30 Ocak 2014

Limon Kokulu Kek



Malzemeler:

  • 2 adet yumurta (M)
  • 1 su bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:

  • Yarım limon suyu
  • 5 -6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 200 gr. bitter çikolata
  • Pasta süsü şekerleri vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kapta 2 adet yumurta, 1 fiske tuz, ince toz şeker, 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devrinde köpürene ve şekerler eriyip açık renkli bir krema halini alana kadar çırpın.

Limon  kabuğu rendesini ilave edin.

Krema halinde çırpılan şekerli yumurtalara 1 su bardağı süt, yarım su bardağı ayçiçek yağı, 2 su bardağı elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip kısa bir süre çırpıcının orta devri ile limon kokulu kek hamurunu karıştırın.

Limon Kokulu Kek hamuruna 3 yemek kaşığı mısır niştası ilave edip tahta bir kaşık veya pasta karıştırma spatulası ile hamuru karıştırın.

*Unun kalitesine gore un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Kek kalıbını yağlayıp unlayın.

Önceden ısıtılmış 180  derecelik fırında yaklaşık 40 - 50 dakika Limon Kokulu Keki pişirin.

Limon Kokulu Keki soğuması için dinlendirip kalıptan çıkarın.

Küçük bir kasede 5 -6 yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri, yarım limon suyu ve 3 yemek kaşığı sıcak suyu pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın.

Limonlu sosu kekin üzerine döşeyin. Limonlu sosun kuruması için yaklaşık 1 -2 saat bekleyin.

Limon Kokulu Keki benmari usulü eritilmiş çikolata ve pasta süsleme şekerleri vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastlarTatlilar.com





26 Ocak 2014

Güveçte Elmalı Ekmek Tatlısı



*4 - 6 kişilik

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta beyazı (M)
  • 2 adet yumurta sarısı (M)
  • 1, 5 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım limon suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 5 – 6 damla rum aroma (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 - 4 adet orta boy kırmızı elma
  • 4 -5 adet tost ekmeği
  • 1 su bardağı süt
*Güveç kalıbını yağlamak için tereyağı / margarin

Süslemek için:

  • Pudra şekeri vb.
  • Tarçın
  • Fındık içi, ceviz içi vb.
Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta yumurta beyazlarını, 1 fiske tuz ile çırpıcının yüksek devri ile kısa bir süre çırpın, çırpma işlemi sırasında yarım çay bardağı ince toz şekeri  yavaş yavaş çırpılan yumurta beyazlarına ekleyerek şekerler eriyip kar halini alana kadar çırpma işlemine devam edin.

Kar halinde şekerle çırpılan yumurta beyazlarını daha sonra kullanılmak üzere buzdolabında bekletin.

2. Derin bir kapta yumurta sarılarını , 1 paket vanilya şekeri, yarım çay bardağı ince toz şeker ile çırpıcının yüksek devri ile  köpürene ve açık renkli bir krema halini alana kadar çırpın.

Krema halinde çırpılan şekerli yumurta sarılarına 1 çay kaşığı limon suyu, limon kabugu rendesi , isteğe bağlı olarak 5 - 6 damla rum aroması ekleyip krema karıştırma spatulası vb. ile karıştırın.

3. Elmaları temizleyin, bir bıçak yardımı ile çekirdeklerini çıkarıp ince şekilde dilimleyin

Elma dilimlerini kararmaması için  limon suyu ile ıslatın.

4. Derin bir kasede 1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı ince toz şekeri karıştırın.

5. Güveç kalıbının tabanını tereyağ / margarin ile yağlayın.

6. Tost ekmeklerini üçgen şekilde kesip şekerli süt ile ıslatın , dilimlenmiş elmalar ile birlikte istenilen şekilde güvece döşeyin. Tost ekmekleri ve elmaları güvece döşeme işlemi sırasında 1 çay kaşığı kadar tarçını ekmek ve elma dilimlerinin aralarına serpiştirin.

*İsteğe bağlı olarak fındık, ceviz içi vb. malzemeler de ekmek ve elma dilimlerinin aralarına serpiştirilebilir.

7. Daha önceden çırpılan şekerli yumurta sarılarına, kar halinde çırpılan şekerli yumurta beyazlarını ve 2 yemek kaşığı elenmiş mısır nişastasını ekleyip krema karıştırma spatulası ile yavaş hareketlerle malzemeler birbirinin içine geçene kadar kısa bir süre karıştırın.

Tost ekmekleri ve elmalarla döşenen güvecin üstünü hazırlanan yumurtalı beze ile kaplayın.

8. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık  25-30 dakika kadar Güveçte Elmalı Ekmek Tatlısını pişirin.

