24 Ocak 2013

Tatlı Günahlar



Tatlı Günahlar

*Çikolata Soslu Yaş Pasta

Malzemeler:

  • 4 Adet yumurta
  • 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 100 gr. dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 cay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 100 gr. elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı patates unu (üzerindeki tepeyi alınız)
Pasta Dolgu Krema Malzemeleri:

  • 200-250 gr. sıvı krema
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket krema sıkıştırıcısı
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı (büyük fincan) neskahve
  • 4-5 tatlı kaşığı ince toz şeker
  • 3 adet yaprak jelatin
  • 4 yemek kaşığı vişne, böğürtlen vb.marmelatı

Süslemek için:

  • 200 ml. hazır çikolata sosu
  • 8-10 adet ceviz bütün / yarım
  • 50-100 gr. bitter çikolata
Hazırlanışı:

1.100 gr ceviz içini blender yardımı ile toz haline getirin.Toz cevizi 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırın.

Derin bir kapta 2 çay bardağı ince toz şeker, 1 paket vanilya şekeri, 1 fiske tuzu harmanlayın.

Yumurtaları tek tek vanilyalı şekere ilave edip, çırpıcının yüksek devrinde her yumurta için yaklaşık 2-3 dakika kadar pürüzsüz bir krema halini alana kadar çırpın.

Tatlı Günahlar Kek Hamuruna tarçınla harmanlanmış ceviz tozu ,un, patates unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.

Tatlı Günahlar Kek Hamurunu tahta bir kaşıkla malzemeler birbirinin içine geçinceye kadar, kısa bir süre yavaş hareketlerle karıştırın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa az miktarda un ilave edilebilir.

Kilitli bir kek kalıbının (çapı: 26cm) tabanına yanmaz kağıt döşeyin. Tatlı  Günahlar kek hamurunu kilitli kek kalıbına eşit şekilde döşeyin.

*Kalıbın yanlarını yağlamayınız.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında „Tatlı Günahlar” keki yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Tatlı Günahlar Keki soğuması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

2. Cam bir kapta vb. 200 gr. sıvı kremayı , 1 paket vanilya şekeri , 1 paket krema sıkıştırıcı ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

3.Sıcak su ve 1,5 tatlı kaşığı neskahve tozu ile 1 büyük kahve fincanı neskahve hazırlayın. Neskahveyi 2-3 tatlı kaşığı kadar şeker ile tatlandırın.

4. 3 adet yaprak jelatini yumuşaması için soğuk su bulunan bir kabın içinde bekletin.

5. 100 gr. bitter çikolatayı sıcak su bulunan bir kabın üzerinde benmari usulü eritin.Çikolata eridikten sonra hazırlanan neskahveyi, 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını ve 2-3 tatli kaşığı ince toz şekeri yavaş yavaş ilave edin. Benmari usulü (sıcak su bulunan bir kabın üzerinde) çikolata sosu karıştırmaya devam edin.

6.Eriyen jelatinleri elinizle sıkın, küçük bir kapta kısık ateşte eritin, / Bir miktar hazırlanan çikolata sosu ilave edip karıştırın. Çikolata soslu erimiş jelatinleri tekrar benmari usulü eriyen neskahveli çikolata sosa ekleyin.

Çikolata sosu soğuması için dinlendirin.

*Çikolata sosun şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa ince toz şeker ilave edilebilir.

7. Tatlı Günahlar Keki yataytan iki eşit parçaya bölün.

8. Pasta tabanını pasta çemberinin içine yerleştirip, pasta tabanının üzerine 4-5 yemek kaşığı vişne, bögürtlen vb. marmelatı eşit şekilde sürün.

Önceden çırpılan,vanilya şekerli kremayı marmelatın üzerine eşit şekilde döşeyin.

Soğuyan ve koyulaşan çikolata sos ile kremanın üzerini kaplayın.

Pasta  tabanının diğer yarısını çikolata sosun üzerine döşeyip kapatın.

Tatlı Günahlar Pastasını yaklaşık 10-12  saat buzdolabında bekletin.

9. 50-100 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
8-10 adet yarım bütün cevizleri erimiş çikolata ile kaplayın.

Tatlı Günahlar Pastasını 200 ml. hazır çikolata sos ile kaplayın.

Çikolata ile kaplanmış cevizlerle „Tatlı Günahlar Pastasını” süsleyin.

Arada aşk

Sırada sen

Yüreğim benim,

Çikolata Sosum,

Ah benim Tatlı Günahlarım!

