28 Şubat 2013

Çikolatalı Cappuccino Panna Cotta



Çikolatalı Cappuccino Panna Cotta

*4 kişilik

Malzemeler:

  • 250 ml. süt
  • 250 ml. sıvı krema
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 1-2 paket vanilya şekeri veya 1 adet vanilya çubuğu
  • 3 adet yaprak jelatin
  • 1-1,5 çay kaşığı tarçın
  • 2-3 tatlı kaşığı cappuccino tozu
  • 1 fiske toz karanfil
  • 1 tatlı kaşığı kakao tozu
  • 100 gr. bitter çikolata (%55 veya %70 kakao)
Süslemek için:

  • 200 gr. çiğ krema veya krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sıkıştırıcısı
  • 1-2 yemek kaşığı taze ahududu vb.
Hazırlanışı:

100 gr. bitter çikolatayı ince olarak rendeleyin, daha sonra kullanılmak üzere bekletin.

Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içinde bekletin.

Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıp bir bıçağın ucu ile özünü sıyırın.

Küçük bir tencerede sütü, sıvı kremayı, ince toz şekeri, vanilya özünü (veya 2 paket vanilya şekerini), tarçın ve karanfili karıştırarak kısa bir süre kaynayana kadar pişirin.

Cappuccıno tozunu ilave edin.

Ocağın ısısını tamamen düşürüp yaklaşık 2-3 dakika kadar daha sürekli karıştırmaya devam edin.

Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkırak suyunu tamamen süzün.

Küçük bir kasede 5-6 yemek kaşığı kaynayan süt –sıvı kremalı karışımdan ayırın ve yumuşamış jelatinleri içerisinde karıştırarak  eritin.

Eriyen jelatinleri pişen cappuccino`lu süt-sıvı krema karışımına ilave edip karıştırın.

Sıcak jelatinli süt-sıvı krema karışımına yavaş yavaş çikolata rendesini ve 1 tatlı kaşığı kakao tozunu ilave edip, çikolatalar eriyene kadar kısa bir süre daha Çikolatalı Cappuccino Panna Cotta`yı karıştırın.

Cam bardak, kadeh vb. kaplara Çikolatalı Cappuccino Panna Cotta`yı paylaştırın.

Yaklaşık 3-4 saat kadar Çikolatalı Cappuccino Panna Cotta`yı buzdolabında donması için bekletin.

Süslemek için, 1 yemek kaşığı kadar ahududuyu ince süzgeçten geçirin.

Sıvı kremayı (çiğ krema) pudra şekeri ve  krema sıkıştırıcısı ile çırpıcının yüksek devrinde çırpın.

*Sıvı krema yerine Krem Şanti kullanılabilir

Süzgeçten geçirilmiş ahududu vb. meyve özünü krema veya krem şanti  ile karıştırıp, 

Çikolatalı Cappuccino Panna Cotta`yı hazırlanan pembe krema ile süsleyin.

Sen Çikolatasın,

Ben Cappuccino

İtalyan tatlım Panna Cotta…

Kime güzelim?

Gurme tadında,unutulamayacak bir tarif…

Denemelisin!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                      PastalarTatlilar.com











24 Şubat 2013

Mavi Yemişli Cheesecake




Mavi Yemişli Cheesecake

Malzemeler:

Cheesecake Taban Kek

  • 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
  • 1 adet yumurta (M)
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1,5 çay bardağı elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
*Kilitli kek kalıbı (26 cm veya 28 cm lik.) /tereyağ-margarin /ince mısır unu

Cheesecake Dolgu:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yumurta beyazı
  • 1,5 çay bardağı ince toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • Yarım limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 500 gr. Labne peyniri
  • 1- 1,5 yemek kaşığı ince mısır unu
Süslemek için:

  • Organik Mavi Yemiş / Blueberry / taze veya dondurulmuş
Hazırlanışı:

1.Cheesecake Taban Kek

Derin bir kapta tereyağı, ince toz şeker ve bir fiske tuz ve vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene kadar çırpın.

Tereyağı ve şekerle çırpılan kremaya yumurtayı ilave edip çırpının yüksek devri ile yaklaşık 4-5 dakika kadar daha pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpma işlemine devam edin.

Un, mısır nişastası ve kabartma tozunu harmanlayıp Cheesecake hamuruna eleyerek
ilave edin.

* Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Cheesecake taban hamurunu kısa bir süre daha çırpın.

Kilitli bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını yağlayın. Yağlanmış kilitli kalıbı mısır unu ile kaplayın.

Cheesecake taban hamurunu yağlanmış kilitli kek kalıbına döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar cheesecake taban hamurunu pişirin.

Pişen chesesecake tabanı soğuması için 30 dakika kadar dinlendirin.

2.Cheesecake Dolgu:

Cam bir kapta vb. yumurta aklarını 2 paket vanilya şekeri ile çırpıcının yüksek devrinde kar halini alana kadar çırpın.

Ayrı bir kapta tereyağı /margarin ve ince toz sekeri şekerler eriyene kadar çırpıcının yüksek devrinde çırpın.

Çırpılan sekerli yumurtaya iki adet yumurta sarısı ilave edip çırpma işlemine krema halini alana kadar devam.

Labne peynirin varsa suyunu süzün.

Yumurta ile çırpılan yağ- şekerli kremaya labne peyniri ve ince mısır ununu ekleyip kısa bir süre daha dolgu malzemeyi çırpın.

İsteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesini ilave edin.

Kar halinde çırpılan yumurta aklarını da cheesecake dolgu kremaya ilave edip,  pürüzsüz bir dolgu malzemesi elde edene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.

3. Daha önceden pişirilen cheesecake taban kekin üzerine cheesecake dolgu kremayı döşeyin.

Organik Mavi Yemiş / Blueberry / taze veya dondurulmuş meyvelerle cheecake`in üzerini süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tekrar 35–40 dakika kadar daha Mavi Yemiş Cheesecake`kin üzeri altın sarısı rengini alana kadar pişirin.

Mavi yemiş Cheesecake piştikten sonra 10–15 dakika kadar daha fırının içinde bekletin.

Mavi Yemiş Cheesecake soğuyana kadar kilitli kek kalıbın içinde dinlendirin.

Benim sana yandığım

Yandığım aman

Mavi Yemiş mi?

Benim sana yandığım

Mavi Yemişli Cheesecake

Harika bir lezzet!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                           PastalarTatlilar.com






17 Şubat 2013

Çikolata Pudingli Rulo Pasta


Çikolata Pudingli Rulo Pasta

Malzemeler:

Pandispanya Kek Hamuru:

  • 3 adet yumurta beyazı (M)
  • 3 adet yumurta akı (M)
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı elenmiş un (50 - 60 gr.)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Puding &Çikolata Krema Dolgu :

  • 1 su bardağı süt  (250ml.)
  • 1 paket vanilyalı puding (500 ml. süt için)
  • 2 - 3 yemek kaşığı tereyağı / margarine
  • 100 - 150 gr. bitter çikolata
  • 5-6 damla rum aroma
Süslemek için:

  • Çikolata kuvertür
Hazırlanışı:

1. Cam bir kapta yumurta aklarını, 1 fiske tuz ve 1 paket vanilya şekeri ile çırpıcının yüksek devrinde kar halini alana kadar çırpın. Çırpma işlemi sırasında 1 çay bardağı ince toz şekeri de yavaş yavaş yumurta aklarına ekleyip çırpma işlemine şeker kar halinde çırpılan  yumurta aklarının içerisinde eriyene kadar devam edin.

Yumurta sarılarını kar halinde çırpılan yumurta aklarına tek tek ekleyin, her yumurta sarısı için yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpma işlemine devam edin.

Unu, kabartma tozunu ve mısır nişastasını eleyerek şekerle çırpılan krema halini alan yumurtalara ekleyin. Pandispanya kek hamurunu tahta bir kaşıkla, malzemeler birbirine karışana kadar yavaş hareketlerle karıştırın.

Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

Pandispanya kek hamurunu tepsiye döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında rulo pastanın pandispanya kek hamurunu yaklaşık 15 -20 dakika kadar pişirin.

*Pandispanya pişme süresi fırının özelliğine göre değişkenlik gösterebilir.

Çalışma tezgahına mutfak bezi yayıp üzerine bir miktar ince toz şeker serpin.

 Sıcak pandispanya keki bezin üzerine ters çevirin Yanmaz kağıdı pandispanya kekten ayırın.

