25 Aralık 2015

Tahinli Cevizli Çıtır Çantalar


Tahinli Cevizli Çıtır Çantalar

Malzemeler:

·         500 gr. baklavalık yufka
·         300 gr. tahin
·         250  - 300 gr. toz halinde ceviz içi
·         1 - 2 çay kaşığı tarçın
·         1 - 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
·         6  - 8 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için:

·         Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Derin bir kapta tahin , zeytinyağı, tarçını karıştırın.

Cevizi blender yardımı ile toz haline getirin.

Çalışma tezgahına iki adet baklavalık yufka serin.

Yufkaları bir mutfak fırcası yardımı  ile tarçınlı tahini sürerek kaplayın. 

Tahinle kaplanan yufkaların üzerine istenilen miktarda toz şeker ve  bol toz ceviz serpiştirin. 1 veya  2 adet yaprak yufka ile tahinli cevizli yufkaları kapatın.

Tahinli Cevizli Çıtır çantaların  büyük görünümde olması isteniyorsa dikdörtgen şeklindeki yufkaları dörde , küçük çıtır çantalar elde edilmek isteniyorsa sekize bölerek kare şeklindeki tahinli cevizli yufkaları köşelerinden yukarı doğru çanta şeklini vererek kapatınız.

Pişme esnasında Tahinli cevizli çıtır çantaların açılmaması için temiz bir mutfak ipliği ile  ipliği bol bırakarak bağlayınız.* Tahinli cevizli çıtır çantalar piştikten sonra ipliği ayırınız.

Malzemeler bitene kadar işleme devam edin.

Önceden ısıtılmış 175 - 180 derecelik fırında Tahinli Cevizli Çıtır Çantaları yaklaşık 20 - 25 dakika altın sarısı renginde pişirin.

Tahinli Cevizli Çıtır Çantaların daha parlak görünümle sunumu yapılması isteniyorsa hazırlanacak bir şerbet ile  püskürtme yöntemi uygulanarak parlatılabilir veya sadece pudra şekeri serperek sunuma hazırlanır.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





 


17 Aralık 2015

Hayat Badem, Tarçın Sen




Hayat Badem, Tarçın Sen


*Bademli Tarçınlı  Kuru Yemişli Kek

Malzemeler:
·         3 adet yumurta (M)
·         150 - 160 gr. tozşeker
·         90 gr. pudra şekeri
·         1 fiske tuz
·         1 adet doğal vanilya çubuğu özü
·         5 - 8 damla portakal aroması
·         1 çay kaşığı kabartma tozu
·         160 gr. elenmiş un
·         60 gr. badem tozu
·         1 -5 -  2 çay kaşığı tarçın
·         1 fiske karanfil
·         1 fiske kakule
·         1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı / margarin
·         1 - 1 , 5 yemek kaşığı mısır nişastası
·         Yarım çay bardağı kırılmış ceviz içi
·         1 çay bardağı kurutulmuş cranberry
·         1 yemek kaşığı kırılmış iç antep fıstığı

Süslemek için:

·         1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
·         Yaprak badem
·         3 yemek kaşığı şeftali marmelatı
·         Yarım çay kaşığı eritilmiş  tereyağı  margarin
·         Kiraz şekerleme

Ön hazırlık :

1.  Hayat Badem, Tarçın Sen /  Bademli Tarçınlı  Kuru Yemişli Kek,  18 cm`lik kilitli kek kalıbı izole edilerek  pişirilmiştir. Daha büyük çaplı  kek kalıbı kullanılması durumunda malzeme miktarını iki kat arttırın.

2. 18 cm`lik kek kalbının tabanına yanmaz kağıt yerleştirin. 

3. Kalıbın yan yüzeyini eritilmiş tereyağı / margarin ile yağlayın. 

4. Kalıbın yan yüzeyinin iki katı kadar genişlikte yanmaz kağıdı şerit halinde kesip kalıbın yağlanmış yan yüzeyine  yerleştirin.

5. Çalışma tezgahında kalıbın çevresi uzunluğunda alüminyum folyoyu açın. Folyonun uzunluğu boyunca orta kısmına ıslatılmış kağıt havlu yerleştirin. Kağıt havlu içeride kalacak şekilde alüminyum folyoyu kapatıp kilitli kek kalıbının dış yüzeyini sararak izole edin. Alüminyum folyonun pişme işlemi sırasında açılmaması için büro atacı ile birleşme yerini sabitleyin.

Hazırlık:
Derin bir kapta üç adet yumurtayı , tozşeker, elenmiş pudra sekeri, 1 fiske tuz, 1 adet doğal  vanilya çubuğu özü ile şekerler eriyene , açık renkte pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpıcının yüksek devri ile yaklaşık 8 - 10 dakika kadar çırpın.

