28 Mart 2012

Havuçlu Truffle Toplar



Havuçlu Truffle Toplar

1. Havuçlu Kek

Malzemeler:

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 200 gr. tereyağı / margarin
  • 3,5 çay bardağı ince toz şeker
  • Yarım çay kalığı tarçın
  • 1 fiske karanfil tozu
  • 1 paket bourbon vanilya aroması veya gourmet vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 4 adet yumurta (M)
  • 300 gr. elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200- 250 gr. toz badem
2. Çikolatalı Truffle Krema

Malzemeler:
  • 300 gr. bitter çikolata veya kuvertur
  • 300 gr. sıvı çiğ krema
  • 100 gr. çırpılmış sıvı krema /çiğ krema
  • 2–3 yemek kaşığı kakao
Havuçlu Kek Hazırlanışı:

Havuçları temizleyin, ince ince rendeleyin. Rendelenen havuçları 1 çay kaşığı limon suyu  ile harmanlayın.

Tereyağı / Margarin, toz şeker, tarçın, karanfil tozu ve bir fiske tuzu elektrikli çırpıcı ile köpürene ve kadar krema halini alana kadar çırpın.

Yumurtaları tek tek ilave edin, her yumurta için yaklaşık iki üç dakika kadar çırpma işlemine devam edin.

Unu eleyin, kabartma tozu ile harmanlayın.

Elenmiş unu yavaş yavaş krema şeklinde çırpılan karışıma ekleyin çırpma işlemine pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar devam edin.

Rendelenmiş havuçları ve badem tozunu tahta bir kaşıkla kek hamuruna ilave edip karıştırın.

Kilitli bir kek kalıbını yağlayıp unlayın.

Havuçlu Kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50 -60 dakika havuçlu Keki pişirin.

  • Kilitli kek kalıbı yerine muffin kâğıtları da kullanılabilir.

Pişen havuçlu keki soğuması için bekletin.

Havuçlu kek soğuduktan sonra derin bir kapta ufalayın.

2. Çikolatalı Truffle Krema Hazırlanışı:

Bir tencerede çikolatayı rendeleyip benmari usulü eritin.

300 gr. Sıvı kremayı ilave edin benmari usulü sıvı kremayı ve çikolatayı karıştırarak pürüzsüz hale getirin.

Karışımı cam bir kabın içerisinde tekrar elektrikli bir çırpıcıyla yaklaşık 5 dakika kadar daha çırpın.

İki – üç yemek kaşığı soğuyan ufalanmış havuçlu kek tozu karıştırıp tekrar 5 dakika kadar daha çırpın.

Kremayı yaklaşık 4–5 saat buzdolabında dinlendirin.

3.Havuçlu Truffle Top Hazırlanışı:

Dinlenen Truffle Kremayı 100 gr. çırpılmış krema ilave ederek kısa bir süre çırpın.

Ufalanmış Havuçlu kek tozu ile çikolatalı truffle krema ile  karıstırarak el ile truffle top şekiller verin.

Havuçlu Truffle Topları kakao tozu ile kaplayın.

Mucizeler Zor Diyorlar
Böyle Bir Aşk Yok Diyorlar

Seni Nasıl Sevdiğimi Bilmiyorlar

Havuçlu Truffle Toplar

Sen Benim Mucizemsin!

Olağanüstü Bir Lezzet..

Afiyet Olsun, Kolay Gelsin!


                                      PastalarTatlilar.com



23 Mart 2012

Orman Meyveli Vanilya Soslu Turta


Orman Meyveli Vanilya Soslu Turta

Malzemeler:

Taban Malzemeleri:

  • 300-350gr. elenmiş un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 yumurta (M)
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 50 gr. oda sıcaklığında tereyağı / margarin
  • Yarım çay kaşığı mahlep
Sos Malzemeleri:

  • 3 adet yumurta +1 yumurta sarısı
  • 100 ml. sıvı krema
  • 200 gr. süzme yoğurt
  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 4 -5 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Üzümsü Orman Meyveleri: Ahududu, Yaban Mersini, böğürtlen, dut, Frenk üzümü vb.
  • Üzerini süslemek için: Pudra şekeri
Hazırlanışı:

1.Üzümsü orman meyvelerini yıkayın ve sularını süzün. Hazır paket meyve kullanılacaksa aynı şekilde buzları çözüldükten sonra meyvelerin sularını süzün.

