunu gezdirin. Portakallı Tiramisuyu  yaklaşik iki saat kadar buzdolabında bekletin.

Üzerini tekrar sıvı krema (veya krem şanti) ile süsleyin.

Çikolatalı Tiramisu,  Portakallı Tiramisu, Armutlu Tiramisu, Çilekli Tiramisu, Vişneli Tiramisu,  Limonlu Tiramisu, Mandalinalı Tiramisu, Mürdüm Erikli Tiramisu daha onlarca tiramisu ve yüzlerce tarif çeşidi….

Mamma Mia!  
Sevgili Tiramisu!!!!! 
Seni görünce o kadar güçlü olmadığımı biliyorsun….
Mmmmmmm….Seni benden başkalarının yemesine nasıl dayanabilirim????

Afiyet olsun, Kolay Gelsin.

PastalarTatlilar.com








22 Ekim 2011

Küçük Prensesin Sandviç Bisküvileri



 

Küçük Prensesin Sandviç Bisküvileri


Bisküvi Hamuru

  • 2 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 Paket vanilya şekeri (bourbon vanilya şekeri)
  • 40 gr. Toz şeker
  • 60 gr. elenmiş un  (yaklaşık yarım su bardağı)
  • 1 ölçü bıçak ucuyla kabartma tozu
* Tarif yaklaşık 8 adet turta için geçerlidir, bisküvi hamurunun iki adet hazırlanması gerekmektedir.

Vanilya Krema Malzemesi:

  • 4 yaprak jelatin
  • 500 ml. Süt
  • 1 adet doğal vanilya çubugu veya 2 paket vanilya şekeri
  • 2 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 125gr. tozşeker
  • 1 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 50gr. tereyağı veya margarin
  • 150 gr. sıvı krema veya Kremşanti
  • 4-5 damla vanilya aroması veya rum aroma
  • 4 gr. Yeşil toz gıda boyası

Süslemek için: Bitter çikolata, pudra şekeri

Bisküvi Hamuru hazırlanışı :

Yumurta sarısını ve yumurtaları bir çırpıcı yardımıyla yüksek devirde yaklaşık 1-2 dakika kadar krema halini alana ve köpürene kadar çırpın.

Vanilya şekerini ( bourbon vanilya sekeri kullanmanizi öneririm) ve toz şekeri ekleyip çırpma işlemine 2 dakika kadar daha devam edin. Şekerlerin eridiğine emin olun.

Unu eleyin ve bir bıçağın ucuyla kabartma tozunu una ilave edip çırptığınız şekerli yumurta karışımına ilave edin, çok düşük devirde veya tahta bir kaşıkla bisküvi  hamurunu kısa bir süre karıştırın.

Dikdört şeklindeki bir fırın tepsisine ( yaklaşık 38 cm x 40cm)  yanmaz kağıt döşeyin. Bisküvi hamurunu ince bir tabaka halinde fırın tepsisine yayın.

Önceden ısılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 8-10 dakika kadar bisküvi hamurunu pişirin.

Bisküvi hamuru piştikten sonra fırın tepsisinden alıp , yanmaz kağıtla birlikte önce soğumasını bekleyin.

Yanmaz kağıdı pişen bisküvi hamurundan ayırıp, bir su bardağı kenarı veya yuvarlak kurabiye kalıbı ile küçük yuvarlak sandviç bisküviler kesin.


Vanilyalı Krem Hazırlanışı:

Jelatinleri soğuk su bulunan bir kapta yumuşatın.

Vanilya çubuğunu ikiye bölüp içerisindeki vanilya özünü çıkarın, yarım litre süt ile birlikte pişirin. Eğer vanilya çubuğu yok ise onun yerine 2 paket vanilya şekeri kullanın.

Bu arada yumurtaları ve yumurta sarısını , tozşeker, un ve nişasta ile birlikte bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Yavaş yavaş pişmekte olan sütün içerisine ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilya kreminizi çok kısa bir süre daha karıştırarak pişirdikten sonra 50 gr. tereyağı veya margarini ekleyip karıştırın.

Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkın. Ayrı bir kapta henüz sıcak olan vanilya kreminizden birkac kaşık alıp jelatinlerle bir süre karıştırın ve vanilyalı kremaya ekleyin.Vanilyalı kremayı jelleşebilmesi için  soğumaya alın.

Sıvı kremayı veya krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre çırpın.
3-4 damla vanilya veya rum aromasi ekleyin.

Daha sonra jelleşmeye başlayan soğuttugunuz vanilyalı kremaya çırptığınız sıvı kremayı ekleyin. 3-4 saat kadar soğumaya alın.

*Hızlı çalışabilmeniz için vanilyalı kremayı birgün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletmenizi öneririm.