Pandispanya keki bez ile birlikte rulo şeklinde sarıp soğuması için dinlendirin.

2. Vanilyalı pudingi (500 ml. süt için) paketin üzerindeki tarife göre ancak, 1 su bardağı süt (250 ml.) ile pişirip soğutun.

Bitter  çikolatayı benmari usulü eritip ılıması için dinlendirin.

Soğuk pudinge yavaş yavaş tereyağı / margarin ekleyip ile çırpıcının yüksek devrinde krema halini alana kadar çırpın.

Ilık erimiş çikolatayı da, tereyağı / margarin ile çırpılan pudinge ilave edip, çırpma işlemine devam edin.

Çikolata pudingli kremaya rum aromayı ekleyip, kısa bir süre kremayı karıştırın.

3. Pandispanya rulo keki tekrar açıp, çikolata pudingli kremayı üzerine döşeyin.

Çikolata pudingli pandispanya keki tekrar rulo şeklinde sarın.

Çikolata pudingli pastayı temiz bir folyoya sarıp 5-6 saat kadar buzdolabında
dinlendirin.

Çikolata kuvertürü benmari usulü vb. yöntemle eritip, çikolata pudingli rulo pastanın üzerini çikolatayla kaplayın.

Çikolata Pudingli Rulo Pasta

Bana da benziyor sana da

Aşk var aralarında

Şimdi istediğin gibi kendi şiirini yaz

Mutluluk

Çikolatalı olsun!

Afiyet olsun , kolay gelsin!
                                  PastalarTatlilar.com












15 Şubat 2013

Meyveli Kalpler



Meyveli Kalpler


Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçicek yağı / zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar erimiş tereyağı /margarin
  • 1 adet yumurta (M)
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1-2 su bardağı elenmiş un
Süslemek için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • İnce toz şeker
  • Yaprak badem vb.
  • 1 kase kadar karaorman meyveleri
  • 100 gr. bitter çikolata veya bal vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kapta yoğurt, ayçiçek /zeytinyağı ve tereyağı / margarini karıştırın.

1 adet yumurta , yumurta beyazı, 1 tutam tuz , 1 tutam toz şekeri de yoğurtlu yağ karışımına ilave edip kısa bir süre daha malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kabartma tozu ve elenmiş unu da ilave edip, meyveli kalpler hamurunu , pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığında, el ile yoğurun.

*Unun kalitesine göre verilen ölçülerden bir miktar fazla veya bir miktar az un kullanılabilir.

Meyveli  Kalpler hamurunu temiz bir folyoya sarın yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin.

Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Kalp şeklinde bir pasta kalıbıyla vb. kalp şekiller kesip tepsiye yerleştirin.

Meyveli hamurların üzerine 1 adet yumurta sarısı sürüp, toz şeker ve yaprak badem vb. serpiştirin.

Karaorman meyvelerini kalplerin orta kısımlarına yerleştirin tekrar bir miktar daha toz şekeri ve yaprak badem serpiştirin.

Meyveli Kalpleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 -40 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirin.

Meyveli Kalpleri benmari usulü eritilmiş çikolata veya bal, pudra şekeri vb. ile süsleyin.

Meyveli Kalpler, garnitür olarak fırınlanmış çikolatalı armut vb. meyveler ile sunulabilir.

Meyveli Kalplerle

Sen de benim gibi sev…

Sevgim senindir!

Afiyet olsun,kolay gelsin!

                                   PastalarTatlilar.com




9 Şubat 2013

İyi Günler Sevgilim





İyi Günler Sevgilim

* Vişneli, Kremalı Yaş Pasta

Malzemeler:

  • 250 gr. tereyağı /margarine
  • 1 su bardağı ince toz şeker
  • 4 adet yumurta (M)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 250 gr. elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı vişne püresi
  • 1 paket vişneli jel / jöle tozu (kırmızı)
  • 3-4 yemek kaşığı vişne marmelatı

Krema & Jöle

  • 250 gr. sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sıkıştırıcısı vb.
  • 1-2 su bardağı vişne suyu /vişne konservesi suyu
  • 2-3 adet yaprak jelatin veya 1 -2 paket hazır toz vişneli jöle / jel

Süslemek için:

  • Taze nane yaprakları
  • Pudra şekeri veya krem şanti vb.