2.Taban Hamurunun Hazırlanışı:

Derin bir kapta unu eleyin,

200 gr. elenmiş unu kabartma tozu ile harmanlayın.

*100 -150 gr. unu daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Yoğurt, pudra şekeri, ayçiçek yağı, tereyağı / margarin, süt, yumurta,mahlep ve  bir fiske tuzu una ilave edip hamur karıştırıcıyla pürüzsüz bir koyu krema kıvamı elde edene kadar karıştırın.

Geri kalan unu yavaş yavaş elinizle bu karışıma ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir turta taban hamuru yoğurun.

*Unun kalitesine göre miktarın az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Taban hamurunu temiz bir torbanın içerisinde yaklaşık 30.dakika buzdolabında dinlendirin.

3. Vanilya (Yoğurtlu) Sos Hazırlık

3 adet yumurtayı sıvı krema ve süzme yoğurt ile kısa bir süre çırpın. Vanilya şekeri, toz şekeri, tarçın ve vanilyalı puding tozunu bu karışıma ilave edip pürüzsüz bir sos hazırlayın.

*Vanilya şekeri yerine vanilya çubuğu kullanılabilir.

4. 26 veya 28 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi ve turta kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin, kalıbın yanlarını yağlayıp unlayın.

Taban hamurunu kalıbın çapından 2–3 cm daha geniş şekilde merdane yardımıyla açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun yanlarını tekrar yukarı doğru elinizle bastırarak yükseltin.

Suları süzülmüş orman meyvelerini (Ahududu, Yaban Mersini, böğürtlen, dut, Frenk üzümü vb) taban hamurunun üzerine döşeyin.

Vanilya Sosu meyvelerin üzerine eşit miktarda dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45–50 dakika Orman Meyveli Vanilya Soslu Turtayı pişirin.Pudra Şekeri ile kenarlarını süsleyin.

Orman Meyveli Vanilya Soslu Turtam pişti.

İstersen dinlen içinde..

İstersen zihnini tazele !

Orman Meyveli Vanilya Soslu Turta’nın

şarkısı dilimde !

Anlatılması imkânsız, nefis mi nefis...

Afiyet olsun, kolay gelsin!


                                            PastalarTatlilar.com



12 Mart 2012

Gece Gündüz Mandalinalı Puding

Mandalinalı Gece Gündüz  Puding

Malzemeler:

  • 600  ml.süt
  • 4 adet yumurta sarısı (M)
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 4 adet yaprak jelatin
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 küçük kutu mandalina konservesi veya 3 -4 taze mandalina
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı çikolata rendesi
  • 2 yemek kaşığı çırpılmış sıvı krema veya krem şanti
Süslemek için:
  • Çikolata rendesi, şekerlemeler, mandalina vb.
Hazırlanışı:

1.Jelatinleri soğuk su ile dolu bir kabın içinde yumuşatın.

Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye ayırın ve içindeki vanilya özünü süt ile birlikte pişirin.

Limon kabuğu rendeleyin.

Ayrı bir kapta yumurta sarıları, toz şeker ve balı çırpın.

Kısık ateşte pişen süte yavaş yavaş çırpılmış yumurtalı şekeri ekleyin hızlı hareketlerle köpürene ve krem halini alana kadar çırpın.

*Sütün kaynamaması gerekmektedir.

Jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, kısık ateşte jelatinleri eritip çırpılmış yumurtalı süte ekleyip karıştırın.

1 saat kadar cam bir kabın içerisinde sütlü kremi dinlendirin.

2.Mandalinaları soyun, dilimleyin veya konservesi kullanılacaksa suyunu süzün.

*1 yemek kaşığı kadar mandalinayı çikolatalı gece pudingi hazırlamak için ayırın.

