24 Temmuz 2014

Şerbetli Vişneli Kek


Şerbetli Vişneli Kek

Malzemeler:

  • 200 ml. süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 adet yumurta (M)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 100 ml. ayçiçek yağı
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 - 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 – 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 500 gr. elenmiş un
  • 100 gr. badem tozu vb.
Süslemek için:

  • 1 kase taze vişne
  • 50 -100 gr. bitter çikolata kuvertür vb.
  • 1 çay kaşığı tarçın
Şerbet malzemeleri:

  • 1 su bardağı su
  • 1 – 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:

1. Şerbet için verilen malzemeler ölçüsünde şerbeti hazırlayın, soğuması için dinlendirin.

2. Derin bir kapta süt, yoğurt, yumurta, toz şeker, pudra şekeri, vanilya şekeri, yarım limon suyu ve ay çiçek yağını çırpıcının orta devri ile şekerler eriyene kadar çırpın.

Unu eleyin, kabartma tozu ile harmanlayın.

Elenmiş un ve kabartma tozunu daha önceden çırpılan malzemelere ekleyip kısa bir süre daha Vişneli Kek hamurunu çırpıcının orta devri ile çırpın.

Badem tozunu ve kakaoyu vişneli kek hamuruna ekleyip karıştırın, hamuru kısa bir süre daha çırpın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 -2  yemek kaşığı kadar daha un eklenelebilir.

Baton kek kalıbını tabanı da dahil olmak üzere yağlayın, kalıbın tabanına yanmaz kağıt döşeyin.

Kalıbın tabanına vişneli kek hamurunun yarısını döşeyin.

Önceden temizlenmiş ve çekirdekleri çıkarılmış vişnelerin yarısını kek hamurunun üzerine vişnelerin kabuklu kısmı üstte kalacak şekilde aralıklarla döşeyin.

Vişneli kek hamurunun diğer yarısı ile vişnelerin üzerini kaplayın.

Vişneli kek hamurunun üzerini tekrar vişnelerin kabuklu kısımları üstte kalacak şekilde aralıklarla süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Vişneli Keki 35 – 40 dakika pişirin , kabaran vişneli keki bıçak vb. keskin bir mutfak aleti ile bir kaç yerinden delin, fırının ısısını 200 dereceye getirin yaklaşık 20 - 25 dakika kadar daha Vişneli Keki pişirme işlemine devam edin.

Pişen vişneli kekin ilk ısısı geçince şerbetleyin.

Şerbetli vişneli keki kalıptan çıkarın, yanmaz kağıdı ayırın.

50 - 100 gr. bitter çikolata kuvertürü benmari usulü vb. yöntemle eritin, erimiş çikolatayı 1 çay kaşığı tarçın ile karıştırın.

Eritilmiş tarçınlı çikolata ile Şerbetli Vişneli Keki   süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





11 Temmuz 2014

Bisküvi Kahve Panna Cotta



Bisküvi Kahve Panna Cotta

* 4 - 6 kisilik

Malzemeler:

  • 400 ml. sıvı krema
  • 4 -  4,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 4 -  5 adet yaprak jelatin
  • 4 adet kakaolu Petit Beurre Bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı toz filtre kahve

Süslemek için:

  • 150 -200 ml. sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 , 5 paket sıvı krema sıkıştırıcı toz
  • 50 gr. bitter çikolata rendesi
  • 1 -2 tatlı kaşığı karamel sos *hazır
  • Taze nane yaprakları

*Sıvı krema yerine krem şanti kullanılabilir.

Hazırlanışı:

Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içinde bekletin.

Küçük bir tencerede sıvı krema, toz şeker ve vanilya şekerini orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.

Sıcak şekerli kremayı kısa bir süre dinlendirin.

Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın.

Ayrı bir küçük bir tencerede jelatinleri ve ılık kremadan beş altı kaşık ilave ederek kısık ateşte eritin.

Eriyen jelatinleri daha önceden pişirilen şekerli sıvı krema ile karıştırın.

4 adet kakaolu bisküviyi toz haline getirip, toz filtre kahve ile harmanlayın.

Küçük cam kavanoz , kup vb. kaplara kahve tozu ile karıştırılmış bisküviyi paylaştırın.

Daha önceden hazırlanan Panna Cottadan 2 – 3 yemek kaşığı alarak bisküvilerin üzeri ıslananıp kaplanacak kadar kaplara paylaştırın.

Panna Cotta ile ıslanmış bisküvilerin bulunduğu cam kavanoz , kupları vb. yaklaşık yarım saat derin dondurucuda bekletin.


Küçük cam kavanozları ,  kupları derin dondurucudan çıkarıp artan Panna Cotta ile bisküvilerin üzerini tekrar kaplayın.

Bisküvi Kahve Panna Cottayı yaklaşık 4 -5 saat buzdolabında sertleşene kadar bekletin.

Sıvı kremayı, pudra şekeri ve sıvı krema sıkıştırıcı toz ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

*Sıvı krema yerine krem şanti kullanılabilir. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarif uyarınca hazırlayınız.

Sertleşen Bisküvi Kahve Panna Cotta tatlısının üzerini çırpılan sıvı krema, karamel sos, toz bisküvi, çikolata rendesi ve taze nane yaprakları ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com 







Popüler Tarifler