27 Ocak 2016

Elmalı Kurabiye




Elmalı Kurabiye

Malzemeler:
·         1 adet yumurta
·         1 adet yumurta sarısı
·         2 yemek kaşığı tereyağı / margarin
·         1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
·         1 küçük kahve fincanı yoğurt
·         2 - 2, 5 küçük kahve fincanı tozşeker
·         1 paket vanilya şekeri
·         1 fiske tuz
·         Yarım çay kaşığı limon suyu
·         1 paket kabartma tozu
·         1 yemek kaşığı mısır nişastası
·         16 - 18 yemek kaşığı elenmis un

Elmali iç malzeme:
·         3 adet elma
·         2 tatli kaşığı limon suyu
·         2 - 4 yemek kaşığı  kırılmış veya toz ceviz içi
·         1 - 2 yemek kaşığı akçaağaç surubu / Maple Syrup / Ahorn Sirup
·         1 tatlı kaşığı tereyağı
·         2 - 3 yemek kaşığı toz şeker veya doğal esmer şeker
·         2 tatlı kaşığı tarçın

Süslemek için:
·         Pudra şekeri
* Kurabiyelerin üzerine isteğe bağlı olarak 1 adet yumurta akı sürülebilir

Hazırlanışı:

1. Elmalı İç Malzemenin Hazırlanışı:

Üç adet orta büyüklükte elmayı temizleyip , kabuklarını soyun.

Elmaları rendeleyin, limon suyu ile ıslatın.

Rendelenmiş elmalara,  akçaağaç şurubu / Maple Syrup / Ahorn Sirup , tozşeker veya doğal esmer şeker ve cevizi içini ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.

Elmali iç malzemeye tarçını ilave ederek soğuması için dinlendirin.

*İsteğe bağlı olarak elmalı iç malzemeye  kurutulmuş cranberry ilave edilebilir. 

Elmali Kurabiye Hamuru:

Derin bir kapta tereyağı, tozşeker , 1 küçük kahve fincanı yoğurt, 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 1 fiske tuz , yarım küçük çay kaşığı limon suyu ve vanilya şekerini çırpıcının orta devri ile krema halini alana kadar çırpın.

Elmali kurabiye hamuruna mısır nişatası, kabartma tozu ve önce 15 - 16 yemek kaşığı  (tepeleme) elenmiş unu ekleyerek hamuru el ile yoğurun.

Un Miktarının az gelmesi durumunda elmalı kurabiye hamuruna 2 yemek kaşığı kadar daha elenmiş un  ilave ederek el ile yoğurun.

*Tüm malzemeler çırpıcı kullanmadan el ile de yoğurulabilir.

Elmalı kurabiye hamurunu temiz bir folyoya sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Elmali kurabiye hamuruna resimde görülen şekilleri verebilmek için çalışma tezgahını unlayın, merdane ile dikdörtgen şeklinde hamuru uzunlamasına açın, elmali iç malzemeyi yerleştirin, dikdörgen hamurun  artan kısmına bıçak ile şeritler kesin, kurabiyeyi elmali iç malzemenin bulunduğu kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarın.

İsteğe bağlı olarak elmalı kurabiyelerin üzerine bir mutfak fırçası yardımı ile yumurta beyazı sürün.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında elmalı kurabiyeleri yaklaşık  20 dakika pişirin.

Elmalı kurabiyeleri kısa bir süre dinlendirip pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com


6 Ocak 2016

Cake Pops





Cake Pops

Malzemeler:

·         150 gr. tereyağı / margarin
·         140 gr. doğal esmer şeker
·         60 - 70 gr. tozşeker
·         1 fiske tuz
·         1 paket vanilya şekeri
·         4 adet yumurta (M)
·         60 gr. badem veya fındık tozu
·         80 ml.  süt
·         Yarim çay bardağı coca cola
·         1 - 1,5 yemek kaşığı kakaolu puding tozu
·         1 - 2  tatlı kaşığı kakao
·         1 fiske muskat rendesi
·         1 fiske karanfil
·         1 fiske kakule
·         6 gr. hazır paket limon kabuğu rendesi veya 1 limon kabuğu rendesi
·         1 çay kaşığı tarçın
·         5 - 6 damla rum aroma (isteğe bağlı)
·         160 - 200 gr. elenmiş un

Cake pop krema:
·         60 gr. tereyağı / margarin
·         20 gr - 30 gr. drop çikolata kuvertür
·         Yarim su bardağı süt
·         tarçın - tozşeker
·         2 - 3 damla rum aroma (isteğe bağlı)

Süslemek için:
·         200 - 300 gr. bitter kuvertür çikolata
·         200 - 250 gr. pudra şekeri
·         1 adet yumurta beyazı
·         Dekoratif pasta süsleme şekerleri 

Hazırlanışı:
1. Derin bir kapta tereyağı / margarin , 1 fiske tuz, vanilya şekeri, doğal esmer şeker, ve toz şekeri, limon kabuğu rendesini çırpıcının orta devri ile krema halini alana dek çırpın.
Krema halinde çırpılan karışıma yumurtaları tek tek ekleyerek her yumurta için yaklaşık 2 - 3 dakika çırpma işlemine devam edin.