Güveçte Elmalı Ekmek Tatlısını pudra şekeri ve tarçın ile süsleyin, vanilya sosu, dondurma vb. tatlarla sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com 











24 Ocak 2014

Fındıklı Brownie





Malzemeler:

  • 250 gr. bitter çikolata
  • 125 gr tereyağı / margarin *oda sıcaklığında
  • 4 adet yumurta (M)
  • 1,5 - 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 tutam karanfil
  • 1 tutam tarçın
  • 250 – 270 gr. elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 100 gr. fındık içi
Hazırlanışı:

Fırını 180 derecede ısıtın.

100 gr. fındık içini teflon bir tencerede orta ateşte karıştırarak kavurun. Kavrulan fındık içini blender vb. bir araç ile iri bir şekilde çekin veya bir bıçak ile iri olarak kıyın.

250 gr. bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kesin veya rendeleyin.

Cam bir kapta çikolataları ve 100 gr. tereyağı / margarini sıcak su bulunan başka bir kabın üzerinde orta ateşte tahta bir kaşıkla vb. yavaş yavaş karıştırarak benmari usulü eritin, erimiş çikolatayı soğuması için kısa bir süre bekletin.

Ayrı bir kapta 4 adet yumurta, 1 fiske tuz, oda sıcaklığında 25 gr. tereyağı, 1,5 - 2 çay bardağı ince toz şeker ve vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile köpürene ve koyu bir krema kıvamı alana kadar çırpın.

Eriyen tereyağlı / margarinli çikolatayı yavaş yavaş krema halinde çırpılan şekerli yumurtalara ekleyip karışımı tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kavrulmuş, kıyılmış iri fındıkları, 1 tutam karanfil, 1 tutam tarçın, önce 250 gr. elenmiş un ve 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını fındıklı brownie hamuruna ekleyip kısa bir süre daha fındıklı brownie hamurunu karıştırın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ekleyin.

Dikdörtgen şeklindeki bir fırın tepsisine yanmaz bir kağıt yerleştirin.

Fındıklı brownie hamurunu tepsiye döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının alttan ikinci katında yaklaşık  20 -30  dakika pişirin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




18 Ocak 2014

Kaşıkla Sıcak Çikolata




Fındıklı Kaşık Bisküvi:

  • 1,5 -2 yemek kaşığı tereyağı /margarin
  • 1 adet yumurta sarısı (M)
  • 3 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu
  • 1 su bardağı elenmiş un

* 2 kişilik

  • 200 ml. süt
  • 150 gr. bitter / sütlü blok çikolata
  • 1 yemek kaşığı ince toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet doğal vanilya çubuğu
  • 150 ml. sıvı krema
Süslemek için:

Hazırlanışı:


Derin bir kapta oda sıcaklığında tereyağı / margarin, ince toz şeker, pudra şekeri, vanilya şekeri, 1 adet yumurta sarısı, fındık tozu ve elenmiş unu el ile kulak memesi yumuşaklığında bir bisküvi hamuru elde edene kadar yoğurun.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar elenmiş un veya fındık tozu ile hamuru istenilen kıvama getiriniz.

Fındıklı Bisküvi hamurunu temiz bir folyoya sarıp yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Fındıklı bisküvi hamurundan  kaşık şeklinde kurabiye kesme kalıpları ile kalıplar çıkarın.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyip, kaşık bisküvileri tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 -20 dakika fındıklı kaşık bisküvileri pişirin.

Fındıklı kaşık bisküviler soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak pudra şekeri ile süsleyin.

Sıcak Çikolata

Doğal vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölerek bir bıçak yardımı ile vanilya özünü çıkarıp süte ekleyin.

Küçük bir tencerede vanilyalı sütü bir yemek kaşığı ince toz şeker ile ısıtın.

Bitter veya sütlü blok çikolatayı bir bıçak yardımı ile küçük parçalar halinde kesip benmari usulü çikolataları eritin.

Vanilyalı sıcak sütü eriyen çikolatalara ilave edip tahta bir kaşık vb. ile sıcak çikolatayı benmari usulü karıştırın.

Sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpıcının yüksek devrinde çırpın.

Cam bardaklar veya kaseler vb. kaplara sıcak çikolatayı paylaştırın.

1 -2 yemek kaşığı krema, az miktarda kakao, pasta süsleme şekerleri veya taze nane yaprağı vb. ile sıcak çikolatayı süsleyin. 

Fındıklı kaşıkla sıcak çikolatayı servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





15 Ocak 2014

Lezzeti Keşkül Cheesecake


Lezzeti Keşkül Cheesecake

Malzemeler:

  • 6 adet yumurta  (M)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı /margarin
  • 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 500 gr. labne peyniri
  • 1 çay bardağı ince irmik
  • 1,5 - 2 çay bardağı hazır paket keşkül
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş /  isteğe bağlı
Süslemek için:

  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.

Yumurta beyazlarını, 1 fiske tuz,1 paket vanilya şekeri ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpıcının yüksek devri ile sertleşip kar halini alana kadar çırpıp daha sonra kullanmak üzere bekletin.

Tereyağı / margarini eritin soğuması için kısa bir süre bekletin.

Derin bir kapta yumurta sarıları, eritilmiş tereyağı, 1 paket vanilya şekeri ve iki çay bardağı ince toz şekeri çırpıcının yüksek devri ile açık renkli pürüzsüz bir krema halini alana kadar yaklaşık 7-8 dakika çırpın.

* Limonu sıcak su ile yıkayıp, yarım limon kabuğunu rendeleyiniz.

Çırpılarak krema halini alan şekerli yumurta sarılarına limon kabuğu rendesini, labne peyniri, irmik ve keşkül tozunu da ilave edip tahta bir kaşık veya hamur karıştırma spatulası ile Lezzeti Keşkül Cheesecake hamurunu malzemeler birbirinin içine geçene kadar karıştırın.

Daha önceden kar halinde çırpılmış yumurta beyazlarını ve mavi haşhaş tohumlarını da Lezzeti Keşkül Cheesecake hamuruna ilave edip tekrar yavaş hareketlerle hamuru karıştırın.

26 veya 28 cm`lik bir kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin, kalıbın yanlarını hafif yağlayıp unlayın.

Lezzeti Keşkül Cheesecake hamurunu kalıba eşit şekilde döşeyin.

Lezzeti Keşkül Cheesecake`ki önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50  - 60 dakika pişirin.

Lezzeti Keşkül Cheesecake`ki pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com









10 Ocak 2014

Çikolata Kaplı Ayvalı Parfe


Çikolata Kaplı Ayvalı Parfe

Malzemeler

* 4 - 6 kişilik

Fırında Ayva püresi için:

  • 2 adet Ayva
  • Çeyrek limon suyu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske toz karanfil  
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 .1,5 çay bardağı su
Parfe Krema:

  • 4 adet yumurta sarısı (M)
  • 1,5 – 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya şekeri
  • Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 200 gr. sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sıkıştırıcı
  • Fırınlanmış ayva püresi
Süslemek için:

  • 100 gr. sütlü veya bitter çikolata
  • Pralin çikolata vb.
Hazırlanışı:

1. Ayvaları temizleyin, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp ayırın ve dörde bölün.

Dilimlenmiş ayvaları çeyrek limon ile ovuşturun cam vb. bir fırın tepsisine yerleştirin.

Her dilim ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı ince toz şeker, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, küçük küp şeklinde kesilmiş /  kesme seker büyülüğünde tereyağı ilave edin.

1 paket vanilya şekerini ve 1 tutam kadar karanfili şekerli ayvaların üzerine serpiştirin.

1- 1,5 çay  bardağı su ilave edin.

Ayva çekirdeklerini temiz bir tülbente sarın ayvaların aralarına yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ayvalar yumuşayana , altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

Fırınlanan ayvaları cam  vb. tepsiden şerbetini süzerek çıkarın, çekirdekli tülbenti çıkarın.

Fırınlanmış ayvaları blender yardımı ile yüksek devirde püre haline gelene kadar çekin.

Düzgün ve ince, pürüzsüz bir ayva sosu için ikinci defa ince delikli bir süzgeçten geçirmeniz önerilir.

Hazırlanan fırınlanmış ayva püresini daha sonra parfe yapımında kullanılmak üzere ayırın.

2. Cam vb. derin bir kapta 4 adet yumurta sarısını 1, 5 -2 su bardağı ince toz şeker ve 1 paket vanilya şekeri ile çırpıcının yüksek devri ile köpürene ve açık renkli bir krema elde edene kadar benmari usulü / sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde çırpın.

*Benmari usulü yumurtaları şeker ile çırpma işlemi esnasında alttaki sıcak suyu kaynatmadan orta ateşte çırpılmasına dikkat ediniz.

Köpürtülerek çırpılmış yumurtalı şekerli kremaya yarım çay kaşığı kadar limon kabuğu rendesi ekleyip, 5 -10 dakika kadar daha soğuk su bulunan başka bir tencerenin üzerinde çırpma işlemine devam edin.

3.  200 gr. sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket vanilya sıkıştırıcısı ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

4. Benmari usulü çırpılmış yumurtalı kremaya, çırpılmış sıvı krema ve ayva püresini ekleyip,  pasta / kek karıştırma spatulası ile malzemeler birbirinin içine geçene kadar yavaş hareketlerle Ayvalı Parfeyi karıştırın.