Jelleşen ve katılaşan vanilyalı kremaya 4 gr. yeşil gıda boyası ekleyin, bir çırpıcı ile düşük devirde çırpın.

Kremalı Bisküvilerin hazırlanışı:


Yeşil vanilya kremasını pasta kreması sıkma torbasına doldurun. Uç olarak yıldız bir uc takın.

Küçük kesilen taban bisküvi hamurunu çiçek şeklinde yeşil vanilya kreması ile doldurun.




Üzerine ikinci bisküvi hamurunu koyun.

Tekrar ikinci hamurun üzerini de çiçek şeklinde yeşil vanilya kreması ile doldurun.

Kremalı Bisküvileri yarım saat buzdolabında bekletin





Bitter çikolatayı benmari usulü eritip turtaların üzerini bir fırça yardımıyla erimiş çikolata ile süsleyin. Çikolatalar donduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebiliriz.


Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde mutfakta kremalı çikolatalı bisküvileri kraldan gizli gizli atıştırmaya bayılırmış.

Bir gün kız bisküvisini  havaya atmış ve beklenmedik bir şey olmuş. Bisküvi bardaktaki suyun içine düşmüş! “Bisküvim gitti!” diye ağlamış kız.

“Ben senin bisküvini getiririm,”diye seslenmiş suyun içindeki bisküvi ona ;

“Ama bana bir öpücük verirsen...
Bir cadı beni yemyeşil bir bisküvi yapmıştı ve bu büyüyü ancak bir prenses bozabilir. Umarım arkadaş olabiliriz”.

Prenses suyun içindeki yemyeşil bisküviyi öper öpmez ne olmuş biliyor musunuz ?  :)

Prens ve prenses çok geçmeden evlenmişler ve düğünlerinde tabii ki  "Küçük Prensesin Sandviç Bisküvilerini" ve dostlarını da davet etmeyi unutmamışlar.

“Küçük Prensesin Sandviç Bisküvileri” sadece olaganüstü bir tad değil mutfakta farklılık ve neşe getiren  yemyeşil bir oyun sanki..

Afiyet olsun, kolay gelsin PastalarTatlılar dostu prenseslerim, sihirli bir öpücükte benden size…









20 Ekim 2011

Turunç Kokulu İrmik Tatlısı




Turunç Kokulu İrmik Tatlısı

  • 500 ml. Süt
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 kaşık bitter çikolata rendesi
  • 6 yemek kaşığı ince irmik
  • 4 yemek kaşığı esmer tozşeker
  • 1 kutu mandalina konservesi (175-200gr.)
  • 3 yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 4 damla portakal aroması
Hazırlanışı:

Yarım litre süt, vanilya şekeri ve 1 adet portakal rendesini kaynatın.

İrmik ve esmer şekeri karıştırın. Kaynamakta olan süte ilave edip 2-3 dakika kadar daha karıştırın.

Bitter çikolatayı rendeleyin. Çikolatayı sütlü irmiğe ilave edip karıştırmayın . Çikolataların sıcak irmiğin içerisinde erimesini kısa bir süre bekleyin.

Fırına dayanıklı cam veya uygun bir kaba çikolatalı sütlü irmiği boşaltın.

1 kutu mandalina konservesinin sularını süzün, çikolatalı sütlü irmik tatlısının üzerini mandalinalarla kaplayın.

3 yumurta beyazını bir tutam tuz ile birlikte yüksek devirli bir çırpıcı yardımıyla yumurtalar kar gibi olana kadar çırpın. Yarım bardak pudra şekeri ve 4 damla portakal aromasını da ilave edip kısa bir süre daha bezeyi çırpın.

Hazırlanan bezeyi pasta kreması sıkma torbasına doldurup şekiller vererek mandalinalarla kapladığınız sütlü çikolatalı irmik tatlısının üzerini kaplayın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik bir fırında yaklaşık 5-6 dakika , bezelerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak sıcak servise sunulan  “Turunç Kokulu İrmik Tatlısı”  düşlerimizden çıkmayacak bir lezzet yolculuğu…

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






18 Ekim 2011

Cevizli Makaron – Cevizli Makronen

Cevizli Makaron – Cevizli Makronen

Malzemeler:
  • 4 yumurta beyazı
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr. Tozşeker
  • 40 gr elenmiş un (bir küçük kahve fincanı un yaklaşık 50 gr.)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 gr. Dövülmüş ceviz içi
Üzerini süslemek için : Yarım ceviz içi

100 gr. Cevizi ayıklayıp toz halini alana kadar dövün.

Yumurta aklarını geniş cam bir kapta bir tutam tuz ile birlikte kar halini alana kadar yüksek devirde çırpın.