160 gr. elenmiş un, 60 gr. badem tozu, 1 - 1, 5 yemek kaşığı kadar mısır nişastası , ceviz içi, kurutulmuş cranberry , tarçın, karanfil, kakule, kabartma tozu ve kırılmış iç Antep fıstığını  ekleyip hamuru tahta bir kaşık veya mutfak spatulası ile  daire seklinde geniş açılarla yavaş hareketlerle söndürmeden karıştırın.

* Unun kalitesine bağlı olarak un miktarının az geldiği düşünülüyorsa yarim yemek kaşığı kadar elenmiş un eklenilebilir.

1 tatlı kaşığı eritilmiş * soğuya yakın ılık tereyağı margarini de hazırlanan Hayat Badem, Tarçın Sen Kek Hamuruna ekleyerek hamuru söndürmeden kısa bir süre tekrar karıştırın.

Hamuru yan yüzeyleri yükseltilmiş ve  alüminyum folyo ile izole edilmiş kilitli kek kalıbına döşeyin.

Hayat Badem, Tarçın Sen Hamurunun üzerini mavi haşhaş ve arzu edilen ölçüde yaprak bademlerle kaplayın.

Hayat Badem, Tarçın Sen Kek Hamurunu önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirip  ılıması için dinlendirin.

Ayrı küçük bir tencerede şeftali reçelini, 1- 2 tatlı kaşığı kadar su ve yarım çay kaşığı kadar tereyağı / margarin ile yumuşatarak pişirme yöntemiyle sos hazırlayın. Şeftali sosunu süzgeçten geçirin. Şeftali sosu kısa bir süre ılıması için dinlendirin.

Ilık şeftali sosu Hayat Badem, Tarçın Sen * Bademli Tarçınlı  Kuru Yemişli Kekin üzerine döşeyip yaklaşık 3 - 4 saat izole edilmiş kalıbın içerisinde keki bekletin. 

Bademli Tarçınlı  Kuru Yemişli Keki kiraz şekerlemeleri vb.  ile süsleyerek servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com



6 Aralık 2015

Portakallı Kokos Kurabiye

 

Portakallı  Kokos Kurabiye
  • 1 büyük fincan doğal esmer şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 7- 8 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 250 gr. tereyağı / margarin (oda sıcaklığında)
  • 3 adet yumurta sarısı (M)
  • 400 - 450 gr. elenmiş un
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 3 - 5 yemek kaşığı süt
* Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyiniz.

Süslemek için:

  • 200 gr. pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rende tozu
  • 2 - 4 yemek kaşığı sıcak su
Hazırlanışı:

Portakalı  sıcak su ile yıkayarak kurulayın ve rendeleyin.  

*Hazır portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir.

Derin bir kapta 7 - 8 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi, doğal esmer şeker ve portakal kabuğu rendesini blender  yardımı ile öğüterek mümkün olduğu kadar malzemeleri toz haline getirin.

Ayrı  derin bir kapta oda sıcaklığında tereyağı / margarin, daha önceden toz haline getirilen doğal esmer şeker ve portakal kokulu hindistan cevizi rendesini , 1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekerini mutfak robotu veya bir çırpıcı yardımı ile yüksek devirde çırpın.

Yumurta sarılarını tek tek ilave ederek hamuru karıştırma işlemine devam edin.

Önce 400 gram elenmiş unu  Portakallı  Kokos Kurabiye hamuruna ekleyip çırpıcının devirini düşürerek veya hamur karışma uçlarını takarak hamuru düşük devirde malzemeler birbirinin içine geçene dek karıştırın.

Un miktarının az geldiği düşünülüyorsa yaklaşık 50 gr. elenmiş un daha ekleyiniz.

Hamurun pasta krema süsleme torbası ile sıkılması aşamasında kolay çalışabilmesi için yumuşak bir hamur olması gerekmektedir bu nedenle hamura 3 - 5 yemek kaşığı kadar süt ilave ediniz.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin.

Pasta krema süsleme torbasına geniş yıldız şeklinde bir uç yerleştirin.

Hamuru pasta krema süsleme torbasına alarak, sıkma yöntemi ile zik zak  şeklinde (aşağıya doğru çizgileri daraltarak adeta üçgen şekli...) veya arzu edilen şekillerde , tepsiye aralıklar bırakarak  sıkınız. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Portakallı  Kokos Kurabiyeleri yaklaşık 20 - 25 dakika pişirip soğuması için dinlendirin.

Pudra şekeri, portakal kabuğu rende tozu ve sıcak su ile hazırlanan portakal kokulu şekerli sosu bir fırça veya kaşık yardımı ile Portakallı  Kokos Kurabiyelerin üzerine serpiştirme yöntemi ile süsleyin.

Portakallı  Kokos Kurabiyelerin yaklaşık 1 gün  kapalı kaplarda dinlendikten sonra tüketilmesi lezzete daha farklı bir tad katacaktır.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com



 




Popüler Tarifler