Ayvalı parfeyi çember tatlı kalıplarına veya kuplara vb. paylaştırın.

Ayvalı parfeyi sertleşebilmesi yaklaşık  6 – 8 saat kadar derin dondurucuda bekletin.

Ayvalı parfeyi servis yaparken kalıplardan çıkarıp, benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayın,  çikolata pralinler vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com








6 Ocak 2014

Ayvalı Muska Tatlısı


Ayvalı Muska Tatlısı

Malzemeler:

  • 4 adet hazır yufka
  • 1 adet iri ayva
  • Çeyrek limon suyu
  • 3 - 4  yemek kaşığı ince toz şeker
  • 60 .70  gr. tereyağı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 -2 tutam tarçın
  • 100 gr. ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu
Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
Şerbet:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı ince toz şeker
Süslemek için:

  • Kavrulmuş fındık tozu vb.
  • Kaymak, dondurma vb.
Hazırlanışı:

1. Küçük bir tencerede 2 su bardağı su ve 2 su bardağı ince toz şekeri kaynatarak ayvalı muska tatlısının şerbetini hazırlayın.

Şerbeti soğuması için dinlendirin.

2. Ayvayı temizleyip kabuklarını soyun.

Kabukları soyulmuş ayvayı çeyrek limon suyu ile ovuşturup rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

Rendelenmiş ayvaları , 1 paket vanilya şekeri , 3 – 4 yemek kaşığı ince toz şeker ile harmanlayın

Küçük bir tencerede önce tereyağını eritin, şekerli rendelenmiş ayvaları suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin ve 1 tutam tarçın ilave edin.

Ceviz içini , 1 tutam tarçın, 1 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu ile harmanlayın.

Harmanlanan tarçınlı ceviz içi ve fındık tozunu pişen ayvalara karıştırıp kısa bir süre harcı karıştırın ve ılıması için kısa bir süre dinlendirin.

3. Çalışma tezgahına yufkaları üst üste yayın. Yaklaşık 7 - 7,5 cm genişliğinde şeritler kesin.


Yufka şeritlerin ucuna 1 -1, 5 tatlı kaşığı kadar ayvalı cevizli harcı yerleştirip yufka şeriti üçgen / muska şeklinde sarın.

* Yufkaların kurumaması ve şeritlerin kolay sarılabilmesi için şekerli su serperek ıslatmanız önerilir.

4. Derin bir tava veya tencerede bol kızgin yağda ayvalı muska tatlısını kızartıp daha önceden hazırlanan soğuk şerbette kısa bir süre bekletin ve ayvalı muska tatlısını şerbetten çıkartın.

Ayvalı muska tatlısını kavrulmuş fındık veya ceviz içi , kaymak , dondurma vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com










5 Ocak 2014

Biberli Çiçek


 Biberli Çiçek

Malzemeler:

  • 200 ml. ayçiçek yağı
  • 3 adet yumurta (M)
  • 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı bourbon vanilya şekeri
  • 1 -1,5 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 200 -225 gr. elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:

  • 400 gr. sıvı krema
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket krema sıkıştırıcısı
  • Tatlı toz biber
Hazırlanışı:

Derin bir kapta ayçiçek yağı, 3 adet yumurta (M), 1 tatlı kaşığı bourbon vanilya şekeri ve ince toz şekeri çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene kadar çırpın.

200 -225 gr. un, mısır nişastası ve kabartma tozunu eleyerek harmanlayın.

Harmanlanan un, mısır nişastası ve kabartma tozunu şekerle çırpılan yumurtalı yağ karışımına ekleyip biberli çiçek hamurunu kısa bir süre daha çırpıcının orta devri ile çırpın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un eklenebilir.

Biberli çiçek hamurunu iki ayrı kaba paylaştırıp kaplardan birindeki biberli çiçek hamuruna
 1 -1,5 çay kaşığı toz biber ve yarım tatlı kaşığı kadar bourbon vanilya şekeri ilave edip tahta bir kaşıkla vb. karıştırın.

Muffin / Cupcake kalıbına kağıt kek kalıpları yerleştirin.

Kağıt kek kalıplarına 1 tatlı kaşığı biberli , 1 tatlı kaşığı bibersiz hamurdan olmak üzere yaklaşık iki üç tatlı kaşığı kadar biberli çiçek hamurunu paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 -30 dakika biberli çiçek muffinleri pişirin.

Biberli çiçek muffinleri soğuması için dinlendirin.

Cam derin bir kapta 400 gr. sıvı kremayı,  5 -6 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 paket krema sıkıştırcısı ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

Çırpılmış krema ve tatlı toz biber ile Biberli Çiçekleri süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






Popüler Tarifler