18 Kasım 2014

Sana Kahve Bana Fındıklı Kek


  

Sana Kahve Bana Fındıklı Kek

Malzemeler:

  • 250 gr. tereyağı / margarin
  • 250 gr. elenmiş un
  • 200 gr. + 1 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım adet doğal vanilya çubuğu özü
  • 1 paket vanilya şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 – 2 cay kaşığı kabartma tozu
  • 4 adet yumurta (M)
  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 125 ml. sıvı krema
  • 1 - 2 tatlı kaşığı instant/ eriyebilir kahve tozu
  • 400 gr.  kavrulmuş fındık
Süslemek için:

  • 250 ml. sıvı krema
  • 2 – 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sıkıştırıcı toz
  • 1 tatlı kaşığı instant kahve tozu /eriyebilir kahve tozu
  • Çikolatalı Draje vb .
Hazırlanışı:

1. 400 gram fındığı derin bir tavada orta ateşte kavurup , soğutun. Soğuyan fındıkları el ile kabuklarından ayırarak temizleyin ve iri olacak şekilde  çekin vb.

2. Derin bir kapta oda sıcaklığındaki 250 gr.  tereyağını /margarini  , toz şeker, 1 fiske tuz, yarım vanilya çubuğu özü , 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve krema halini alana kadar çırpın.

1 adet yumurtayı çırpılan şekerli tereyağı /margarinli kremaya ekleyip yaklaşık 2 -3 dakika kadar çırpın.

Diğer yumurtalar içinde aynı işlemi uygulayın, eklenen her yumurta için yaklaşık 2 -3 dakika çırpma işlemini uygulayın.

3. Küçük bir kasede 1 paket vanilyalı puding tozu, 1 -2  tatlı kaşığı instant kahve tozu, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve yaklaşık 100 -125 ml sıvı kremayı kahve tozu eriyene ve malzemeler akışkan bir krema halini alana kadar karıştırın.

4. Unu , kabartma tozu ile harmanlayıp eleyin.

Kabartma tozu ile elenen unu, mısır nişastasını ve daha önceden puding tozu ile hazırlanan kahveli kremayı azar azar miktarlarda “Sana Kahve Bana Fındıklı Kek” hamuruna ekleyip çırpıcının orta devrinde çırpma işlemine devam edin.

Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 -2 yemek kaşığı kadar daha un eklenebilir.

5. Sana Kahve Bana Fındıklı Kek hamuruna kavrulmuş fındıkları ekleyip tahta bir kaşıkla hamuru kısa bir süre karıştırın.

Sana Kahve Bana Fındıklı Keki yağlanmış ve unlanmış uygun bir kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.

Sana Kahve Bana Fındıklı Keki pişme işlemi bittikten sonra ılıyana kadar fırının içinde bekletin.

Sana Kahve Bana Fındıklı Keki yaklaşık 4 – 5 saat dinlendirin.

6. 230 gr. kadar sıvı kremayı , 2 -3 yemek kaşığı pudra şekeri ve krema sıkıştırıcı toz ile çırpın.

Küçük bir kasede 20 ml. kadar sıvı kremayı instant/ eriyebilir kahve tozu ile karıştırın.

Kahveli sıvı kremayı çırpılan sıvı kremaya ekleyip Sana Kahve Bana Fındıklı Keki kahveli kremayla süsleyin.

Çikolatalı Draje vb. ile Sana Kahve Bana Fındıklı Keki süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com







9 Kasım 2014

Çikolatalı Bisküvi


Çikolatalı Bisküvi

Malzemeler

  • 30 - 40 adet Petit Beurre Bisküvi
  • 200 gr. bitter veya sütlü kuvertür çikolata
  • 225 gr. tereyağı veya margarin
  • 8 yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri
  • 1 fiske tarçın

Süslemek için:

  • Kırık Antep Fıstığı vb.
Hazırlanışı:

1. 225 gr. küp şeklinde doğranmış tereyağı / margarin ve 200 gr. bitter veya sütlü çikolatayı sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde benmari usulü orta ateşte eritin.

8 yemek kaşığı pudra şekerini eleyin.

Tereyağı ile eriyen çikolataya elenmiş pudra şekerini de ilave edip şekerler eriyene kadar kısa bir süre daha tahta bir kaşıkla tereyağlı / margarinli çikolatayı karıştırıp 1 fiske tarçın ilave edin.

2. Baton kek kalıbı vb. bir kabın tabanına yanmaz kağıt veya alüminyum folyo yerleştirin, bisküvileri kabın büyüklüğü ölçüsünde tabana döşeyin.

1 veya 3 yemek kaşığı kadar erimiş çikolata ile  bisküvilerin üzerini kaplayın.

Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

3. Çikolatalı Bisküvi Pastayı kırık Antep fıstığı vb. ile süsleyip 1 -2 saat buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com



Popüler Tarifler