Hazırlanışı:

İki Renk Kek Taban:

Derin bir kapta, oda sıcaklığındaki  tereyağı /margarine, vanilya şekeri ve ince toz şekeri  köpürene kadar çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

Toz şekerle çırpılan krema halindeki tereyağı / margarine yumurtaları tek tek ilave edip, her yumurta için yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpma işlemine devam edin.

1 adet limonu sıcak su ile yıkayıp kabuklarını “iyi günler sevgilim” kek hamuruna rendeleyin.

Unu , mısır nişastası ve kabartma tozu ile eleyin, “iyi günler sevgilim” kek hamuruna ilave edin.

Çırpıcının orta devri ile malzemeler birbirine karışana kadar tekrar kısa bir süre daha hamuru çırpın.

*Unun kalitesine göre miktarın az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Vişneleri blender yardımı ile püre haline getirin.

*Vişne konservesi veya taze vişne de kullanılabilir.

Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine ( Örnek ölçü : 42cm x  29cm) yanmaz kağıt döşeyin.

*Küçük kare, altıgen kalıp mevcut değil ise , „İyi Günler Sevgilim“ kek hamurunu yuvarlak kilitli kalıpta ( Çapı:26 cm veya 28 cm) pişiriniz.

İyi Günler Sevgilim kek hamurunun yarısını yanmaz kağıt döşenen fırın tepsisine  döşeyin.

Kek hamurunun diger yarısını ise vişne püresi ve 1 paket vişneli jöle / jel  tozu ile karıştırıp beyaz renkli kek hamurunun üzerine döşeyin.

Önceden ısıtılmış 175- 180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar „İyi Günler Sevgilim“ keki pişirin.

Temiz bir mutfak bezi / havlusu vb. bol pudra şekeri serpin.

Pişen „İyi Günler Sevgilim“ keki tersten pudra şekerli mutfak bezinin üzerinde soğuması için dinlendirin.

Kek soğuduktan sonra tekrar vişneli kısmı üstte olacak şekilde keki çevirin.

3-4 yemek kaşığı vişne reçelini soğuyan kekin üzerine bir fırça yardımı ile sürün.

Küçük kare veya altıgen kalıplar ile hazırlanıyorsa keki bu kalıplar ile kesiniz.

250 gr. sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı  pudra şekeri ve krema sıkıştırıcısı ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

Hazırlanan kremayı „İyi Günler Sevgilim“ kekin veya altıgen kare kalıplardaki keklerin üzerine döşeyiniz.

Vişne konserve suyu ve yaprak jelatin ile hazırlanacak jöleyi veya 1-2 paket hazır toz jöle /jeli paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp kremanın üzerini tekrar vişneli jöle /jel  ile kaplayıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Vişneli ve Kremalı „İyi Günler Sevgilim“ Pastalarını / Pastasını , taze nane yaprakları, pudra şekeri veya tekrar krem şanti süsleyin.

Pembe bir aşk

Burada biter mi hiç ?...

İyi Günler Sevgilim…

Vişne ve kremayla nefis, olağanüstü bir tad!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                 PastalarTatlilar.com








5 Şubat 2013

Vişne Soslu Waffle



Vişne Soslu Waffle

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı /margarin
  • 3 adet yumurta (M)
  • 1,5  çay bardağı ince toz şeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 2-3 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske karanfil
  • 1 tutam tarçın
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 250-280 gr. elenmiş un
Vişne Sosu:

  • 500 gr. kadar vişne kompostosu / konserve
  • 2-3 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 tutam tarçın
  • 1-2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:

  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

Derin bir kabın içinde, oda sıcaklığındaki  tereyağını, 2-3 paket vanilya şekerini, 1 fiske tuzu ve  ince toz şekeri, çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene kadar yüksek devirde çırpın.

Krema halini alan şekerli tereyağı /margarin karışımına yumurtaları tek tek ilave edip her yumurta için yaklaşık 3-4 dakika kadar daha çırpma işlemine devam edin.

*Waffle hamurunu çırparken malzemelerin oda sıcaklığında  olmasına dikkat edilmelidir.

