20 Haziran 2012

Karamelli Frambuaz Panna Cotta


Karamelli Frambuaz Panna Cotta

*4 Kişilik

Malzemeler:
  • 6  adet yaprak jelatin
  • 400 gr. Sıvı krema
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 3 damla rum aroma
  • 10 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı frambuaz Konsantre veya konserve suyu


Üzerini süslemek için:
  • Taze Frambuaz /Ahududu
  • 5 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı  frambuaz Konsantre veya konserve suyu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içinde bekletin.

Vanilya çubugunu ortadan ikiye kesip özünü bir bıçak yardımı ile kazıyarak alın.

400 gr. Sıvı krema , vanilya çubuğu özü, 3 damla rum aroma ve 5 yemek kaşığı ince toz şekeri pişirin.

Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkın, küçük bir kabın içerisinde bir miktar sıcak sıvı krema ile eritin.

Eriyen jelatinleri sıcak sıvı kremanın içerisinde hafif karıştırın.

5 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu ve 2-3 kaşık frambuaz (ahududu) suyunu / konsantresini karamelize edin.

Sufle veya benzer küçük kaplara önce Karamelli Frambuaz Sosu paylaştırın, kısa bir süre ılımasını bekleyin, daha sonra da kaplara sıcak jelatinli sıvı kremayı paylaştırın.

Karamelli Frambuaz Panna Cottayı yaklasik 6-7 saat sertleşmesi için buzdolabında bekletin.

Sertleşen Karamelli Frambuaz Panna Cottayı kaplardan rahatça ve şekli bozulmadan çıkartabilmek için sıcak su bulunan bir kabın içerisinde kısa bir süre bekletip servis tabaklarına alın.

Üzerini taze Frambuaz (Ahududu) ile süsleyin.

5 yemek kaşığı ince toz şeker , 1 çay kaşığı limon suyu, 2-3 yemek kaşığı  frambuaz Konsantre / konserve suyu ile Karamelli Frambuaz Sos hazırlayıp Karamelli Frambuazlı Panna Cottaların üzerini tekrar Karamel Sos ile kaplayın.

*Karamel Sosun renginin daha da kırmızı olması isteniliyorsa yarım çay kaşığı kadar kırmızı gıda boyası kullanılabilir.

Ne zaman Karamelli Frambuaz Panna Cotta yesem !

Böyle kendimden geçerim!

Hoş geldin Tatlım!

Vanilya kokunuz kafamı karıştırıyor....

Hadi bana yine yine, yeni yeni, yine yeni, yine yine

Karamelli Frambuaz Panna Cotta  

Nefis bir tad!
                             
Afiyet olsun, kolay Gelsin!
                                     PastalarTatlilar.com











17 Haziran 2012

Aşkın Yaz Mevsimi & Kremalı Yakut Pasta

Aşkın Yaz Mevsimi & Kremalı Yakut Pasta


Malzemeler:

Taban:

  • 2,5  paket burçak bisküvi
  • 125–150 gr. tereyağı / Margarin
Yakut Pasta Krema :

  • 5 adet yaprak jelatin
  • 600 gr. Kara Orman Meyveleri
  • *Ahududu, böğürtlen, frenk üzümü, karadut, çilek, vişne vb.
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 2- 3yemek kaşığı pudra şekeri
  • 150 gr. Mascarpone veya Labne peyniri
  • 300 ml. sıvı krema
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
Üzeri için:

  • 600–700 gr. taze Orman Meyveleri
  • Yarım çay bardağı Kara Orman Meyveleri suyu
  • 1 paket tart jöle *
Hazırlanışı:

3. Taban Bisküvi Hamuru:

Derin bir kabın içerisinde burçak bisküvileri toz haline getirin.

125 -150 gr. tereyağı veya margarini eritip bisküvi tozu ile karıştırıp hamur haline getirin.

Kilitli kelepçeli kek kalıbının tabanına yanmaz kâğıt döşeyin.

Bisküvi hamurunu kalıbın tabanına el ile bastırarak döşeyin.

2. Yakut Krema:

Yaprak jelatinleri soğuk su bulunan bir kabın içerisinde yumuşatın.

Karışık Kara Orman Meyvelerini temizleyip, püre haline getirin.

Kara Orman Meyvesi püresini pürüzsüz bir sos elde etmek için tekrar süzgeçten geçirin.

Kara Orman Meyvesi püresi, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 bardak portakal suyunu sürekli karıştırarak kısa bir süre pişirin.

