26 Ağustos 2012

Tini Mini, Çikolatalı Şeftali mi?



Tini Mini, Çikolatalı Şeftali mi?

Malzemeler:

Pandispanya Kek Hamuru

  • 4 adet yumurta beyazı (M)
  • 4 adet yumurta beyazı (M) + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr. toz şekeri
  • 100 gr. elenmiş un
*Pandispanya Keki ıslatmak için yarım çay bardağı şeftali suyu

Şeftalili Krema

  • 200 -250 ml sıvı krema
  • 2-2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket krema sertleştirici
  • 300-400 gr`lık şeftali konservesi veya 2-3 adet dilimlenmiş şeftali
Tini Mini Bisküvi

  • 125 gr. tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 2-2,5 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım bardak tuzsuz toz badem
  • 200 -250 gr. elenmiş un
Süslemek için:
  • 300-350 gr. bitter kuvertür çikolata
  • 1-2 yemek kaşığı şeftali veya kayısı reçeli
  • Kavrulmuş, dövülmüş fındık, badem, krokant vb.
Hazırlanışı:

1. Pandispanya keki hazırlamak için önce 4 adet yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Cam bir kapta 4 adet yumurta beyazı,1 fiske tuz ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini çırpıcı ile yüksek devirde, kar halini alana kadar çırpın.

Ayrı bir kapta, 4 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya şekeri, 100 gr. toz şekerini çırpıcı ile yüksek devirde krema halini alana ve köpürene kadar çırpın.

Krema halini alan yumurta sarılarına elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip kısa bir süre daha malzemeleri çırpmaya devam edin.

Kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını pandispanya kek hamuruna ilave edin, Tahta bir kaşıkla pandispanya kek hamurunu yavaş hareketlerle karıştırın.

Dikdörtgen şeklinde bir tepsiye yanmaz kağıt döşeyip, tepsinin yanlarını yağlayıp unlayın. Örnek ölçü: 29cm x 42cm vb.

Pandispanya kek hamurunu dikdörtgen tepsiye döşeyip ,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Pandispanya Kek soğuyup dinlendikten sonra yanmaz kağıdı ayırın.

Ağız çapı yaklaşık 23 cm`lik cam veya plastik yuvarlak saklama kabının iç yüzeyini  folyo ile kaplayın.

Soğuyan pandispanya keki folyo ile kaplı saklama kabın içerisine yerleştirin.Yanlardan artan ve kesilen kek hamuru daha sonra kremanın üzerini kapatmak üzere kullanılacağı için mümkün olduğunca büyük parçalar halinde kesin.

2. 200-250 gr. sıvı kremayı, vanilya şekeri,  2-2,5 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sertleştircisi ile çırpın.

*Krem Şanti kullanılabilir.

Dilimlenmiş şeftali konservesi kullanılıyorsa şeftalileri süzün.

Taze Şeftali kullanılıyorsa şeftalileri temizleyip dilimleyin.

1 çay bardağı kadar şeftali suyunu ayırın.

Çırpılmış krema ve dilimlenmiş şeftalileri yavaş hareketlerle karıştırın.

Yuvarlak saklama kabına döşenen pandispanya keki şeftali suyu ile hafif ıslatın.

Şeftalili kremayı pandispanya kekin üzerine döşeyin, kremayı düzleyip arta kalan kek parçaları ile kremanın üzerini kapatın ve tekrar hafif şeftali suyu ile ıslatın.

Kremalı Pandispanya kekin üzerini folyoyla sarıp, ağırlık yerleştirin , 1 gece buzdolabında bekletin.

3. Tini Mini Bisküvi  

Derin bir kaba tereyağı veya margarini küp şeklinde kesip doğrayın.

Yumurta, tuz, vanilya şekeri, pudra şekeri , badem tozu ve elenmiş unu ilave edip elinizle kulak memesi yumuşaklığında tini mini bir bisküvi hamuru hazırlayın.

Bisküvi hamurunu yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Bisküvi hamurunu ikiye bölün.

*Pandispanya kekin tabanını önceden ölçünüz.

Önce pandispanya kekin taban çapı ölçüsünde , örneğin 23 cm çapında, 1 cm kalınlığında büyük bir taban bisküvi hazırlayın.