Mükemmel bir zevk,  gurme tadında…

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                      PastalarTatlilar.com











17 Ocak 2013

Çikolatalı Mermer Kek / Marble Cake



Çikolatalı Mermer Kek / Marble Cake

 

Malzemeler:

 

·        250 gr. tereyağ /margarin

·        1 su bardağı ince toz şeker

·        1 paket vanilya şekeri

·        3 çay kaşığı kabartma tozu

·        1 su bardağı süt

·        4 adet yumurta (M)

·        450-500 gr. elenmiş un

·        2 yemek kaşığı mısır nişastası

·        3-4 yemek kaşığı kakao

·        *3 yemek kaşığı süt

 

Süslemek için:

·        250 gr. çikolata kuvertür

·        Süsleme şeker

Hazırlanışı:


Derin bir kapta tereyağı /margarin, ince toz şeker ve vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve krema halini alana kadar çırpın.

 

Krema halinde çırpılan şekerli yağa, yumurtaları tek tek ilave edip, her yumurta için yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpma işlemine devam edin.

 

Sütü ilave edip kısa bir süre daha mermer kek hamurunu çırpın.

 

Un, mısır nişastası ve kabartma tozunu eleyin.

 

Elenmiş un, mısır nişastası ve kabartma tozunu mermer kek hamuruna ilave edip çırpıcının  düşük devri ile kısa bir süre daha çırpın.

 

Mermer kek hamurunu iki ayrı kaba ayırın.

 

Mermer kek hamurunun yarısını, 4 yemek kaşığı kakao ile tekrar kısa bir süre çırpın.

 

*Kakaolu mermer kek hamuru koyulaşıyorsa, 3 yemek kaşığı süt ilave ederek tekrar eski kıvamına gelmesine dikkat edin.

 

Pasta kalıbını yağlayıp, unlayın.

 

Kalıba bir yemek kaşığı kakaolu bir yemek kaşığı kakaosuz olmak üzere yan yana mermer kek hamurunu döşeyin.


*İkici katı hazırlarken kakaosuz hamurun üzerine kakaolu olmak üzere döşeyin.

 

Çırpıcının hamur karıştırıcı uçları ile mermer kek hamuruna şekiller verin.

 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar Mermer Keki / Marble Cake`i pisirin.

 

*Mermer Kekin kalıptan rahat çıkabilmesi için kek kalıbını, soğuk su bulunan bir kabın içinde soğutun.

 

Çikolata kuvertürü benmari usulü vb. eritip mermer kekin üzerini çikolatayla kaplayın.

 

Çikolata kaplı „Mermer Keki / Marble Cake“ şekerlemeler ile süsleyin.

 

Küçüğüm,


Aşkı, mermer kek anlatır.


Aklına kim gelirse davet et!


Harika bir lezzet, en sevdiğin kek…


Mermer Kek!


Afiyet olsun, kolay gelsin!

                             PastalarTatlilar.com









 




13 Ocak 2013

Kirazlı Tartoletler & Çay Saati



Kirazlı Tartoletler & Çay Saati

Malzemeler:

Tartolet Hamuru
  • 250-300 gr. elenmiş un
  • 1,5 çay bardağı elenmiş pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 130-150 gr. tereyağı / margarin
  • 1 paket vanilya şekeri
Krema:
  • 250 gr. sıvı krema
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1,5 cay bardağı ince toz şeker
  • 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı / margarin
  • 150 -200 gr. kırmızı kiraz şekerleme ( konserve)
Hazırlanışı:

1. Derin bir kaba 250 gr. unu ve pudra şekerini eleyin.

Pudra şekeri ile elenmiş una tereyağını /margarini küçük küp şeklinde doğrayın , bir adet yumurta sarısı ve vanilya şekerini de ilave edip el ile kulak memesi yumuşaklığında bir tart hamuru hazırlayın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ekleyin.

Tart hamurunu temiz bir folyaya sarıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Tartolet kalıplarını yağlayın.

Tart hamurunu yanmaz kağıdın veya folyonun üzerinde uygun kalınlıkta açın. Tartolet kalıplarının ağız kısımları ile tartoletleri kesin ve kalıba yerleştirin.

Tartoletlerin üzerine yanmaz kağıtlar yerleştirin. Yanmaz kağıdın üzerini de baklagillerden (kuru fasulye vb.) ağırlıklar yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tartoletleri 20-25 dakika pişirin.

2. Küçük bir tencerede 250 gr. sıvı krema ve vanilya çubuğu özünü  orta ateşte karıştırarak pişirin.

4 adet yumurta sarısını , 1,5 çay bardağı ince toz şeker ile karıştırın.

Ocağın ısısını düşürün, pişmekte olan vanilyalı sıvı kremaya yavaş yavaş şekerli yumurtaları ekleyip tahta bir kaşıkla kremayı koyulaşana kadar pişirin.

