30 Ekim 2012

Vişneli Poğaça


Vişneli Poğaça

Malzemeler:

Poğaça Hamuru:
•5–6 yemek kaşığı yoğurt
•8 yemek kaşığı süt
•7 yemek kaşığı sıvı yağ (ayçiçeği)
•1çay bardağı ince toz şeker
•400- 450 gr. elenmiş un
•1 yemek kaşığı toz fındık / toz badem
•1 paket vanilya şekeri
•1 paket kabartma tozu

Vişneli Puding:
•1 kutu vişne konservesi/vişne kompostosu (720 ml. )
•Yarım paket vanilyalı puding
•4 yemek kaşığı toz şeker
•Yarım çay kaşığı tarçın

Süslemek için:
•1adet yumurta sarısı
•Yaprak badem
•Pudra şekeri

Hazırlanışı:

1.Vişne konservesini süzüp, vişneleri ve vişne suyunu ayırın.

4–5 yemek kaşığı vişne suyunu vanilyalı puding ile karıştırın.

Geri kalan vişne suyunu, 4 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırıp pişirin.

Kaynayan şekerli vişne suyuna puding tozu ile karıştırılan vişne suyunu ekleyip el çırpıcısı ile kısa bir süre daha karıştırarak vişneli bir puding hazırlayın.

Vişneleri ve tarçını ekleyip dinlenip soğuması için bekletin.

2. Derin bir kapta yoğurt, süt, sıvıyağ, ince toz şeker ve vanilya sekerini çırpıcının hamur karıştırıcı uçlarıyla malzemeler birbirinin içine karışana kadar yaklaşık 5–6 dakika karıştırın.

300 gr. kadar un, fındık veya badem tozu ve kabartma tozunu da çırpılan poğaça hamuru malzemelerine ilave edip poğaça hamuru macun haline gelene kadar kısa bir süre daha karıştırma işlemine devam edin.

Tekrar el ile 100–150 gr kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir poğaça hamuru yoğurun.

Poğaça hamurunu yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.

3. Dikdörtgen seklinde fırın tepsisine yanmaz kâğıt döşeyin.

Dinlenen poğaça hamurunu ikiye bölün.

Yaklaşık 1 cm kalınlığında büyük bir daire şeklinde poğaça hamurunu açıp, hamuru 8 adet eşit üçgen şeklinde kesin.

Her üçgen parça için 1 yemek kaşığı vişneli puding harcı tabana yerleştirip tabandan başlamak üzere rulo şeklinde vişneli poğaça hamurunu rulo şeklinde sarıp, poğaçaları fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak yerleştirin.

* Poğaça hamurunun diğer yarısı içinde aynı işlemi uygulayın.

Vişneli poğaçaların üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürüp yaprak badem ile kaplayın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında Vişneli Poğaçaları yaklaşık 20–30 dakika kadar pişirin.

Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Kim o?

Vişneli poğaça

Rüzgâr her şeyi ne güzel anlatıyor

Vişneli Poğaça

Varsın boş kalsın ellerim…

Yumuşacık, bayatlamayan vişneli poğaçanın tadı harika!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                 PastalarTatlilar.com







8 Ekim 2012

Bir Naz Bir Naz Balkabağım



Bir Naz Bir Naz Balkabağım

Malzemeler:

  • 1 kilo balkabağı
  • 400-500 gr. ince toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi kreması
Süslemek için:

  • Keçi boynuzu pekmezi
  • 200 gr. sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 kase ceviz tozu
Hazırlanışı: 

Balkabağını uygun görülen uzunluk ve kalınlıkta dilimleyin.

Derin bir tencereye bir sıra bal kabağı dilimleri, bir sıra ince toz şeker olmak üzere balkabaklarını döşeyip tencerinin kapağini kapatın.

*Üzerine yarım çay bardağı kadar su ilave edilebilir.

Şekerli balkabağı dilimlerinin 24 saat dinlenip şerbetlenmesi gerekir.

Kısık ateşte şerbet hafif koyulaşıp balkabağı dilimleri parlak bir renk alana kadar pişirin.

Kabak Tatlısı piştikten sonra, 1 adet tarçın çubuğunu tencerenin içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletip çıkarınız.

Pişen kabak tatlısını şerbeti ile beraber blender yardımı ile püre haline getirip hindistan cevizi kreması ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.