Cake pops kek hamuruna badem veya fındık tozu , 1 - 1, 5 yemek kaşığı kakaolu puding tozu, kakao, 1 fiske muskat rendesi, 1 fiske kakule, 1 fiske karanfil, 1 çay kaşığı tarçın, 5 - 6 damla rum aroma (isteğe bağlı ) ilave edip kısa bir süre hamuru tahta bir kaşıkla karıştırın.

Coca cola ve sütü ekleyerek hamuru tekrar tahta bir kaşıkla veya mutfak spatulası ile  karıştırmaya devam edin.

Cake pops kek hamuruna önce 150 gr. elenmiş un ekleyin, unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 50 gr. elenmiş un daha ilave edip cake pops kek hamurunu tahta bir kaşık veya mutfak spatulası ile malzemeler birbirinin içine gecene dek tekrar kısa bir süre karıştırın.

Kilitli bir kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin, kalıbın yan yüzeyini yağlayıp unlayın.

Cake Pops kek hamurunu kilitli kek kalıbına döşeyin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

*Kek hamurunda kabartma tozu bulunmadığı için hamur brownie kek hamuruna benzer  şekilde pişecektir.

Pişen keki soğuması için dinlendirin, soğuyan kekin kenar kısımlarını kazıyarak  veya ince bir şekilde  keserek alın.

Derin bir kapta soğuyan keki el ile ufalayarak toz haline getirin, topaklanmalar var ise ayırınız.

2. Ayrı küçük bir tencede 60 gr. tereyağı / margarini, yarım su bardağı süt, 20 - 30 gr. drop çikolata kuvertür, damak tadınıza göre tarçın, toz şeker ekleyerek eritin. İsteğe bağlı olarak karışıma rum aroma vb. eklenilebilir.

Sıcak sütlü çikolatalı tereyağlı / margarinli karışımı soğuya yakın bir sıcaklıkta dinlendirip daha önceden ufalanmış toz halindeki Cake pops keki ıslatın, yoğurma yöntemi ile  şekil verilebilecek kıvamda yoğurun.

3.  a. Her evde bulunabilecek çiçek şeklinde vb. uygun silikon buz kalıplarını yağlayın.
Yumuşak Cake pops hamuru ile buz kalıplarını döşeyin. 
 Cake popslarin daha sonraki aşamada (çikolata ile kaplama aşaması) kolay çalışılabilmesi için ortalarını Cake pops çubuğu ile delikler açarak hazırlayın.
Buzluklara döşenen ve ortalarında delikler açılan Cake popsları kalıbıyla beraber buzlukta yaklaşık 5 - 6 saat  gibi dondurun.

3. b. Cake popslarin buz kalıbının dışında pop kek şeklinde  hazırlanması düşünülüyorsa önce Cake pops hamurunu elinizde pop kek seklinde yuvarlayarak  istenilen büyüklükte hazırlayın, Cake pops çubuğu ile delikler acın, buzlukta yaklaşık 5 - 6 saat gibi dondurun.

4.  Derin bir kasede 200 - 300 gram bitter çikolata kuvertürü sıcak bir tencerenin üzerinde bemari usulü eritin.

Buzlukta hafif donan Cake poplara çubuklarını geçirerek çikolata kaplama işlemine hazırlayın.

Cake popları erimiş çikolataya batırın çikolata ile kaplayın.

 Bu işlem sırasında dikkat edilmesi gereken çikolatalı Cake Pops üzerindeki fazla  çikolatanın sirkelenmesidir ve Cake pops çubuklarının erimiş çikolataya değmemesine dikkat edilmesidir.Cake pops çubuğunu işaret parmağınıza hafif vurarak fazla çikolatayı silkeleyiniz. 

*Cake popslar daha önceden buzlukta hafif donduğu için çikolatanın kuruma işlemi kısa sürecektir.
5. Çikolatalı Cake Popslarin  beyaz pudra şekerli sos / royal ıcıng  ile süsleme yapılması düşünülüyorsa 1 adet yumurta beyazı ve 220 gr. kadar pudra şekerini çırpıcının yüksek devri ile çırpın. Yumurtanın büyüklüğüne göre pudra şekeri miktarı az geldiği düşünülüyorsa 30 gr. daha ekleyerek kıvamını  belirleyiniz.

Çikolata kaplı Cake popları royal ıcıng veya sadece dekoratif pasta süsleme şekerleri ile dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler