4 Nisan 2012

Jöleli Cheesecake


Jöleli Cheesecake

Malzemeler

Taban Hamuru Malzemeleri:

  • 200-225 gr. elenmiş un
  • 1 -1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 100 gr. tereyağı / margarin
  • 1 yumurta

Dolgu Malzemeleri:

  • 500 gr. Labne Peyniri
  • 2,5 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket + 1 yemek kaşığı (üzerindeki tepeyi alın) vanilyalı puding tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 5 damla limon aroması
  • 1 paket vanilya şekeri

Jöle Malzemeleri:

  • 2 su bardağı vişne konservesi veya ahududu  suyu
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 5 yaprak kırmızı jelatin

Süslemek için: Pudra şekeri, ahududu vb. meyveler

Hazırlanışı:

1.Taban Hamuru Hazırlık:

Derin bir kapta unu eleyin, kabartma tozu ile harmanlayın.

Diğer taban hamuru malzemelerini elenmiş una ekleyerek önce hamur karıştırıcısı ile ve daha sonra da elinizle kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun.

Hamuru yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Kilitli bir kek kalıbının tabanına yanmaz kâğıt döşeyin, kalıbın yanlarını yağlayıp unlayın.

Dinlenen taban hamurunun 2/3 ünü tabanına, geri kalanını ise tabanın yanlarını olmak üzere kaplayın.

Hamurun tabanına çatal veya bıçak yardımıyla birçok delikler açın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık sadece 12- 15 dakika kadar hamuru hafif pişirin. Daha sonra fırının ısısını dolgu malzemesinin pişme ısısı olan 160 dereceye düşürün.

Pişen taban hamurunu hafif soğutun.

2.Dolgu Malzemenin Hazırlanışı:

Labne peyniri, toz şeker, vanilya şekerini şekerler eriyinceye ve pürüzsüz bir krema olana kadar yaklaşık 5–6 dakika çırpın.

Diğer malzemeleri şekerli peynir karışımına ilave edip çırpma işlemine devam edin.

Tüm malzemelerin pürüzsüz bir krema şeklinde birbirine karışması gerekmektedir.

Hafif pişen ve soğuyan taban hamurunun üzerine Cheesecake dolgu malzemesini döşeyin.

*Dolgu malzemesi fazla geliyorsa kilitli kalıbı örtecek şekilde tüm malzemeyi kullanın.

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında Cheesecake’ i üzeri kızarana ve içini çekene kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Pişen Cheesecake’i soğuması için dinlendirin.

3.Meyveli Jölenin hazırlanışı:

Yaprak jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde 10-15 dakika bekletin.

Meyve konservesi suyunu (vişne veya ahududu vb.) tozşeker ve vanilya şekeri ile karıştırın.

Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkın. Küçük bir tencerede jelatinleri eriyebilmesi için kısık ateşte eritin. Beş, altı kaşık kadar meyve suyu ile eriyen jelatinleri karıştırdıktan sonra şekerli meyve suyuna ilave edip karıştırın.

Soğuyan Cheesecake’in üzerini jöle ile kaplayın.

Jöleli Cheesecake’i yaklaşık jöle sertleşene kadar 5-6 saat buzdolabında bekletin.

Jöleli Cheesecake’in yanlarını ve üzerini pudra şekeri ve meyvelerle süsleyin.

Jöleli Cheesecake ‘imde kırmızı bir ayna var

Bakıyorum da bakıyorum

Hangi gözle bakarsam bakayım

Kırmızı Ayna

Kırmızı Ayna 

Var mı 

Bu dünyada

Daha lezzetlisi Jöleli Cheesecake’ten başka ?

Tadı damaklarda kalacak olağanüstü bir tad!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                   PastalarTatlilar.com









Popüler Tarifler