Yumuşayan jelâtinleri elinizle sıkıp, önce bir miktar pişen meyve püresi içinde eritin, eriyen jelatinleri pişen tekrar Kara Orman Meyve püresinin içerisinde karıştırın soğuması için bir süre dinlendirin.

1 paket vanilya şekeri ile Mascarponeyi (Labne peyniri) bir çırpıcı yardımıyla çırpın.

300 ml. sıvı kremayı, 1 paket vanilya şekeri ve 2–3 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın.

Çırpılmış sıvı krema, mascarpone (Labne peyniri) ve jelatinli Kara Orman Meyve püresini derin bir kabın içerisinde çırpıcının düşük devrinde kısa bir süre pürüzsüz hale gelene kadar çırpın veya tahta bir kaşıkla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
*Kullanılan Kara Orman Meyvelerinin cinsine göre şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha pudra şekeri eklenilebilir.

3. Aşkın Yaz Mevsimi & Kremalı Yakut Pasta Hazırlanışı:

Orman Meyveleri püresi ile hazırlanan jelatinli Yakut Kırmızısı Kremayı kelepçeli kalıba yayılan bisküvi tabanın üzerine döşeyin.

Yakut Pasta Kreması sertleşene kadar buzlukta bekletin.

Üzeri için:

Aşkın Yaz Mevsimi Kara Orman meyvelerini temizleyip jelleşmiş olan Kremalı Yakut Pastanın üzerini meyvelerle döşeyin.

1 paket tart jöleyi üzerindeki tarife göre pişirin, 

*Tart Jölenin kırmızı renkte olması için tart jöleyi pişirirken yarım çay bardağı kadar Kara Orman meyvesi suyu kullanınız veya kırmızı tart jöle kullanınız.

Aşkın Yaz Mevsimi Meyvelerinin üzerini tart jöle ile kaplayın

Farkında değil Yaz mevsimi

Yakut kırmızısı yürekten

Sevda taşıyor

Nefis bir tad, şiir gibi….

Dilimin her köşesinde Kremalı Yakut Pasta Tadı!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                                 PastalarTatlilar.com












13 Haziran 2012

Çikolatalı Dondurma


Çikolatalı Dondurma

Malzemeler:
  • 125 ml. süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 adet vanilya çubugu özü
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı sıvı krema
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 175 ml. çırpılmış sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı mascarpone
Süslemek için: 
  • Krokan
  • Kavrulmuş veya karamelize edilmis fındık , ceviz vb.
Hazırlanışı:

1. Derin bir kabın içerisinde yumurta sarıları ve vanilya şekerini köpürene kadar çırpıcı ile yüksek devirde çırpın.

Krema şeklinde çırpılan yumurta sarılarına toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek toz şekerler eriyene kadar çırpma işlemine devam edin.

2. Süte ,1 adet vanilya çubuğu özü ekleyip pişirin, ocağı kapatın.

3. Toz şeker ile krema şeklinde çırpilan yumurta sarılarını sıcak süte yavaş yavaş ekleyip çırpıcının düşük devrinde çırpmaya devam edin.

4. Karışımı tekrar ocağa alın, çok düşük ısıda koyulaşana ve köpürene kadar tekrar çırpma işlemine devam edin. *Bu işlem sırasında karışımı asla kaynatmayın.

5. Sıcak su bulunan bir kabın üzerinde benmari usulü çikolatayı eritin. Eriyen cikolataya 3 yemek kaşığı sıvı krema ve 3 tatlı kaşığı kakao ekleyip karıştırın.

6. Yumurtalı sütlü kremaya eriyen çikolata- kakao karışımını yavaş yavaş ekleyip, çırpıcının düşük devrinde çırpma işlemine devam edin. Çikolatalı Dondurma Kremasını 30 dakika kadar soğuması için bekletin.

7. Sıvı kremayı , 1 paket vanilya şekeri ile çırpın. Marcarpone ile karıştırın.

9. Çikolatalı Dondurma Kremasına çırpılan sıvı krema-mascarpone karışımını ekleyip karıştırın.

10. Çikolatalı Dondurma Kremasını uygun bir kaba boşaltıp en az 6 saat donması için buzlukta bekletin.

Çikolatalı Dondurmayı krokan  veya kavrulmuş karamelli fındık, ceviz vb. ile süsleyip servis yapın.

Durma!