Mandalina dilimlerini kâselere paylaştırın.

Dinlenen jelatinli sütlü krem karışımına 3 yemek kaşığı irmik ekleyin tekrar sürekli karıştırarak irmikli puding kısık ateşte pişirin.

Bir miktar irmikli pudingi daha sonra kâselerin üstünü süslemek için ayırın.


Kâsedeki mandalinaların üzerini irmikli krem puding ile kaplayın.

3. Daha önceden ayırdığınız mandalinaları ezip, önceden ayırdığınız irmikli puding, kakao, çikolata rendesi, çırpılmış krema veya krem şanti ile mandalinalı çikolatalı irmikli puding hazırlayıp kâselerin üzerindeki beyaz pudingin yarısını çikolatalı puding ile kaplayın.

Mandalinalı Gece Gündüz Pudingi çikolata rendesi, çeşitli şekerlemeler veya mandalinalar ile süsleyin.

Gece gündüz karışmaz

Mandalinalı Puding

Harika bir lezzet !

Unutulmaz unutulmaz….

Afiyet olsun, kolay gelsin !







6 Mart 2012

Layd Marmelade Şeftalili Pay

Layd Marmelade Şeftalili  Pay

Malzemeler:

  • 200–250 gr. elenmiş un
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 3 yumurta (M)
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 125 gr. gr. tereyağı / margarin
  • 250 gr. süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 1 çay bardağı tuzsuz badem tozu
  • 4–5 adet şeftali veya 1 kutu şeftali konservesi
  • 1 yemek kaşığı vişne veya böğürtlen reçeli
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı doğal esmer şeker
Hazırlanışı:

1. Taban Hamuru Hazırlanışı

Derin bir kapta 200 gr. unu eleyin.

Elenmiş Una, 1 paket vanilya şekeri, 1 çay bardağı ince toz şeker, 1 yumurta ve küp şeklinde kesilmiş tereyağı /margarini ilave ederek, şekerler eriyene kadar ve kulak memesi yumuşaklığında bir taban pay hamuru hazırlayın.

Unun kalitesine göre hamur kıvamının çok yumuşak olduğu düşünülüyorsa bir miktar daha un ekleyin.

Taban pay hamurunu temiz bir torbaya sararak yarım saat kadar buzdolabında dınlendirin.

2. Pay Krema Hazırlanışı

Tuzsuz bademleri fırında 10 dakika kavurun. Bademleri toz haline gelmesi için blenderden geçirin.

250 gr. süzme yoğurt, 1 çay bardağı sıvı krema, 2 yumurta ve 1 çay bardağı ince toz şekeri çırpın.

Limon kabuğu rendesi, 1 paket vanilya şekeri, mısır nişastası ve toz bademleri karışıma ekleyip pay kreması hazırlayın.

3.Şeftalili Pay Hazırlanışı

Taze şeftali kullanılacaksa şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın, ikiye bölün. Konserve şeftali için ise şeftali suyunu süzün.

Pay kalıbını yağlayın.

Dinlenen taban hamurunu pay kalıbının büyüklüğü ölçüsünde açıp kalıba yerleştirin yanları elinizle bastırarak hafif yükseltin.

Pay kremayı hamurun üzerine yayın.

Kremanın üzerine yarım şeftalileri yerleştirin. Şeftali ortalarını az miktarda reçel ile doldurun.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar Şeftalili Payı  pişirin. Pişmesine yakın bir süre şeftali aralarını esmer şekerle kaplayıp fırının üst kısmında yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin.

Mutfakta küçük hikayeler büyüt!
Aşkını sevindir!
Bana pastaların turtaların en harikasını yarat
ve gel
Şeftalili Payı tat!
Harika bir lezzet, olağanüstü bir  keyif!

Gitchi gitchi ya ya da da

Gitchi gitchi ya ya hee

Layd Marmelade  Şeftalili Pay yeah..

Afiyet olsun, kolay gelsin.







                                    PastalarTatlilar.com

Popüler Tarifler