Bisküvi hamurunun diğer yarısı ile yaklaşık 4,5 cm çapında, 1 cm kalınlığında mini bisküviler hazırlayın.

*Kolaylık açısından çalışma tezgahını hafif unlayıp bisküvi hamurunu açınız.

Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20-25 dakika üzerleri hafif kızarana kadar “Tini Mini Bisküvileri” pişirin.

Tini Mini Bisküvileri soğuması için dinlendirin.

4. Büyük Tini Mini Bisküvinin üzerine şeftali reçelini yayın.

Buzdolabında dinlenen kremalı pandispanyanın üzerine reçelli büyük Tini Mini Bisküviyi yerleştirin.

Yuvarlak saklama kabını ters çevirerek „Tini Mini Kremalı Şeftalili Pandispanyayı ızgaranın vb. üzerine yerleştirin.

Bitter kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin.

Eriyen bitter kuvertür çikolatanın bir kısmını pastanın üzerini kaplamak için kullanın.

Tini Mini Bisküvileri de çikolata ile kaplayıp kavrulmuş, dövülmüş badem, fındık, krokant vb. ile süsleyin.

„Tini Mini Çikolatalı Şeftali mi?“ pastanın yanlarını tini mini bisküvilerle kapatın.
*İsteğe bağlı olarak üzerine de bisküviler veya taze çiçek yaprakları vb. yerleştirilip süslenebilir.

Tin Tin 

Tini Mini Hanım

„Çikolatalı Şeftali mi ? „

Seni çok seviyor canım!

Harika bir görünüm, benzersiz nefis bir tad!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                             PastalarTatlilar.com











17 Ağustos 2012

Çikolatalı Revani





Çikolatalı Revani

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta (M)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 2 çay bardağı irmik
  • 120-150 gr. elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-8 damla portakal aroması
  • Damla çikolata , parça çikolata, çikolata kapları vb.
Şerbet

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı ince toz şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
 Süslemek için:

  • 200 ml. sıvı krema  vb. (Krem Şanti)
  • 1 paket krema sertleştirici
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Krokant, kavrulmuş dövülmüş fındık vb.
 * Silikon muffin kalıpları

Hazırlanışı:

1. 2 su bardağı su , 2 su bardağı ince toz şeker ve portakal suyunu kaynatarak şerbet hazırlayın. Şerbeti ılıtın.

2.Derin bir kapta 3 adet yumurta, vanilya şekeri , bir fiske tuz ve ince toz şekeri çırpıcı ile yüksek devirde, şekerler eriyene ve krema halini alıp köpürene kadar kadar çırpın.

Yoğurt ve sıvı yağı da şekerle çırpılmış yumurtalı kremaya ilave edip kısa bir süre daha düşük devirde çırpma işlemine devam edin .

Portakal aromasını ekleyin.

Unu eleyin , kabartma tozu ile karıştırın.

İrmik ve  elenmiş unu da ekleyip tahta bir kaşıkla revani hamurunu malzemeler birbirinin içine girene kadar karıştırın.

Silikon muffin kalıplarını yağlayın.

Revani hamurunu silikon muffin kalıplarına önce birer yemek kaşığı olmak üzere paylaştırın. Ortalarına çikolata parçalarını serpiştirip çikolataların üzerini tekrar revani hamuru ile kaplayın.

*Resimde görünen „Çikolatalı Revani“ için bardak şeklinde çikolatalar kullanılmıştır.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 -45  dakika „Çikolatalı Revaniyi“ pişirin.

Pişen „Çikolatalı Revanileri“ ılıması için dinlendirin.

Ilık „Çikolatalı Revanileri“ muffin kalıplarından çıkarıp derin bir kabın içinde şerbetleyin.

Sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sertleştiricisi ile çırpın.

„Çikolatalı Revanileri“ servise sunarken üzerlerini krema ve krokant, kavrulmuş, dövülmüş fındık vb. ile süsleyin.

Olmaz  olmaz

Olamaz !

Kim gelmiş bayramda?

Çikolatalı Revani mi?

Sevgilim de süslemiş yüzünü...

Bayram coşkusu unutulmaz bir tad !