Toz şekeri yumurta aklarına yavaş yavaş ekleyip şekerler eriyene, çözülene kadar çırpmaya devam edin.

Elenmiş unu, dövülmüş ceviz tozunu ve tarçını kar gibi çırptığınız yumurta aklarına ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

Karışımı pasta sıkma torbasına doldurun.Makronelerin yaklaşık1 cm çapında geniş ağızlı yuvarlak bir uç kullanmanızı öneririm.

Yanmaz kağıt döşenmiş bir tepsiye aralıklarla makroneleri sıkın üzerini yarım ceviz ile süsleyin.

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan makroneleri soğutun. ( Üzerini bitter çikolatayı benmari usulü eritip süsleyebiliriz. )

Ceviz iyi bir damar koruyucu, kan dolaşımını düzenliyor, kanın pıhtılaşmasını önlüyor, cild temizleyici , kısacası cevizin faydaları saymakla bitmiyor.

Makaron - Makrone sözcüğü ise  dilimize Fransızcadan gecmiş… Macaron İtalyancada maccare sözcügü yani ezilmiş dövülmüş badem anlamında açıklanılabilir. Italyanların dövülmüş bademleri Amarettini de aynı yöntemle yapılıyor.

Cevizli Makroneleri  yerken ağızdan çıtır çıtır bir ses çıkıyor hmmmm

Ceviz ve tarçının tadını almak içinde tadını çıkara çıkara yemenizi öneririm.

Nasıl bir mutluluk bu ? Mükemmel ötesi ….

Afiyet olsun, kolay gelsin.

Pastalartatlilar.com









16 Ekim 2011

Armutlu Brownie






Armutlu Brownie

Malzemeler:
  • 4-5 adet Armut
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 1 Limon suyu
  • 250ml. Su
  • 2 çay bardağı dolusu esmer şeker
  • 150 gr. Bitter çikolata
  • 200 gr. Sıvı krema
  • 150gr. Tereyağı veya Margarin
  • 5 Yumurta
  • 300 gr. Elenmiş Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao 
Üzeri için:
  • 1 Su Bardağı Süt + 100 gr. Bitter Çikolata  
  • Yeşil İç Fıstık veya Dövülmüş Ceviz
Hazırlanışı:

Armutları yıkayın, kabuklarını soyup , dikey olarak ikiye bölün. 250 ml. su , yarım çay bardağı tozşeker ve 1 limonun suyu ile birlikte 5 dakika kadar hafif pişirin. Diri olarak hafif pişmiş armutların suyunu süzün ve soğumaya alın.

200 gr. Sıvı kremanın içine 150 gr. çikolatayı küçük parçalara ayırarak ilave edin hafif ateşte çikolatalar eriyene kadar ısıtın. Sıvı kremanın içinde erittiğiniz çikolatalı kremayı da soğumaya bırakın.

Fırını 180 derecede ısıtın.

150 gr. tereyağı veya margarini 2 çay bardağı esmer şekerle birlikte bir çırpıcı kullanarak krema şeklinde çırpın.

Yumurtaları tek tek ekleyin ve her yumurta için 2-3 dakika çırpma işlemine devam edin.

Elenmiş Un, kabartma tozu ve kakao ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Daha önceden sıvı kremanın içinde erittiğiniz çikolatayı da hamura ekleyerek düşük devirde kısa bir süre karıştırın.

Pasta kalıbını yağlayıp unlayın veya yanmaz bir kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıba döküp , pişirip soğuttuğunuz armutları hamurun üzerine döşeyin.

Önceden ısıttığınız fırında 50-55 dakika kadar pişirin.

100 gr. bitter çikolatayı bir bardak sütün içinde hafif ateşte eritin, soğutun ve fırından çıkarttığınız çikolatalı Armutlu kekin üzerine, her tarafını kaplayacak şekilde gezdirin.

Yeşil iç fıstık veya dövülmüş ceviz ile süsleyin.

Orijinal Brownies tarifi  19. yüzyila kadar dayanıyor. Çikolatalı Kek pişiren aşçının kabartma tozunu unutması sonucunda ortaya çıkmış. Kısacası bugün içinde kabartma tozu olan Brownie tarifleri aslında orijinal Brownie tarifleri değil ancak kabartma tozunun olmadığı bir tarifte neredeyse yok artık….


Brownieyi Brownie yapan özellikler, ıslak, yapışkan, koyu çikolata rengi ve üzerine gezdirilen
erimiş çikolata , erimiş çikolata, erimiş çikolata…..


“Armutlu Brownie”  tadı anlatılması imkansız bir lezzet.


Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





12 Ekim 2011

Vanilya Kremalı Madonna Turtası

 


Vanilya Kremalı  Madonna Turtası

Malzemeler:
  • 2 Paket Milföy Hamuru (10 veya 12 adet)
  • 1 yumurta akı
  • 50 gr. Yaprak badem veya dövülmüş fındık
  • 1 yemek kaşığı kadar tozşeker
Vanilya Krem Malzemesi:
  • 4 yaprak jelatin
  • 500 ml. Süt
  • 1 adet doğal vanilya çubugu veya 2 paket vanilya şekeri
  • 2 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 125gr. tozşeker
  • 1 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 50gr. tereyağı veya margarin
  • 150 gr. sıvı krema veya Kremşanti
  • 4-5 damla vanilya aroması veya rum aroma
  • 2 adet iri elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Süslemek için:
  • Pudra şekeri



Hazırlanışı

20 veya 24 adet kare şeklindeki Milföy hamurlarını kağıtlarından ayırıp bir süre yumuşamaya bırakın.ı

Hamurları çiçek şeklindeki bir kurabiye kesme kalıbı ile şekilde görüldüğü gibi kesin.Çiçek şeklinde kalıbınız mevcut değilse geniş ağılı bir bardak yardımıyla da yuvarlak yuvarlak kesilebilir.

Fırın tepsisine yanmaz bir kağıt yerleştirip çiçek şeklinde kestiğiniz milföy hamurlarını aralıklar  bırakarak tepsiye diziniz.

Üzerine bir fırça ile yumurta akı sürün ve tozşeker serpiştirin. Yaprak bademlerle veya dövülmüş fındık ile kaplayıp 15 dakika kadar dinlendirin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Soğumaya alın.




Vanilyalı Krem Hazırlanışı:

Jelatinleri soğuk su bulunan bir kapta yumuşatın.

Vanilya çubuğunu ikiye bölüp içerisindeki vanilya özünü çıkarın, yarım litre süt ile birlikte pişirin. Eğer vanilya çubuğu yok ise onun yerine 2 paket vanilya şekeri kullanın.

Bu arada yumurtaları ve yumurta sarısını , tozşeker, un ve nişasta ile birlikte bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Yavaş yavaş pişmekte olan sütün içerisine ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilya kreminizi çok kısa bir süre daha karıştırarak pişirdikten sonra 50 gr. tereyağı veya margarini ekleyip karıştırın.

Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkın. Ayrı bir kapta henüz sıcak olan vanilya kreminizden birkaç kaşık alıp jelatinlerle bir süre karıştırın ve vanilyalı kremaya ekleyin.Vanilyalı kremayı jelleşebilmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Sıvı kremayı veya krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre çırpın.


3-4 damla vanilya veya rum aromasi ekleyin.

Daha sonra jelleşmeye başlayan soğuttugunuz vanilyalı kremaya çırptığınız sıvı kremayı ekleyin.

Bir süre daha (1-2 saat kadar) buzdolabında bekletin.
……………………………………………………………………………………………….

Elmaları yatay olarak ince ve  yuvarlak yuvarlak kesip ortalarındaki çekirdek kısımları çıkartın.Teflon bir tavada çok kısa bir süre az miktarda tereyağı veya margarin koyarak kızartın.

Pişen milföy hamurunun 12 adetini,  kısaca altta kalacak olan milföylerin ortalarını sivri bir bıçakla oyun. Bu işlemin dikkat gerektiren yani milföy hamurunu parçalamadan oymanız gerekiyor.

Vanilyalı Kremayı, krema sıkma torbasına doldurup milföylerin oyduğunuz kısımlarını doldurun , üzerine kızartılmış elmaları koyun. Elmaların üzerine çok az daha vanilya kremi sıkıp diğer milföy hamuru ile kapatın.

Üzerlerini pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Madonna….

Müzik dünyasının ‘ikonası’ o.

Akım takip eden değil bizzat ‘akım’ı yaratan kadın.

Sadece müziği yenilemekle kalmadı, gerek klipleriyle, gerek görsel stiliyle tüm zamanların en yenilikçi ve en büyük sanatçılarından biri oldu Madonna.

Madonna’yı hiç dinlememiş olanlar var mıdır bilemiyorum ama
„Vanilya Kremalı Madonna turtalara”  kim , kim hayır diyebilir?

Sanki elma ve vanilyanın dansı bu tad…

San Pedro`ya aşığım.

Mutfaktan  esen ılık rüzgar bana seslendi.

Seni seviyorum “Vanilya Kremalı Madonna” dedi     La la la la la la la



Harika, mükemmel ve  kıyır kıyır ….

Afiyet olsun, kolay gelsin  PastaTatli dostu tüm Madonnalara…..

PastalarTatlilar.com







Popüler Tarifler