İşte ev yapımı, nefis mi nefis Çikolatalı Dondurma!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                     PastalarTatlilar.com








12 Haziran 2012

Mutlu Davet & Amaretti Kurabiye



Mutlu Davet & Amaretti Kurabiye

 

Malzemeler:

 

·        2 yumurta beyazı (M)

·        1 fiske tuz

·        150  gr. ince toz şeker

·        10-12 damla acı badem aroması

·        5- 6 damla limon aroması

·        200 gr. badem tozu

 

Süslemek için: Pudra şekeri

 

Hazırlanışı:

 

* Fırını 150 derece ısıtın

 

Derin cam bir kabın içerisinde yumurta akları ve 1 fiske tuzu, çırpıcı ile yüksek devirde yumurta akları kar halini alana kadar çırpın.

 

Kar gibi çırpılan yumurta aklarına yavaş yavaş toz şekeri ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Toz şekerler tamamen yumurta aklarının içerisinde eriyene kadar çırpma işlemine devam edilmelidir.

 

Acı badem aroması, limon aroması ve badem tozunu ilave edip tahta bir kaşıkla Amaretti Kurabiye hamurunu karıştırın.

 

Fırın tepsisine yanmaz bir kağıt yerleştirin.

 

Krema Torbasının ucuna yaklaşık 1 cm çapında yuvarlak bir uç takın

 

*Krema Torbasının duy aparatı.

 

Amaretti Kurabiye Hamurunu Krema torbasına boşaltıp , yaklaşık 2 cm aralıklarla fırın tepsisine Amaretti Kurabiyeler sıkın.

 

Önceden ısıtılan 150 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika „Mutlu Davet Amaretti Kurabiyeleri „ pişirin.

 

Amaretti Kurabiyeleri soğuması için dinlendirip pudra şekeri ile süsleyin.





 

Bir gün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler.

 

„Saklayalım mutluluğu da zor bulsunlar. Zor bulduklari için belki kıymetini bilirler 


diye düşünmüşler. „


Mutluluğu saklamak hiç kolay değilmiş.

 

Derken meleklerden biri mutluluğu

 

„Amaretti Kurabiyelerin içine saklayalım“ demiş.

 

Kimsenin aklına gelmez içine bakmak.

 

İşte o gün bugündür mutluluk Amaretti Kurabiyenin içinde saklıymış.

 

Hayatım!

 

Amaretti Kurabiye,

 

Minik mutluluklarım, olağanüstü lezzetli!

 

Mutlu acı badem bizim !

 

Hayatın kendisi!

 

Afiyet Olsun, Kolay gelsin.! 

                           

                       PastalarTatlilar.com 










 





6 Haziran 2012

Gülpembe Cupcake




Gülpembe Cupcake

Malzemeler:

Muffin :

  • 150 gr. Bitter çikolata
  • 125 gr tereyağı (margarin)
  • 250 gr. ince toz şeker
  • 4 adet yumurta (M)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 3 damla limon suyu
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 -2  yemek kaşığı kakao (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 1 yemek kaşığı patates unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Gülpembe Krema:

  • 2 adet yumurta beyazı (M)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 150-160 gr. tereyağı (margarin)
  • 250 gr. Ahududu vb. meyve püresi
  • 2 yemek kaşığı mascarpone
Süslemek için:
·        Kakao tozu
·        Ahududu vb. meyve püresi
·        1 tatlı kaşığı toz şeker
*Muffin kalıpları
*Kağıt muffin kalıpları

Hazırlanışı:

150 gr.  bitter  çikolatayı rendeleyin.

125 gr. tereyağı ve rendelenmiş çikolatayı sıcak su bulunan bir kabın üzerinde benmari usulü eritip soğuması için kısa bir süre bekletin.

Derin bir kabın içerisinde yumurta, ince toz şeker, vanilya şekeri, 3 damla limon suyu ve bir fiske tuzu çırpıcı ile yüksek devirde pürüzsüz bir krema halini alana kadar çırpın.

Erimiş olan tereyağı ve çikolatayı krema şeklinde çırpılan yumurtalı şekere ilave edip kısa bir süre daha muffin hamurunu çırpın.

Elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve patates ununu da ilave edip düşük devirde çırpma işlemine devam edin.

Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirip her kalıba yaklaşık bir buçuk yemek kaşığı kadar muffin hamurunu paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kakaolu , çikolatalı muffinleri 25-30 dakika kadar pişirin.