Çok sevindim.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

                                      PastalarTatlilar.com


























14 Ağustos 2012

Limon Soslu Bademli Gönül Bahçesi


Limon Soslu Bademli Gönül Bahçesi

Malzemeler:

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı /margarin
  • 1,5 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı (M)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı tuzsuz toz badem
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
Süslemek için:

  • 200-250 gr. pudra şekeri
  • 1 adet limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı gıda boyası
  • Hindistan cevizi tozu vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kapta tereyağı, ince toz şeker ve vanilya şekerini şekerler eriyene ve pürüzsüz bir krema halini alana kadar çırpıcı ile yüksek devirnde çırpın.

Yumurta sarısını ve badem tozunu ilave edip çırpma islemine bir süre daha devam edin.

Limon kabuğu rendesi ve elenmiş unu da “Bademli Gönül Bahçesi Bisküvi „ hamuruna ilave edip elinizle pürüzsüz , kulak memesi yumuşaklığında bir bisküvi hamuru hazırlayın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha elenmiş un ilave edilebilir.

Bademli Gönül Bahçesi Bisküvi hamurunu temiz bir folyoya sarıp 30-45 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Çalışma tezgahını hafif unlayıp “Bademli Gönül Bahçesi Bisküvi” hamurunu açın ve   çiçek şeklinde kurabiye kesme kalıpları kullanarak şekiller verin. Çiçeklerin ortalarını daire şeklinde açın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika kadar  pişirin.

Pişen “Bademli Gönül Bahçesi Bisküvileri” soğutun.

200 -250 gr. pudra şekeri ve 1 adet limon suyu ile pürüzsüz bir limon sos hazırlayın. Limon sos kıvamı katı ise 1-2 yemek kaşığı kadar da su kullanın. İstenilen renkte gıda boyasını ilave edip sosu tekrar karıştırın.

Bademli Gönül Bahçesi Bisküvilerini renkli limon sosa batırıp (hindistan cevizi tozu vb. serpiştirilebilir.) ile süsleyin.

Gönül toprağına düştü tohum, açar çiçekler!

Limon Soslu Bademli Gönül Bahçesi Bisküvileri nefis bir tad!

Badem ve limon kokusu…

Afiyet olsun, kolay gelsin!

                                    PastalarTatlilar.com 













11 Ağustos 2012

Jöleli Hayali Mor





Jöleli Hayali Mor

Malzemeler:

Taban Kek Hamuru:

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 80 gr- 100 gr. elenmiş un
  • 100 gr. ince toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya şekeri
Krema

  • 125 gr. mascarpone
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 400 gr. sıvı krema
  • 25 -30 gr.toz jelatin
  • 4- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 125 gr. taze yaban mersini
Süslemek için:

  • Kırmızı jöle / jel
  • Frank üzümü suyu veya vişne, karadut vb.)
  • Taze Yaban Mersini
1.Ön Hazırlık:

Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Yumurta beyazlarını, cam bir kapta ve çırpıcının yüksek devrinde kar halini alana kadar çırpın.

Derin bir kapta yumurta sarıları, vanilya şekeri  ve ince toz şekerini, çırpıcının yüksek devrinde , şekerler eriyene ve koyu köpüklü  krema halini alana kadar çırpın.

Daha önceden çırpılan yumurta aklarını, unu ve mısır nişastasını çırpılmış şekerli yumurta sarılarına ilave edip tahta bir kaşıkla ve yavaş hareketlerle malzemeler birbirinin içine geçecek şekilde taban kek hamurunu karıştırın.

Yuvarlak kilitli  kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin.

Taban kek hamurunu kalıba döşeyin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 -30 dakika “Jöleli Hayali Mor” taban kekini pişirin.

Pişen taban keki soğutun, yanmaz kağıdı taban kekten ayırın.

Taban keki pasta çemberinin içine yerleştirin.

  • Jöleli Hayali Mor” pastası iki kat olarak hazırlanmak isteniliyorsa yumurta aklarını ve sarılarını ayırmadan çırpılmalı, taban kek hamuruna yarım çay kaşığı kabartma tozu ilave edilmelidir.
2.Krema:

125 gr. mascarpone , süzme yoğurt, vanilya şekeri ve 2 -3 yemek kaşığı pudra şekerini çırpıcı ile çırpın.

125 gr. taze yaban mersinini temizleyip blender yardımı ile ezin.

Yaban Mersini püresini ince tel süzgeçten geçirin, mümkün olduğu kadar pürüzsüz bir sos haline getirin.

Yaban mersini sosu 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ile karıştırın.

2-3 yemek kaşığı kadar sosu daha önce pişirip pasta çemberine yerleştirilen taban kekin üzerine sürün.

Arta kalan yaban mersini sosu ise toz jelatin ile yavaşça karıştırıp, pudra şekerli mascarpone yoğurt kremaya ilave edin, çırpıcı ile kısa bir süre pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.

Ayrı bir kapta sıvı kremayı , çırpıcının yüksek devrinde yaklaşık 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın.

Çırpılmış sıvı krema ile daha önceden hazırlanan jelatinli yaban mersini sosu ile hazırlanan mascarponeli kremayı birlestirin.

*Pudra şekeri veya yaban mersinli sos miktarının az geldiği düşünülüyorsa az miktar daha eklenilebilir.

Hazırlanan kremayı, pasta çemberinin içine yerleştirilen ve yaban mersini mor sosla kaplı taban kekin üzerine döşeyin.

Hayali Mor Pastayı yaklaşık 5 - 6 saat krema sertleşene kadar buzdolabında bekletin.

3. Jöleli  Hayali Mor” pasta kreması sertleştikten sonra , temizlenmiş taze yaban mersinleri ile süsleyin.

Kırmızı jöle / jeli paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. *Jöleyi hazırlarken erguvani rengi elde edebilmek için su yerine  frenk üzümü suyu veya vişne suyu tercih edilmeli.

Hazırlanan jöle /jel ile  “Jöleli Hayali Mor” Pasta kremasının üzerini kaplayın.

Eflatunla kırmızı arası

Mora çalan vişneçürüğü

Erguvanlar, leylaklar, menekşeler

Düşün ki bir  bahçede….

Jöleli Hayali Mor “  damak tadında….

Bir dilim  sana..

“Ya hani bana? “

Fena da değil, güzel de değil, lakin muhteşem bir tad !

Hmmmm…”

Afiyet olsun, kolay gelsin!

                                        PastalarTatlilar.com













8 Ağustos 2012

Armutlu Tatlı Pizza



Armutlu Tatlı Pizza

Malzemeler:

  • 250 gr. elenmiş un
  • 125. gr. tereyağı /margarin
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 2 -3 damla limon aroması
  • 1 adet yumurta (M)
İç malzeme:

  • 4 adet armut
  • 1- 1,5 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm vb.
Süslemek için:

  • Pudra şekeri
  • Yumurta beyazı
  • Dondurma vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kaba unu eleyin.

Elenmiş unu, ince toz şeker, vanilya şekeri ve tuz ile harmanlayıp unun ortasını havuz şeklinde açın.

Yumurtayı ve tereyağını veya margarini küçük küp şeklinde kesip ilave edin.

El ile pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

*Unun kalitesine göre daha fazla un ilave eklemek gerekiyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Pizza tart hamurunu temiz bir folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Armutları temizleyin, kabuklarını soyun ve küp şeklinde vb. dilimleyin.

Dilimlenmiş armutları 1 tatlı kaşığı limon suyu ile yavaş hareketlerle karıştırın.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

Çalışma tezgahını hafif unlayıp tatlı pizza hamurunun yaklaşık 2/3 ünü olmasını istediğiniz büyüklükte yaklaşık 1 cm kalınlığında tatlı pizza hamurunu açın.

Armutları ve kuru üzümleri vb. hamurun üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakacak şekilde döşeyin.

Armutların üzerine 1 -1,5 yemek kaşığı kadar toz şeker serpiştirin.

Hamurun yanlarını hafif içeri doğru kapatın.

Armutlu Tatlı Pizzanın yanlarına bir fırça ile yumurta akı sürün.

Daha önceden ayrılan tatlı pizza hamur parçasını armutların üzerine irice rendeleyin.

Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında üzeri ve yanları kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Armutlu Tatlı Pizza ılıdıktan sonra yanlarını pudra şekeri ile kaplayın. Dondurma ile servise sunun.

Sen ey hoş kokulum!

Armutla karışık Tatlı Pizza !

Kıyır kıyır nefis bir tad, akıl bırakmıyor başta!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                            PastalarTatlilar.com









Popüler Tarifler