27 Nisan 2014

Cheesecake`li Bahar



Cheesecake`li Bahar

Malzemeler:

Cheesecake Taban Hamuru

  • 125 gr. tereyağı / margarin
  • 2 küçük kahve fincanı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız.)
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 adet yumurta (M)
  • 250 gr. elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Cheesecake Krema:

  • 1 kilo labne peyniri
  • 150 gr. sade yoğurt  (% 3,5 yağlı)
  • 200 gr. sıvı krema
  • 4 adet yumurta sarısı (M)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 3,5 – 4 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
Süslemek için:

  • Ahududu, yaban mersini, karadut vb. meyveler.
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

1. Cheesecake Taban Hamuru

Derin bir kaba 250 gr. unu, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ile harmanlayarak eleyin.

Elenmiş una, 1 adet yumurta, 125 gr. tereyağı / margarin, 1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri ve 2 küçük kahve fincanı ince toz şekeri ilave edip, el ile pürüzsüz bir Cheesecake taban hamuru yoğurun.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 yemek kaşığı kadar daha un ilave edilebilir.

Cheesecake taban hamurunu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ile son kez kısa bir süre yoğurup temiz bir folyoya sarın.

Cheesecake taban hamurunu dinlenebilmesi için 30 dakika buzdolabında bekletin.

26 – 28 cm`lik kilitli kek kalıbın yan yüzeylerini yağlayıp unlayın, kalıbın tabanına yanmaz kağıt yerleştirin.

Fırın önceden 160 derecede ısıtın.

Dinlenen hamuru kilitli kalıbın büyüklüğü ölçüsünde açıp kilitli kalıba yerleştirin, bir çatal vb. yardımı ile cheesecake taban hamurunda delikler açınız. Taban hamurunun üzerine tekrar yanmaz kağıt yerleştirip üzerini kuru baklagillerden ağırlıklar yerleştirin.

*İsteğe bağlı olarak  kalıbın yan yüzeyleri de taban hamuru ile kaplanıp çanak şeklinde bir taban hazırlanabilir.

Önceden ısıtılmış fırında Cheesecake Taban Hamurunu yaklaşık 15 -20 dakika pişirin.

Cheesecake Taban Hamurunun üzerindeki kuru baklagillerden olusan ağırlığı ve yanmaz kağıdı kaldırıp yaklaşık 5 dakika kadar daha fırında bekletiniz.

Cheesecake  taban hamurunu soğuması için dinlendirin.

2. Cheesecake Krema:
                                                  
Derin bir kapta 1 kilo labne peyniri, 150 gr. yoğurt, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 paket vanilya şekeri  ve 1 su bardağı ince toz şekeri tahta bir kaşıkla karıştırın.

Ayrı cam  vb. bir kapta 200 gr. sıvı kremayı 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın.

Çırpılmış kremayı da daha önceden karıştırılan yoğurtlu peynirli kremaya ekleyin.

Yumurta sarılarını hazırlanan peynirli yoğurtlu kremaya tek tek ekleyip her yumurta için yaklaşık 3 - 4 dakika kadar çırpıcının yüksek devri ile kremayı çırpın.

Cheesecake kremaya yarım limon kabuğu rendesi ve 3,5 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastasını kremaya yavaş yavaş eleyin. Mısır nişastasını eleme işlemi esnasında kremayı çırpma işlemine devam edin.

*Cheesecake kremanın kıvamının akıcı olduğu düşünülüyorsa yarım yemek kaşığı kadar daha mısır nişastası ekleyiniz.

3. Daha önceden pişen Cheesecake taban hamurunun üzerine istenilen miktarda meyvelerin aralarında boşluklar  bırakarak ahududu, yaban mersini vb. meyveler yerleştirin.

Cheesecake kremayı da meyveli taban hamurunun üzerine döşeyin.

Cheesecake`li Bahar Pastasını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1 – 1 ,5 saat pişirin.