*Hindistan cevizi kreması hindistan cevizi sütü konservesinin üst yüzeyinde toplanan koyu krema.

Sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket vanilya şekeri ile çırpın.

Cam Kuplara sırasıyla bir miktar hindistan cevizi kremalı balkabağı püresi ,ceviz tozu, çırpılmış krema ve tekrar hindistan cevizi kremalı balkabağı püresini paylaştırarak döşeyin.

Balkabağı ve krema ile döşenen kupların üzerini keçi boynuzu pekmezi ve tekrar çırpılmış krema ile süsleyin.

Balkabağına "seviyor musun? " desem

Bir naz bir naz olmaz ki!

Böyle de yapılmaz ki!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                                                PastalarTatlilar.com








Pudingli Yaş Pasta



Pudingli Yaş Pasta

Malzemeler:

Pandispanya Kek Hamuru:
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1,5 cay bardağı ince toz şeker
  • 100- 120 gr. elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
Puding & Krema:
  • 1 paket pudding /çikolatalı fındık aromalı veya çikolatalı antep fıstıklı
  • 400 ml süt
  • 200 gr. sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sertleştiricisi
Süslemek için:
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 100 gr. Krokant veya yeşil pirinç fıstık
Hazırlanışı:

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Cam bir kabın içerisinde yumurta beyazlarını, 3 yemek kaşığı su, 1 paket vanilya şekeri ve  1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu ile çırpıcının yüksek devrinde kar halini alana kadar çırpın.

Kar halinde çırpılan yumurta beyazlarına 1,5 yemek kaşığı ince toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek şekerler eriyinceya kadar çırpma işlemine devam edin.

Yumurta aklarına yumurta sarılarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Elenmiş un, mısır nişastası ve kabarta tozunu harmanlayıp yumurtalı kremaya ilave edin. Pandispanya kek hamuru malzemelerini tahta bir kaşıkla ve yavaş hareketlerle karıştırın.

Krema torbasının ucuna yaklaşık 1 cm çapında geniş ve düz bir uç takın.

Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

Pandispanya kek hamurunun yarısını pasta süsleme torbasına boşaltın.

Pandispanya kek hamurunu 1-2 cm aralıklarla şerit halinde tepsiye sıkın.

Pandispanya kek hamurunun diğer yarısını ise 2 yemek kaşığı kakao ile karıştırın.

Kakaolu pandispanya hamurunu da yine krema torbası ile beyaz pandispanya kek hamur şeritlerinin aralarını doldurarak sıkın.

İki renk şeritler halinde tepsiye döşenen pandispanya kek hamuruna bir çatalın ucu ile (yukarı ve aşağı) şekiller verin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pandispanya keki yaklaşık 10-12 dakika pişirin.

Pişen pandispanya keki ters çevirerek çalışma tezgahına alın. Yanmaz kağıdı ayırıp soğuması için dinlendirin..

1 paket çikolatalı pudingi (500 ml. süt için) paketi üzerindeki tarife göre pişirin.

*Süt miktarını 500 ml yerine 400 ml. olarak kullanınız.Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 -2 yemek kaşığı kadar ilave edilebilir.

200 ml sıvı kremayı , 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sertleştiricisi ile çırpın.

Soğuyan iki renk pandispanya kek ile kalıbın büyüklüğü ölçüsünde iki adet daire şeklinde kalıp kesiniz.

*Küçük kilitli kek kalıbı kullanınız. (Çap ölçüsü:18,5cm)

Pandispanya kek tabanını kalıba yerleştirip çikolatalı pudingi üzerine döşeyin.

2 yemek kaşığı kadar kavrulmuş fındık tozu serpiştirip pudingin serleşebilmesi için 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

Pudingli Pastanın üzerini tekrar çırpılmış sıvı krema malzemesinin yarısı ile kaplayın.

Kremanın üzerini pandispanya kek kalıbının diğer yarısı ile kapatın.

Pudingli Yaş Pastayı kilitli kalıptan çıkarıp yanlarını tekrar krema ile kaplayın.

Pudingli Yaş Pastanın krema ile kaplı yan yüzeyini ise krokant veya yeşil pirinç fıstık ile süsleyin.

“Onca yıl sen burada

Onca yıl ben burada

Yollarımız hiç kesişmemiş” gibi

Pudingli yaş pastanın dışında

Çocukluktan kalan mutluluğun tadında…

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                 PastalarTatlilar.com









Popüler Tarifler