6 Eylül 2012

Kuru Üzümlü Kek




Kuru Üzümlü Kek

Malzemeler:

  • 250 gr. tereyağı /margarin
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta (M)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 -2,5 su bardağı elenmiş un
  • Yarım su bardağı patates unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 -1,5 su bardağı kuru üzüm
Süslemek için:
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Derin bir kapta 250 gr. tereyağı /margarin, 3 çay bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devrinde köpürene ve şekerler eriyip krema halini alana kadar çırpın.

Karışıma yumurtaları tek tek ilave ederek her yumurta için yaklaşık iki dakika kadar daha çırpma işlemine devam edin.

Yarım limon kabugu rendesini ilave edin.

Unu eleyip, patates unu ve kabartma tozu ile harmanlayın.

Elenmiş un, kabartma tozu ve patates ununu da kek hamuruna ilave edip kısa bir süre daha çırpıcının düşük devrinde malzemeler birbirine karışana kadar  kek hamurunu karıştırın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un eklenilebilir.

Kuru üzümleri hafif unlayıp kek hamuruna karıştırın.

Silikon veya kilitli bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını yağlayıp unlayın.

Üzümlü kek hamurunu kalıba döşeyin.

Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında üzümlü kek yaklaşık 50-60 dakika pişirin.

Üzümlü keki soğuması için dinlendirin. Üzümlü keki kalıptan çıkarıp, üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Bu kek burada biter

ama

Aşk mı bitecek!

Öyle zannet…

Hmmmm...

Kuru üzümler kekin lezzetine bambaşka bir tad katıyor.

Afiyet olsun, kolay gelsin!












Popüler Tarifler