Cheesecake`li Bahar Pastasını pudra şekeri ve taze meyvelerle  süsleyin.

Orada bir bahçe var.

Bak diyecek…

Baharla,

Cheesecake`li Aşk en güzel şey!

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






23 Nisan 2014

Çiçek Açtı Kurabiye



Çiçek Açtı Kurabiye

Yaklaşık 15 - 20 adet Çiçek Açtı Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı / margarin ( 70 -80 gr.)
  • 1 yumurta sarısı (M)
  • 1 küçük kahve fincanı doğal esmer şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 küçük kahve fincanı elenmiş un
Süslemek için:

  • 200 gr. beyaz blok çikolata kuvertür
  • Yenilebilir taze çiçekler (hercai menekşe, yabani menekşe vb.)
Hazırlanışı:

Derin bir kapta 1 yemek kaşığı (yaklaşık 70 -80 gr.) tepeleme tereyağı / margarine, 1 küçük fincan doğal esmer şeker, 1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri ve 1 yumurta sarısını çırpıcının yüksek devri ile yaklaşık 6 -8 dakika şekerler eriyene kadar çırpın.

2, 5 – 3 küçük fincanı unu ve yarım çay kaşığı tarçını eleyerek Çiçek Açtı kurabiye hamuruna ekleyin. El ile Çiçek Açtı kurabiyeyi pürüzsüz bir şekilde yoğurun.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Çiçek Açtı Kurabiye hamurunu temiz bir folyoya sarın dinlenebilmesi için yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Muffin kalıbına yanmaz muffin kağıtları yerleştirin.

Çalışma tezgahında , dinlenen hamuru el ile uzun rulo haline getirin , yaklaşık 2 cm aralıklarla eşit şekilde Çicek Açtı Kurabiyeler kesin.

Kurabiyeleri muffin kağıtlarının içerisinde , önceden ısıtılmış 180 – 190 derecelik fırında yaklaşık 15 -20 dakika pişirin.

Çiçek açtı kurabiyeleri soğuyabilmesi için bir süre dinlendirin, muffin kalıplarından ayırın.

200 gr. beyaz blok çikolatayı benmari usulü eritin.

Çiçek Açtı Kurabiyeleri eritilmiş beyaz çikolata ile kaplayıp temizlenmiş taze yenilebilir çiçeklerle süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






19 Nisan 2014

Bezeli Çilekli Tartölet




*6 kişilik (6 -8 adet tartölet)

Malzemeler:

Taban hamuru:

  • 250 gr. elenmiş un
  • 2 yumurta sarısı
  • 125 -130 gr. tereyağı / margarin
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 küçük kahve fincanı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 adat doğal vanilya çubuğu özü
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Tartölet Puding
  • 1 paket vanilyalı puding (500 ml. süt için)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 -3 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
Tartölet Beze kaplama
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 2 -3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 – 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3 - 4 damla rum / portakal veya limon aroma
  • 6 -8 adet taze çilek
Süslemek için:
  • Taze çilek
  • Pudra şekeri
  • Taze nane yaprakları
* Yaklaşık 7,5 - 8 cm çapında 6 – 8 adet pasta çember kalıp

Hazırlanışı:

Tartölet taban hamuru:

1. Derin bir kaba 250 gr. unu ve 1 yemek kaşığı mısır nişastasını iki defa eleyıp harmanlayın.

Elenmiş unu , ince toz şeker , vanilya şekeri ve doğal vanilya çubuğu özü ile tekrar harmanlayın.

Harmanlanan şekerli unun ortasına çukur açıp, iki adet yumurta sarısını, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı  ve tereyağı / margarini küp şeklinde doğrayarak el ile hamuru mümkün olduğunca pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Tartölet hamurunu temiz bir folyoya sarın, dinlenmesi için yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Fırını 200 derecede ısıtın.

Fırın tepsisine iki adet yanmaz kağıdı üst üste yerleştirin.

