8 Ekim 2012

Pudingli Yaş Pasta



Pudingli Yaş Pasta

Malzemeler:

Pandispanya Kek Hamuru:
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1,5 cay bardağı ince toz şeker
  • 100- 120 gr. elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
Puding & Krema:
  • 1 paket pudding /çikolatalı fındık aromalı veya çikolatalı antep fıstıklı
  • 400 ml süt
  • 200 gr. sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sertleştiricisi
Süslemek için:
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 100 gr. Krokant veya yeşil pirinç fıstık
Hazırlanışı:

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Cam bir kabın içerisinde yumurta beyazlarını, 3 yemek kaşığı su, 1 paket vanilya şekeri ve  1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu ile çırpıcının yüksek devrinde kar halini alana kadar çırpın.

Kar halinde çırpılan yumurta beyazlarına 1,5 yemek kaşığı ince toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek şekerler eriyinceya kadar çırpma işlemine devam edin.

Yumurta aklarına yumurta sarılarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Elenmiş un, mısır nişastası ve kabarta tozunu harmanlayıp yumurtalı kremaya ilave edin. Pandispanya kek hamuru malzemelerini tahta bir kaşıkla ve yavaş hareketlerle karıştırın.

Krema torbasının ucuna yaklaşık 1 cm çapında geniş ve düz bir uç takın.

Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

Pandispanya kek hamurunun yarısını pasta süsleme torbasına boşaltın.

Pandispanya kek hamurunu 1-2 cm aralıklarla şerit halinde tepsiye sıkın.

Pandispanya kek hamurunun diğer yarısını ise 2 yemek kaşığı kakao ile karıştırın.

Kakaolu pandispanya hamurunu da yine krema torbası ile beyaz pandispanya kek hamur şeritlerinin aralarını doldurarak sıkın.

İki renk şeritler halinde tepsiye döşenen pandispanya kek hamuruna bir çatalın ucu ile (yukarı ve aşağı) şekiller verin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pandispanya keki yaklaşık 10-12 dakika pişirin.

Pişen pandispanya keki ters çevirerek çalışma tezgahına alın. Yanmaz kağıdı ayırıp soğuması için dinlendirin..

1 paket çikolatalı pudingi (500 ml. süt için) paketi üzerindeki tarife göre pişirin.

*Süt miktarını 500 ml yerine 400 ml. olarak kullanınız.Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 -2 yemek kaşığı kadar ilave edilebilir.

200 ml sıvı kremayı , 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sertleştiricisi ile çırpın.

Soğuyan iki renk pandispanya kek ile kalıbın büyüklüğü ölçüsünde iki adet daire şeklinde kalıp kesiniz.

*Küçük kilitli kek kalıbı kullanınız. (Çap ölçüsü:18,5cm)

Pandispanya kek tabanını kalıba yerleştirip çikolatalı pudingi üzerine döşeyin.

2 yemek kaşığı kadar kavrulmuş fındık tozu serpiştirip pudingin serleşebilmesi için 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

Pudingli Pastanın üzerini tekrar çırpılmış sıvı krema malzemesinin yarısı ile kaplayın.

Kremanın üzerini pandispanya kek kalıbının diğer yarısı ile kapatın.

Pudingli Yaş Pastayı kilitli kalıptan çıkarıp yanlarını tekrar krema ile kaplayın.

Pudingli Yaş Pastanın krema ile kaplı yan yüzeyini ise krokant veya yeşil pirinç fıstık ile süsleyin.

“Onca yıl sen burada

Onca yıl ben burada

Yollarımız hiç kesişmemiş” gibi

Pudingli yaş pastanın dışında

Çocukluktan kalan mutluluğun tadında…

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                 PastalarTatlilar.com









Popüler Tarifler