Pişen kakaolu çikolatalı muffinleri soğuması için dinlendirin.

Gülpembe Kremanın Hazırlanışı:

Ahududuları yıkayıp temizleyin.

Blender yardımı ile 1 paket vanilya şekeri ile birlikte ahududuları  ezip püre haline getirin.

Daha sonra süslemede kullanmak üzere 2 yemek kaşığı kadar ahududu püresi ayırın.

2 adet yumurta akı, 1 çay bardağı ince toz şeker ve 1 paket vanilya şekerini sıcak su bulunan bir kabın üzerinde benmari usulü şekerler eriyene ve yumurta akı kar halini alana kadar çırpın.

Kar halini alan yumurta aklarını sıcak suyun üzerinden alıp çırpma işlemine 5-10 dakika kadar devam edin.

Önce oda sıcaklığındaki 150-160 gram tereyağını kar halinde çırpılan yumurta aklarına, daha sonra da ahududu püresini  ilave edip çırpma işlemine devam edin.

Gülpembe kremaya 2 yemek kaşığı mascarpone ekleyip kısa bir süre daha kremayı çırpın.

Gülpembe kremayı katılaşabilmesi için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletin.

Gülpembe Cupcake Hazırlanışı:

Kakaolu, çikolatalı muffinlerin yanlarını kakao tozu ile kaplayın.

Pasta süsleme torbasının ucuna geniş ağızlı yıldız bir uç takın.

Gülpembe kremayı torbaya doldurup arzu edilen şekillerde kakaolu , çikolatalı muffinleri gülpembe kremayla süsleyin.

Ahududu püresini 1 tatlı kaşığı kadar tozşekerle karıştırıp sos haline getirin. servise sunarken “Gülpembe Cupcake” leri Ahududu sosu ile süsleyerek sunun.

Dudağımda nefis bir türkü

Gülpembe Cupcake Tadı

Gülleri açtırıyor ,

Seni söyletiyor,

İnanamıyorum Gülpembe

Nefis !

Unutmak kolay mı güzelim? 

Afiyet olsun, kolay gelsin!

                        PastalarTatlilar.com















2 Haziran 2012

Şımarık Kek



Şımarık Kek

Malzemeler:

  • 200 gr. tereyağı / margarin
  • 200 gr. ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 yumurta (M)
  • 125 gr. elenmiş un
  • 125 gr. mısır nişastası
  • 50 gr. toz yeşil fıstık
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
  • Yarım çay kaşığı yeşil, toz gıda boyası
 Süslemek için:

  • 200 gr. Kuvertür Çikolata
  • 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:

Tereyağını / Margarini eritin.

Derin bir kabın içinde, toz şeker, erimiş tereyağı, 1 paket vanilya şekeri ve limon suyunu yüksek devirde şekerler eriyene kadar çırpın.

Şekerle çırpılan tereyağına (margarin) yumurtaları tek tek ilave edin. Her yumurta için yaklaşık 2 dakika kadar çırpma işlemine devam edin.

Unu eleyin, mısır nişastası ve kabartma tozu ile harmanlayıp, pürüzsüz krema şeklinde çırpılan yumurtalı tereyağlı şekerli karışıma ekleyin.

Şımarık Kek hamuru malzemelerini, çırpıcı ile düşük devirde veya tahta bir kaşıkla malzemeler birbirine karışana kadar karıştırın.

Yeşil fıstiğı ve yeşil gıda boyasını da şımarık Kek Hamuruna ekleyip , karıştırın.

Ortası delikli bir kek kalıbını yağlayın.

Şımarık Kek Hamurunu kalıba döşeyip, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Pişen Şımarık Keki soğuması için dinlendirin.

Soğuyan Şımarık Keki arzu edilen kalınlıkta dilimleyin, dilimlerin aralarını hafif açın.



200 gr. kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin.

Eriyen çikolatayı Şımarık Kek dilimlerinin üzerine gezdirin.



Şımarık Kekin çikolata olmayan kısımlarına tekrar pudra şekeri serpin, Şımarık Keki daha da şımartın.



Fıstık Yeşili Şımarık Kekim

Seni gidi fıstık Kıran

Seni gidi çikolatalı şımarığım

Yakalarsam!

Hmmmm!

Nefis!

Ağızda kıyır kıyır bir şölen..

Afiyet olsun, kolay gelsin!

                                              PastalarTatlilar.com


















Popüler Tarifler