9 Kasım 2014

Çikolatalı Bisküvi


Çikolatalı Bisküvi

Malzemeler

  • 30 - 40 adet Petit Beurre Bisküvi
  • 200 gr. bitter veya sütlü kuvertür çikolata
  • 225 gr. tereyağı veya margarin
  • 8 yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri
  • 1 fiske tarçın

Süslemek için:

  • Kırık Antep Fıstığı vb.
Hazırlanışı:

1. 225 gr. küp şeklinde doğranmış tereyağı / margarin ve 200 gr. bitter veya sütlü çikolatayı sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde benmari usulü orta ateşte eritin.

8 yemek kaşığı pudra şekerini eleyin.

Tereyağı ile eriyen çikolataya elenmiş pudra şekerini de ilave edip şekerler eriyene kadar kısa bir süre daha tahta bir kaşıkla tereyağlı / margarinli çikolatayı karıştırıp 1 fiske tarçın ilave edin.

2. Baton kek kalıbı vb. bir kabın tabanına yanmaz kağıt veya alüminyum folyo yerleştirin, bisküvileri kabın büyüklüğü ölçüsünde tabana döşeyin.

1 veya 3 yemek kaşığı kadar erimiş çikolata ile  bisküvilerin üzerini kaplayın.

Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

3. Çikolatalı Bisküvi Pastayı kırık Antep fıstığı vb. ile süsleyip 1 -2 saat buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com



Popüler Tarifler