Tel süzgeç ile kremayı cam derin bir kaba tekrar süzün yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında soğuması için dinlendirin.

Kırmızı kiraz şekerlemelerin suyunu süzün. Kiraz şekerlemeleri blender yardımı ile püre haline getirin.

*Krema süslemesi için tartolet sayısı kadar kırmızı kiraz şekerleme ayırın.

Soğuyan kremaya 150 gr. kadar oda sıcaklığında tereyağı /margarini kaşık kaşık ekleyip  çırpıcı ile pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.

Tereyağı ile çırpılan kremaya kırmızı kiraz şekerleme püresini ilave edin. Kısa bir süre daha kremayı çırpın.

Kirazlı kremayı dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

3. Tartoletleri kalıptan çıkartın.

Krema sıkma torbasının ucuna yıldız geniş çaplı bir uç takın.

Kirazlı kremayı krema sıkma torbasına alıp tartoletlerin iç kısımlarını süsleyin.

Daha önceden ayrılan kırmızı kiraz şekerlemeler ve pudra şekeri veya kakao tozu vb. ile

„Kirazlı Tartoletleri “ süsleyin.

Gönlüm sana pervane

Kirazlı Tartoletim

Çay elbette hakkındır!

Unutulur bir lezzet değil, apansız yine gelecek aklına!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                PastalarTatlilar.com









11 Ocak 2013

Portakal Köpüğünde Kek


Portakal Köpüğünde Kek

*Portakallı Sabayon

Malzemeler:
  • 200 ml. taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Limonlu veya portakallı hazır kek
Süslemek için:

  • Portakal dilimleri, kakao tozu vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kaba portakalların suyunu sıkın, süzgeçten geçirin.

3 adet yumurta ve iki yemek kaşığı ince toz şekeri portakal suyuna ekleyin.

Sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde orta ateşte, yumurtalı şekerli portakal suyunu hafif koyulaşana ve köpürene kadar çırpıcının yüksek devrinde çırpın.

Portakal kabuğu rendesini ekleyip portakal köpüğünü kısa bir süre daha çırpın.

*İsteğe bağlı olarak portakal köpüğüne portakal likörü de ilave edilebilir.

Limonlu veya portakallı kek dilimlerini bardaklara veya tabaklara yerleştirip, portakal köpüğü ile servise sunun.

Portakal Köpüğünde keklerin üzerini portakal dilimleri ,değisik meyveler, nane yaprakları veya kakao tozu ile süsleyin

Köpükten portakal, portakaldan köpük

Köpüklü ıslak kek, portakallı köpüklü ıslak kek

İşte köpükle geçen güzel saatler!

Köpük sevinci mi ne?

Hazırlaması kolay, tadı harika!

Afiyet olsun , kolay gelsin!
                                   PastalarTatlilar.com














9 Ocak 2013

Limonlu Sufle




Limonlu Sufle

Malzemeler:

  • 1 su bardağı elenmiş un (yaklaşık 120-125 gr.)
  • 4 adet yumurta
  • 250 ml. süt
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 65-70 gr. tereyağı /margarin
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
Hazırlanışı:

1. Derin bir kaba unu eleyin.

2. Elenmiş unu , 250 gr. süt ile çırpıcının orta devrinde kısa bir süre çırpın.

3.Süt ile çırpılmış una, tereyağını, 2 çay bardağı pudra şekeri ve 1 paket vanilya şekerini ilave edip çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak tereyağı ve şekerler eriyene kadar koyu kıvamda pürüzsüz bir sos hazırlayın.

Hazırlanan sufle sosa 1 adet limonun kabuğunu rendeleyerek ekleyin.

Ocağın altını kapatıp sufle sosu soğutun.

4. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

5.Yumurta beyazlarını cam bir kapta , 1 paket vanilya şekeri ve 1 çay bardağı pudra şekeri ilave ederek çırpıcının yüksek devrinde kar halini alana kadar çırpın. Buzdolabında kısa bir süre bekletin.

6. Yumurta sarılarına, 2 adet limonun suyunu  ilave edin.

7. Limonlu yumurta sarılarını soğuyan sufle sosa ilave edip tel çırpıcı ile veya çırpıcının orta devrinde tekrar pürüz hale gelene kadar çırpın.

8.Kar halinde çırpılan yumurta aklarını limonlu sufle sosa ilave edip tahta bir kaşıkla ve yavaş hareketlerle limonlu sufleyi karıştırın.

9. Sufle kaplarını tereyağı / margarin ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırının alt bölümünde, yaklaşık 30 dakika kadar sufle kabarana ve limonlu suflenin üstü altın sarısı rengini alana kadar pişirin.

