11 Nisan 2016

SADE KEK

 
Malzemeler:
·         230 gr. tereyağı / margarin
·         1 - 1, 5 küçük fincan tozşeker
·         1 küçük kahve fincanı doğal esmer şeker
·         1 küçük kahve fincanı süt
·         1 paket vanilya şekeri
·         1 adet limon kabuğu rendesi
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya aroması veya 1 adet vanilya doğal çubuğu özü
·         1 fiske tuz
·         3 adet yumurta (M)
·         250 - 300 gr. elenmiş un
·         50 gr. mısır nişastası
Süslemek için:
·         200 gr. bitter çikolata kuvertür
·         Dekoratif pasta süsleme şekerlemeleri vb.
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede tereyağını  / margarini kaynatmamaya özen göstererek eritin.
Doğal vanilya çubuğu özü veya 1 paket vanilya aromasını tereyağı/ margarin ile karıştırın soğuya yakın ılıması için bekletin.
Derin bir kapta tozşeker, dogal esmer şeker, vanilya şekeri limon kabuğu rendesi, 1 fiske tuzu harmanlayıp erimiş vanilya aromalı tereyağı şeker ile çırpıcının yüksek devrinde şekerler eriyene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
Yumurtaları sade kek hamuruna tek tek ekleyerek her yumurta için yaklaşık 3 - 4 dakika kadar daha çırpma işlemine Sade Kek hamuru pürüzsüz bir krema halini alana kadar devam edin.
Sade Kek hamuruna süt, elenmiş un, kabarma tozu ve mısır nişastasını ekleyerek çırpıcının düşük devri ile malzemeler birbirine  karışana dek kısa bir süre çırpın, karıştırma işlemine daha sonra tahta kaşık veya mutfak spatulası ile devam edin.
Yumurtanın büyüklüğüne veya unun kalitesine göre Sade Kek hamuruna önce 250 gr. un ekleyiniz , kıvamın cıvık olması durumunda 50 gr. kadar daha un ilave ediniz.
Kek kalıbını erimiş tereyağı / margarin ile yağlayıp ince çekilmiş galeta unu ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Sade Keki yaklaşık 35 - 40 dakika pişirin.
Fırından çıkan Sade keki kalıbı ile beraber içerisinde soğuk su bulunan başka bir kabın içerisinde soğutup dinlendirin. Bu işlem Kekin kalıptan rahatlıkla çıkması için yardımcı olacaktır.
200 gr. bitter çikolata kuvertürü benmari usulü eritip soğuyan Sade Keki erimiş çikolata ve dekoratif pasta süsleme şekerlemeler vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun , kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com







3 Nisan 2016

Pudingli Meyveli Tartolet



Malzemeler:

·         80 gr. tereyağı / margarin
·         1, 5  - 2 küçük kahve fincanı tozşeker (80 gr.)
·         1 paket vanilya şekeri
·         1 fiske tuz
·         1 küçük çay kaşığı kabartma tozu
·         limon kabuğu rendesi  veya 5 -6 damla limon aroması
·         2 adet yumurta
·         1 yemek kaşığı süt + portakal suyu
·         125 gr. un
·         Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Puding :
350 - 400 ml.. süt
2 yemek kaşığı tozşeker
1 paket bourbon vanilyalı hazır puding (500 ml. süt için)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya şekeri
Süslemek için:
Mavi Yemis (Bluberry) vb. taze meyveler
Şerbet

Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, 1 paket vanilya şekeri ve tozşekerini çırpıcının yüksek devri ile krema halini alana kadar çırpın. Önce karışıma 1 adet yumurta ve 1 fiske tuz ekleyip çırpma işlemine devam edin.

Yumurtalı tereyağlı şekerli kremaya ikinci yumurtayı da ekleyip pürüzsüz bir krema halini alana kadar tartolet hamurunu çırpın.

Tartolet kremaya  limon kabuğu rendesi veya 5 . 6 damla limon aroması, 125 gr. elenmiş un, kabartma tozunu ve mısır nişatasını ekleyerek tartolet hamurunu kısa bir süre çırpıcının düşük devri ile karıştırın.

Tartolet hamurunun katı olması durumunda 1 yemek kaşığ kadar süt / portakal suyunu hamura ilave edip tahta bir kaşık veya mutfak spatulası ile hamuru karıştırın.

Tartolet kalıplarını yan yüzeyleri de dahil yağlayıp unlayın.

Tartolet hamurunu kalıplara paylaştırın.

190 - 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında tartoletleri yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.
Sıcak tartolet kaliıplarını nemli bir bezin üzerinde soğutup tartoletleri kalıptan çıkarıp dinlendirin.

2. Puding paketinin üzerindeki tarif uyarınca yaklaşık 2 yemek kaşığı tozşeker veya arzu edilen tadta ancak 350 - 400 ml süt kullanarak vanilyali pudingi hazırlayın.

Pişen pudinge 1 paket vanilya şekeri ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın, ılıması için dinlendirin.

Daha önceden hazırlanan tartoletleri puding ve şerbetle parlatılmış mavi yemiş vb. meyvelerle süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com









Popüler Tarifler