19 Şubat 2012

VİŞNELİ CHEESECAKE

VİŞNELİ CHEESECAKE 
 
Taban Hamuru Malzemeleri:

·        300 gr. elenmiş un
·        125 gr. tereyağı /margarin
·        1 çay bardağı ince toz şeker
·        1 fiske tuz
·        1 paket vanilya şekeri
·        1 limon kabuğu rendesi
·        1 adet yumurta (M)

Cheesecake Dolgu malzemeleri:
  • 750 gr. Labne Peyniri
  • 750 ml  süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 Paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5  paket vanilyalı puding (500 ml. Süt için)
  • 4 yumurta / sarısı  ve beyazı (M)
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 500 gr.  taze vişne veya konservesi
Süslemek için: Pudra Şekeri

Taban Hamuru Hazırlık:

1. Derin bir kapta 125 gr. tereyağı veya margarini küp şeklinde küçük kesin. Toz şeker, bir fiske tuz, vanilya şekeri, limon kabuğu rendesi, yumurta ve elenmiş unu ekleyip elinizle kulak memesi yumuşaklığında bir taban hamuru yoğurun.

Temiz bir torbanın içerisinde taban hamurunu 1 saat buzdolabında dinlendirin.

26cm`lik kilitli bir pasta kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin.

Unlanmış çalışma tezgahında dinlenmiş taban hamurunu, kalıbın tabanını kaplayacak şekilde açın , kalıbın  tabanını  taban hamuru ile döşeyin.

Bir çatal veya bıçak yardımıyla taban hamurunda delikler açın.

Taban hamuru ile döşediğiniz kilitli kalıbı buzdolabında VİŞNELİ CHEESECAKE kremasını / dolgu malzemesini  hazırlayana kadar bekletin.

Cheesecake Dolgu Hazırlanışı:

2. Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayın sularını bir süzgeçle süzün . Vişne konservesi kullanılıcaksa konserve suyunu süzün vişnelerin suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin.

3. 750 ml. Süt ile 1,5 paket vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişirip fazla soğutmadan dinlendirin.

1 yumurta sarısını pudinge ekleyin kısa bir süre karıştırıp yumurta beyazını daha sonra kullanılmak üzere ayırın.

4. Derin bir kabın içerisinde 750 gr. Labne peyniri , 2 paket vanilya şekeri, 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 fiske tuz ve 3 yumurta sarısını bir çırpıcı yardımıyla kısa bir süre yüksek  devirde pürüzsüz bir malzeme elde edene kadar 1-2  dakika kadar karıştırın.

Limonu sıcak su ile yıkayıp  kurulayın, labne peynirli dolgu malzemelerinin bulunduğu kaba limonu rendeleyin, tarçın ilave edin.

*İsteğe bağlı olarak  1 veya iki yemek kaşığı vişne suyu ilave edilebilir.

Labne peynirli cheesecake dolgu karışımına pudingin yarısını ilave edip kısa bir süre tahta kaşıkla karıştırın.

Taban hamuru ile döşenen kilitli pasta kalıbına labne peynirli cheesecake dolgu malzemesinin yarısını yayın üzerine suları iyice süzülmüş vişneleri döşeyin.

 Labne peynirli cheesecake dolgu malzemesinin geri kalanıyla vişnelerin üzerini kaplayın.

5. Cam bir kabın içerisinde yumurta beyazlarını (4 adet) kar halini alana kadar çırpın.

Yumurta aklarına 2 paket vanilya şekeri ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip kısa bir süre daha çırpın.

Geri kalan vanilyalı pudingi çırpılmış yumurta aklarına ilave edin, tahta bir kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın.

Labne peynirli cheesecake dolgu karışımının üzerini kar gibi çırpılan , puding ile karıştırılmış yumurta akları ile kaplayın.

Önceden ısıtılmış 180 veya 200 derecelik fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar VİŞNELİ CHEESECAKE’ in üzeri kızarana ve içi pişine kadar pişirin.

VİŞNELİ CHEESECAKE soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Bir gün bir hırsız karga.
Bir parça VİŞNELİ CHEESECAKE çalmış.
Konmuş bir dalda kalmış.
Etrafı seyre dalmış

Lezzeti keşfedenlerin vazgeçemeyecekleri olağanüstü bu tadı,  VİŞNELİ CHEESECAKE’ i kim mi  yemiş?

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                               PastalarTatlilar.com


Popüler Tarifler