*Limonlu sufle pişerken fırının kapağını açmayın.

Pudra şekeri, limon sos, limonlu dondurma vb. ile süsleyerek servise sunun.

Hayat sevinçli gözlere bakıyor

Limonlu Sufle büyüyor

Sanma ki şifası yok

Sen de ol iki limon gibi…

Limonlu Sufle, nefis bir damak tadı!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                   PastalarTatlılar.com












8 Ocak 2013

Merci Cheesecake




Merci Cheesecake

Malzemeler:

Merci Cheesecake Taban Hamuru:

  • 250-300 gr. elenmiş un
  • 1,5 çay bardağı ince toz şeker
  • 125 gr.soğuk tereyağı /margarin
  • 1 adet yumurta (M)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Cheesecake Dolgu Malzemesi:

  • 3 adet yumurta (M)
  • 500 gr. Labne peyniri
  • 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 250 -300 gr. sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 kase kadar karaorman meyveleri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
  • Krema
  • Pudra şekeri
  • 150 gr. ahududu marmelatı vb.
Hazırlanışı:

1.Merci Cheesecake Taban Hamuru

Derin bir kapta 250 gr. unu eleyin.

Elenmiş unun ortasını çukur şeklinde açıp 1 adet yumurta, tereyağı /margarin, vanilya şekeri , ince tozşeker ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında Merci Cheesecake taban hamurunu hazırlayın.

*Unun kalitesine un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha ekleyin.

Merci Cheesecake taban hamurunu temiz bir folyoya sarıp buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Dikdörtgen şeklinde (örnek ölçü:37cm x 25cm) bir fırın tepsisinin tabanına yanmaz kağıt döşeyin.

Merci Cheesecake taban hamurunu tepsinin büyüklüğünde açın ve yanmaz kağıdın üzerine yerleştirin.

Hamurun kabarmaması için, üzerine tekrar yanmaz kağıt yerleştirip baklagiller ile ağırlıklar yerleştirin.

Önceden ısıtılmış  180 derecelik fırında Merci Cheesecake taban hamurunu yaklaşık 20 dakika pişirin.

Merci Cheesecake taban hamurunu soğuması için dinlendirin.

2. Merci Cheesecake Dolgu Malzemesi

Derin bir kabın içerisinde 3 adet yumurta, vanilya şekeri , 1 fiske tuz ve ince toz şekeri ile şekerler tamamen eriyene ve pürüzsüz bir krema halini alana kadar çırpıcının yüksek devri ile yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.

Şekerle çırpılan yumurtalara labne peynirini,yarım paket vanilyalı pudingi ve mavi haşhaşı ilave edip kısa bir süre daha malzemeleri çırpın.

Çırpılan Merci Cheesecake Dolgu Malzemesini kısa bir süre buzdolabında bekletin.

Ayrı bir kapta, sıvı kremayı cam bir kapta çırpıcının yüksek devrinde çırpın.

Küçük bir tencerede 1 kase kadar karaorman meyvelerini, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile hafif ısıtıp, yarım paket vanilyalı pudingi ilave edin. Pudra şekerle ısıtılan karaorman meyvelerini el blenderi veya benzeri bir alet ile püre haline getirin.

Daha önceden çırpılan buzdolabında bekletilen dolgu malzemesinden beş altı yemek kaşığı ayırıp karaorman meyve püresine karıştırın. (Ebruli desenler elde etmek isteniliyorsa, iki malzemeyi fazla karıştırmadan birleştirin)

Arta kalan Merci Cheesecake dolgu malzemesine, 250-300 gr.çırpılmış sıvı (çiğ) krema ilave edip, tahta bir kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın.

3. Merci Cheesecake

Merci Cheesecake taban hamurunun üzerine önce Merci Cheesecake dolgu malzemesi daha sonra da karaorman meyve püresi ile hazırlanan malzemeyi döşeyin.

*Arzu edilirse, dolgu malzemesinin üzerine tekrar karaorman meyveleri yerleştirilebilir.

Merci Cheesecake`i önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında tekrar yaklaşık  1 saat kadar pişirin.

Merci Chesecake`in pişmesine yakın, (dolgu malzemesi serleştikten sonra )150 gr. kadar ahudu marmelatını vb. bir fırça ile üzerine sürüp, yaklaşık 20 dakika kadar daha reçelli Merci Chesecake`i pişirin.

Merci Chesecakek`i bir süre dinlendirip üzerine bol pudra şekeri ile kaplayın. Çırpılmış sıvı krema ile ılık ılık service sunun.

Kusursuz, mükemmel  bir tad!

Merci Cheesecake

Merci...

Afiyet olsun, kolay gelsin!










Popüler Tarifler