Waffle hamuruna süt, karanfil ve tarçını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kabartma tozu, mısır nişastası ve elenmiş unu da waffle hamuruna ilave edip çırpıcının orta devri ile pürüzsüz bir waffle hamuru elde edene kadar 5-6 dakika kadar daha hamuru çırpın.

Waffle hamurunu 10 dakika kadar dinlendirip tekrar tahta bir kaşıkla karıştırın.

Waffle makinesini bol tereyağı/ margarin ile yağlayın.

2-3 yemek kaşığı waffle hamurunu ısınmış waffle makinasında altın sarısı renginde pişirin.

Vişne Sosu Hazırlanışı:

1 çay bardağı kadar vişne konservesi suyu ile 1-2 tatlı kaşığı mısır nişastasını karıştırın.

500 gr. Vişne kompostosu / konservesini, 2-3 yemek kaşığı ince toz şeker ile pişirip, daha önceden hazırlanan mısır nişastalı vişne suyunu ilave edin. Vişne sosunu tahta bir kaşıkla  kısa bir süre daha koyulaşana kadar karıştırın.

Vişne sosuna 1 tutam tarçın ekleyin.

Waffle, pudra sekeri ve vişne sosu ile servise sunun.

bon appétit …

 

Afiyet  olsun,  kolay gelsin!


                                          PastalarTatlilar.com














2 Şubat 2013

Dondurmalı Yoğurt Tatlısı



Dondurmalı Yoğurt Tatlısı

Malzemeler:

  • 1,5 su bardagı yoğurt
  • 4 adet yumurta (M)
  • 2 adet limon / suyu
  • 2-3 damla limon aroması
  • 5 çay bardağı ince toz şeker
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 350-400 gr. elenmiş un
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1-2 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı süt
Şerbet:
  • 1 su bardağı ince toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet portakal / suyu
Süslemek için:

  • Dondurma
  • Yaprak badem vb.
Hazırlanışı:

1.Derin bir kapta yoğurt, yumurta sarıları , ince toz şeker , limon suyu, bir fiske tuzu çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve krema halini alana kadar yüksek devirde çırpın.

Vanilya şekeri ve ayçiçek yağını da ilave edip kısa bir süre daha çırpma işlemine devam edin.

Unu eleyin, kabarma tozu ile harmanlayın.

Yoğurt tatlısı hamuruna kabartma tozu ile harmanlanmış elenmiş un, mısır unu ve mısır nişastasını yavaş yavaş ilave edip malzemeler birbirine karışana kadar kısa bir süre daha çırpın.

*Unun kalitesine göre un miktarını ayarlayabilmek için hamura, önce 350 gr. un ilave ederek karıştırın. Un miktarının az ve hamurun henüz kek hamuru kıvamına gelmediği düşünülüyorsa yaklaşık 50gr. daha un ilave edilir.

2. Yoğurt Tatlısı hamurundan 5-6 yemek kaşığı ayrı bir kaba ayırın.

Ayrılan hamuru , 1-2 yemek kaşığı kakao ve 2-3 yemek kaşığı süt ile çırpın.

3. Baton ekmek kalıbı veya geniş bir kek kalıbını vb. yağlayıp unlayın.

Önce yoğurt Tatlısı hamurundan bir miktar kalıbın tabanına döşeyin. Üzerine kakaolu yoğurt tatlısı hamuru ve tekrar yoğurt tatlısı hamuru olmak üzere hamuru kalıba döşeyin.

Yaprak bademler vb. ile yoğurt tatlısı hamurunu süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık  1- 1,5 saat kadar yoğurt tatlısı kek hamurunu pişirin.

4. Yoğurt Tatlısı kekini ılıması için bir süre dinlendirin.

1 su bardağı ince toz şeker, 1 su bardağı su, 1 adet portakalın suyu ile yoğurt tatlısı şerbetini hazırlayın.

Ilık şerbet ile ılık yoğurt tatlısını şerbetleyin.

Yoğurt tatlısını, Antep fıstıklı dondurma, vanilyalı vb. dondurma ile süsleyip, servise sunun.

Şerbetin

Ne fazla, ne eksik olmalı …

Limon kokun, bütün kokuları dindiriyor damakta…

Dondurmalı Yoğurt Tatlım 

Hmmmm…

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                 PastalarTatlilar.com







Popüler Tarifler