Pasta çemberlerinin iç yüzeylerini tereyağı / margarin ile yağlayın.

Çalışma tezgahında tartölet hamurunu açın, pasta çemberi ile 7,5 – 8 cm çapında 1 cm kalınlığında tartölet taban bisküvi kalıplar hazırlayın.

Tartölet hamurlarını pasta çemberleri ile birlikte tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılan fırında 15 - 20 dakika tartölet taban bisküvileri pişirin.

Fırın henüz sıcak iken tartöletleri kalıplarından ayırıp ön yüzeylerin de kızarabilmesi için tartölet taban bisküvileri ters çevirip yaklaşık 5 -10 dakika daha pişirin.

Tartölet bisküvileri  soğuması için dinlendirin.

2. Küçük bir tencerede 1 su bardağı süt ile vanilyalı puding ve ince toz şekeri orta ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvamda bir puding hazırlayın.

Hazırlanan pudinge 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin, çırpıcının yüksek devri ile pudingi kısa bir süre çırpın.

Tartölet bisküvileri tekrar pasta çemberinin içine alarak  tepsiye yerleştirin.

2 tatlı kaşığı kadar vanilyalı pudingi bisküvilerin kenarlarında boşluklar bırakarak orta kısma döşeyin.

Pudingin üzerine temizlenmiş 1 adet çilek yerleştirin.

3. 4 adet yumurta beyazını , 2 -3 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpıcının yüksek devri ile sertleşene ve kar haline alana dek çırpın.

Şekerle çırpılan bezeye 1 -2 tatlı kaşığı mısır nişastasını eleyin, aromalarla tatlandirıp kısa bir süre daha bezeyi çırpın.

Krema sıkma torbasının ucuna yıldız şeklinde geniş çaplı bir uç takın.

Hazırlanan bezeyi krema torbasına alarak daha önceden hazırlanan pudingli çilekli tartöletlerin yan boşluklarını beze ile süsleyerek kapatın.

Bezeli Çilekli Tartöletleri 200 -220 derecede, fırının üst bölümlerinde  yaklaşık 10 -12 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Bezeli Çilekli Tartöletleri henüz sıcak iken şeklini bozmamaya dikkat ederek pasta çemberinden ayırın. Gerekiyorsa çembersiz olarak kısa bir süre fırında bekletilebilir.

Bezeli Çilekli Tartöletleri taze nane yaprakları , pudra şekeri ve taze çilekler ile servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com







15 Nisan 2014

Muffin Kalıbında Brioche




*Muffin Kalıbında yaklaşık 20 adet

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 250 gr. süt
  • 1 paket yaş maya (42. gr)
  • 500 gr. elenmiş un
  • 125 gr. tereyağı /margarin
  • 2 adet yumurta (M)
  • 1 küçük kahve fincanı ince toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Süslemek için:
  • 1 -2 adet yumurta sarısı
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

1. Derin bir kaba 500 gr. unu eleyin.

Küçük bir tencerede 250 ml. sütü 2 yemek kaşığı ince toz şekerle karıştırın, orta ateşte hafif ılıtın.

Yaş mayayı ılık şekerli sütün içerisinde tahta bir kaşıkla karıştırarak eritin.

Elenmiş unun ortasını açıp,  maya ve şekerle karıştırılmış ılık sütü elenmiş unun orta kısmını ıslatıp, el ile brioche hamurunu kısa bir süre yoğurun


Brioche hamurunu yaklaşık  20 - 30 dakika sıcak bir ortamda bekletin.

2. 125 gr. tereyağını / margarini orta ateşte ılıtarak eritin.

Mayalanan Brioche hamurunun üzerine 1 küçük fincan toz şeker serpiştirin.

Erimis tereyağı / margarin, 2 adet yumurta , 1 fiske tuz, 1 limon kabuğu rendesini de mayalanmış şekerli brioche hamuruna ekleyip çırpıcının hamur karıştırma uçlarıyla yüksek devirde pürüzsüz bir brioche hamuru elde edene ve hamur kaba yapışmayana kadar brioche hamurunu karıştırın.

1 yemek kaşığı kadar unu Brioche hamurunun üzerine eleyerek serpiştirin.

Brioche hamur kabını hava almayacak şekilde ikinci kez temiz bir folyoya sarın, folyonun üzerini mutfak havlusu vb. ile kaplayın.

Brioche hamurunu ikinci kez yaklaşık  30 – 40 dakika sıcak bir ortamda bekletin

3. Muffin kalıbına muffin kağıtları yerleştirin veya sadece muffin kalıplarını yağlayıp unlayın.

Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

Hamuru çalışma tezgahına alın.

Sıvı yağ ile ıslatılmış büyük çorba kaşığı vb. ile hamurdan muffin kalıplarının büyüklüğü ölçüsünde brioche hamurlar keserek muffin kalıplarına yerleştirin.

Briochelerin üzerini mutfak fırcası ile yumurta sarısı sürün.

Brioche`lerin orta kısmını hafif bastırın, açılan oyukların üzerine tekrar küçük yuvarlak hamurlar yerleştirin.

*Brioche`lerin üzerine yerleştirilecek küçük yuvarlak hamurları krema sıkma torbasının ucuna büyük çapta bir uc yerleştirerek brioche`lerin üzeri süslenebilir.

Küçük yuvarlak briochelerin üzerine de yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 -35 dakika Muffin kalıbında Briocheleri pişirin.

Brioche`lerin üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






13 Nisan 2014

Dondurmalı Kurabiye Pastası


Malzemeler:

Kurabiye Hamuru

  • 110 - 120 gr. tereyağı /margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 250 - 270 gr. elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 80 gr. pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 50 gr. kavrulmuş fındık  tozu
  • 1 yemek kaşığı süt
Dondurma Krema

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 4,5 küçük kahve fincanı ince toz şeker
  • 200 gr. bitter blok çikolata kuvertür
  • 750 ml. sıvı krema
  • 4 -5  adet yaprak jelatin
  • 3 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 paket krema sıkıştırıcı toz
  • 10 -15 damla rum veya portakal vb. aroması
  • 8-10 adet taze çilek
Süslemek için:

  • 100 gr. taze frenk üzümü vb. taze karaorman meyveleri
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

Kurabiye Pasta Tabanı

Derin bir kapta önce 250 gr. un ve 80 gr. pudra şekerini eleyin.

Fındık tozunu ve vanilya şekerini ilave edip un, pudra şekeri ve fındık tozunu harmanlayıp ortasına çukur şeklinde bir oyuk açın.

120 gr. tereyağını / margarini küp şeklinde doğrayın, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü ilave edin.

Kurabiye hamurunu el ile yoğurun, 1 yemek kaşığı mısır nişastasını son kez ilave edip kısa bir süre daha yoğurun, kurabiye pasta taban hamurunu temiz bir folyoya sarıp buzdolabında dinlenmesi için yaklaşık 1 saat bekletin.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar kadar daha 
( 20 -30 gr.) un ilave edilebilir.

Fırını 200 derecede ısıtın.

Kurabiye pasta taban hamurunu üç eşit parçaya bölün, pasta kalıbının büyüklüğü ölçüsünde kurabiye hamurlarını açın, kenarlarındaki fazla kurabiye hamurlarını muntazam bir şekilde kesip düzleyin.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin. Kurabiye taban hamurunu tepsiye yerlestirip yaklaşık 10 -15 dakika pişirin.

Aynı işlemi diğer kurabiye pasta taban hamurları için de tekrarlayıp üç adet daire şeklinde kurabiye taban hamuru pişirin

Pişen üç adet kurabiye pasta taban kalıplarını soğuması için dinlendirin.

Dondurma Krema

1. 100 gr. bitter blok çikolata kuvertürü sıcak su bulunan bir kabın üzerinde benmari usulü eritin.

Derin cam vb. bir kaba 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 1 , 5 küçük kahve fincanı ince toz şeker ve 1 paket vanilya şekeri koyun ve içerisinde sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde , orta ateşte benmari usulü şekerli yumurtaları köpürene ve krema halini alana kadar çırpın.

Çırpılan şekerli yumurtalı kremaya erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın.

5 -6 damla rum veya portakal aroması ile çikolatalı kremayı tatlandırın.

Çikolatalı kremayı soğuk su bulunan bir kabın üzerinde krema sertleşene kadar soğutun.

250 gr. sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sıkıştırıcı toz ile çırpın.

Çırpılmış sıvı kremayı daha önce çırpılan ve soğutulan çikolatalı kremaya ekleyip karıştırın.

Kilitli pasta çemberine yanmaz kağıt döşeyin, 1 adet kurabiye pasta taban hamurunu yerleştirin, çırpılan parfe tadında çikolatalı dondurma kremayı kurabiye taban hamurunun üzerine döşeyin.

Dondurma kremalı kurabiye pastayı derin dondurucuda 1 saat donması için ve sertleşmesi için bekletin.

2. Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde bekletin.

Küçük bir tencerede 8 -10 adet temizlenip doğranmış taze çileği, 2 yemek kaşığı ince tozşeker ve 1 -2  yemek kaşığı kadar soğuk suyu karamelize edin, çilekleri blenderdan geçirerek püre haline getirin.

Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın ve karamelize edilen sıcak çileklerin içerisinde eritin.

Ayrı derin cam vb. bir kaba tekrar 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı,
1 , 5 küçük kahve fincanı ince toz şeker ve 1 paket vanilya şekeri koyun ve içerisinde sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde , orta ateşte benmari usulü şekerli yumurtaları köpürene ve krema halini alana kadar çırpın.

Çırpılan şekerli yumurtalı kremaya jelatinli çilek püresini ekleyip karıştırın.

5 -6 damla rum veya portakal aroması ile çilekli kremayı tatlandırın.

Çilekli kremayı soğuk su bulunan bir kabın üzerinde krema sertleşene kadar soğutun.

250 gr. sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sıkıştırıcı toz ile çırpın.

Çırpılmış sıvı kremayı daha önce çırpılan ve soğutulan çilekli kremaya ekleyip karıştırın.

Buzlukta donan çikolatalı dondurma kremanın üzerine 2. kurabiye pasta taban hamurunu yerleştirin.

Çırpılan parfe tadında çilekli dondurma kremayı da 2. kurabiye taban hamurunun üzerine döşeyin.

İkinci katı döşenen dondurmalı kurabiye pastayı derin dondurucuda tekrar 1 saat donması için ve sertleşmesi için bekletin.

3. 100 gr. bitter blok çikolata kuvertürü sıcak su bulunan bir kabın üzerinde benmari usulü eritin.

Derin cam vb. bir kaba 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 1 , 5 küçük kahve fincanı ince toz şeker ve 1 paket vanilya şekeri koyun ve içerisinde sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde , orta ateşte benmari usulü şekerli yumurtaları köpürene ve krema halini alana kadar çırpın.

Çırpılan şekerli yumurtalı kremaya erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın.

5 -6 damla rum veya portakal aroması ile çikolatalı kremayı tatlandırın.

Çikolatalı kremayı soğuk su bulunan bir kabın üzerinde krema sertleşene kadar soğutun.

250 gr. sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sıkıştırıcı toz ile çırpın.

Çırpılmış kremayı daha önce çırpılan ve soğutulan çikolatalı kremaya ekleyip karıştırın.

Buzlukta bekletilen iki katlı dondurmalı kurabiye pastanın üzerine 3.kurabiye pasta taban hamurunu yerleştirin.

Çırpılan parfe tadında çikolatalı dondurma kremayı 3. kurabiye taban hamurunun üzerine döşeyin

Dondurma kurabiye pastayı derin dondurucuda yaklaşık 7- 8 saat donması için ve sertleşmesi için bekletin.

Dondurmalı Kurabiye Pastasını frenk üzümleri veya kara orman meyveleri, pudra şekeri vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com


4 Nisan 2014

Kremalı Krep Pasta




Malzemeler:

Krep Hamuru

  • 6 adet yumurta (M)
  • 2 büyük kahve fincanı süt
  • 1 fiske tuz
  • 3 - 4 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 3 büyük kahve fincanı elenmiş un
Krema

  • 330 gr. sıvı krema
  • 1,5 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 -3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket krema sıkıştırıcısı
Süslemek için

  • Ahudu, karadut, yaban mersini vb. taze meyveler
  • Pudra şekeri
  • Taze nane yaprakları
Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta yumurtalar, süt, 1 fiske tuz. 2 paket vanilya şekeri ve ince toz şekeri tahta bir kaşıkla karıştırın.

Unu Krep hamuruna eleyin ve çırpıcının yüksek devri ile pürüzsüz bir krep hamuru elde edene kadar çırpın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa az miktarda un ekleyin veya krep hamurunun koyu kıvamda olduğu düşünülüyorsa az miktar daha süt ekleyin. Krep hamurunun akıcı kıvamda olmasına özen gösteriniz.

Krep hamurunu yaklaşık 15 -20 dakika dinlendirin.

Teflon tavayı ayçiçek yağı vb. ile yağlayın.

Kızgın tavaya birer kepçe olmak krep hamuru akıtarak hamuru tavaya yayın ve mümkün olduğu kadar iki yüzeyini eşit miktarda kızartarak, ince krepler hazırlayın.

2. Sıvı kremayı, 2 -3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 paket krema sıkıştırıcı toz ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

Çırpılmış kremaya 1,5 yemek kaşığı labne peyniri ekleyip kremayı kısa bir süre daha çırpın.

*Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha toz şeker ilave edilebilir.

3. Hazırlanan kremayı kreplerin aralarına 1 yemek kaşığı kadar olmak üzere pasta spatulası ile ince bir tabaka şeklinde yayın.

Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Kremalı Krep Pastayı taze meyveler, taze nane yaprakları ve pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com







1 Nisan 2014

Nişastalı Cookies




Malzemeler:

  • 200 gr. tereyağı / margarin
  • 1 adet yumurta sarısı (M)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 5 – 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 7 – 8 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı elenmiş un
  • 3 yemek kavrulmuş kaşığı fındık tozu
  • 3 yemek kaşığı badem tozu
  • 1 adet doğal vanilya çubuğu özü
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Süslemek için:

  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

Derin bir kaba önce 7 yemek kaşığı elenmiş mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı unu eleyin.

5 - 6 yemek kaşığı pudra şekeri , kavrulmuş fındık tozu ve badem tozunu da ilave edip harmanlayın.

200 gr. tereyağı / margarini küp şeklinde doğrayın, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet doğal vanilya çubuğu özü ve 1 adet limon kabuğu rendesini nişastalı cookies hamuruna ilave edip el ile nişastalı cookies hamurunu yoğurun.

*Kullanılan malzemelerin kalitesine göre hamurun yumuşak olması durumunda 1 yemek kaşığı kadar daha mısır nişastası ilave ediniz.

Nişastalı Cookies hamurunu temiz bir folyoya sarıp yaklaşık 10 -12 saat buzdolabında dinlendirin.

Geniş bir tepsiye pudra şekeri serpin.

Nişastalı Cookies hamurundan minik parçalar koparıp el ile top şeklinde yuvarlayın.

Yuvarlanan Cookie hamurları pudra şekerli tepside pudra şekeri ile kaplayın.

İsteğe bağlı olarak üzerlerine bıçak vb. ile şekiller verilebilir.

Önceden 180 derecede ısıtılan fırında Nişastalı Cookies`leri pişirin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






Popüler Tarifler