25 Ekim 2015

Elmalı Kakaolu Kek


Elmali Kakaolu Kek

Malzemeler:

·         200 gr. tereyağı / margarin
·         180  gr. toz şeker
·         1 paket bourbon vanilya şekeri
·         1 adet limon kabuğu rendesi
·         4 -5 damla rum aroma (isteğe bağlı)
·         Yarım paket kabartma tozu
·         3 adet yumurta (M)
·         150 gr. elenmiş un
·         50 gr. mısır nişastası
·         1 , 5 yemek kaşığı kakao
·         1 - 2 yemek kaşığı süt
·         3 - 4 adet orta büyüklükte elma

Süslemek için:

·         1 yemek kaşığı çekilmiş fındık tozu
·         1 yemek kaşığı orman meyveleri reçeli, vişne reçeli vb.

Hazırlanışı:

Küçük bir tencerede tereyağı / margarini eritme yöntemi ile yumuşatın. Soğuması için kısa bir süre bekleyin.

Derin bir kapta erimiş tereyağı / margarin , toz şeker ve bourbon vanilya şekerini çırpıcının orta devri ile şekerler eriyene dek krema halini alana dek çırpın.

Krema halinde çırpılan yağlı şekerli kremaya yumurtaları tek tek ekleyerek her yumurta için yaklaşık 2 dakika çırpma işlemini sürdürün.

Elmalı Kakaolu Kek hamuruna limon kabuğu rendesi, elenmiş un, yarım paket kabartma tozu , mısır nişastası ve kakaoyu ekleyip bir mutfak spatulası yardımı  ile hamuru malzemeler birbirine karışana dek pürüzsüz bir kıvamda karıştırın.

İsteğe bağlı olarak rum vb. aroma ile elmalı kek hamurunu tekrar kısa bir süre karıştırın.

* Elmalı kek hamurunun kıvamının katı olduğu düşünülüyorsa 1 - 2 yemek kaşığı süt ile hamuru seyreltiniz. 

26 veya 28 cm`lik kilitli kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt yerleştirin. Kilitli kalıbın yanlarını tereyağı / margarin ile yağlayıp,  kalıbın yan yüzeyini fındık tozu ile kaplayın.

Elmalı Kakaolu Kek hamurunu hazırlanan kilitli kalıba döşeyin.

Elmaları yıkayarak temizleyin, ince olarak dilimleyerek, elma dilimlerini istenilen şekilde  Elmalı Kakaolu Kek hamurunun üzerine döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Elmalı Kakaolu Keki yaklaşık 45 dakika pişirip ılıması için dinlendirin.

Küçük bir tencerede 1 yemek kaşığı kadar orman meyveleri reçelini veya vişne reçelini vb.  1 yemek kaşığı su ile ocakta karıştırarak seyreltin.

Bir mutfak fırçası yardımı ile ılık Elmalı Kakaolu Kekin üzerini seyreltilmiş ılık reçel ile parlatın.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com


 



8 Ekim 2015

Krem Catalana


Krem Catalana
*4 / 6 Kişilik
(Catalana Usulü İspanyol Muhallebisi)
Malzemeler:

  • ·         400 ml. + 100 ml. süt
  • ·         Yarım limon kabuğu
  • ·         1 adet tarçın çubuğu
  • ·         1 adet karanfil
  • ·         5 adet yumurta sarısı (M)
  • ·         2 küçük Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • ·         1 paket vanilya şekeri
  • ·         1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • ·         1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
Süslemek için:
  • ·         4 veya 6 yemek kaşığı tozşeker
  • ·         Taze kırmızı meyveler, krema vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kapta 5 adet yumurta sarısı, 2 Türk kahvesi küçük fincan toz şeker, 1 paket vanilya şekerini şekerler eriyene kadar kısa bir süre el ile çırpın.

Çırpılan şekerli yumurta kreme mısır nişastası ve 100 ml sütü ekleyip kısa bir süre daha kremi karıştırın.

Limonu sıcak su ile yıkayıp yarım limon kabuğunu ince bir şekilde ayırın.

Ayrı bir tencerede 400 ml. süte temizlenmiş limon kabukları, tarçın çubuğu ve karanfili ekleyip sütü kaynatmadan ısıtın.

Sıcak sütten limon kabuklarını, tarçın çubuğunu ve karanfili çıkarın.

Önce sıcak sütten bir kaç kaşık alarak daha önceden çırpılan şekerli  yumurtalı nisastalı krem ile karıştırın. 

Şekerli yumurtalı nişastalı Kremı sıcak süte yavaş yavaş ekleyerek kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak Krem Catalana Muhallebiyi hazırlayın.

Krem Catalanayı 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin ile kısa bir süre bir çırpıcı veya el ile çırparak parlatın.

Catalana Kremi uygun kaplara paylaştırıp soğuması için dinlendirin. 

Krem Catalana kapların üzerini 1 yemek kaşığı kadar toz şekerle kaplayın, el gaz meşalesi / Blow Torch yöntemi ile toz şekeri istenilen ölçüde karamelize edin.

*Buz dolu bir kabın icerisine Krem Catalana kaplarını oturtarak  fırının ızgara bölümünde de toz şekeri karamelize etme işlemi yapılabilir.

Krem Catalayı yaklaşık  2   saat serin bir ortamda dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com






 


6 Ekim 2015

Krem Brüle / Crème Brûlée


Krem Brüle / Crème Brûlée

* 4 Kişilik

Malzemeler:

·         400 ml. sıvı krema
·         50 ml. süt
·         5 adet yumurta sarısı (M)
·         80 gr. toz şeker
·         1 adet vanilya çubuğu özü
·         1 fiske tuz

Süslemek için:

·         3 - 4 yemek kaşığı doğal esmer şeker

Hazırlanışı:

Derin bir kapta 5 adet yumurta sarısı, 1 fiske tuz ve 80 gr. toz şekeri şekerler eriyene kadar krema halinde çırpın.

Ayrı küçük bir tencereye 400 ml. sıvı kremaya sütü ve doğal vanilya çubuğu özünü ekleyip ısıtın. 
* Kaynamaya başlamadan sıcak kremayı ocaktan alınız.

Daha önceden çırpılan şekerli yumurta kremaya vanilya özlü kremayı yavaş hareketlerle ekleyerek karıştırın.

Krem Brüle / Crème Brûléeyi yaklaşık 20 - 25 dakika dinlendirip ince tel süzgeçten geçirin.

Krem Brüle / Crème Brûléeyi kaplara paylaştırıp içerisinde sıcak su bulunan bir kabın içerisinde 125  derecelik fırında yaklaşık 50 dakika üzerleri hafif kabuk bağlayana kadar pişirin.

Krem Brüle / Crème Brûlée kaplarını soğuması için  içerisinde soğuk su / kırık buz parçaları bulunan başka bir kabın içerisinde veya buzdolabında  2  - 3 saat dinlendirin.

Krem Brüle / Crème Brûlée kapların üzerini 1 yemek kaşığı kadar doğal esmer şekerle kaplayın, el gaz meşalesi / Blow Torch yöntemi ile doğal esmer şekeri istenilen ölçüde karamelize edin.

*Buz dolu bir kabın icerisine Krem Brüle / Crème Brûlée kaplarını oturtarak  fırının ızgara bölümünde de doğal esmer şekeri karamelize etme işlemi yapılabilir.

Krem Brüle / Crème Brûléeyi yaklaşık 7 - 8 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler