29 Mayıs 2016

Kirazlı Çikolatalı Mousse "Mousse au Chocolat"




Kirazlı Çikolatalı Mousse  "Mousse au Chocolat"

Malzemeler:

·         200 gr. blok bitter çikolata
·         3  adet yumurta sarısı
·         3 adet yumurta beyazı
·         60 gr. tereyağı / margarin
·         3  yemek kaşığı (tahta ) pudra şekeri
·         1 paket vanilya şekeri
·         1 fiske tuz
·         Yarım çay kaşığı limon kabuğu şekeri tozu veya yarım limon kabuğu rendesi
·         3- 4 damla vanilya aroma
·         4 - 5 damla rum aroma
·         150 - 200 ml. sıvı krema + yarım yemek kaşığı pudra şekeri
·         1 paket krema sıkıştırıcı toz (isteğe bağlı)

Süslemek için:
·         Taze kiraz
·         1 yemek kaşığı tozşeker
·         1 yemek kaşığı su
·         Krem şanti
·         Rendelenmiş çikolata vb.
·         Taze nane yaprakları

Hazırlanışı:

1. 200 gr.  blok bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek  porselen veya cam bir kabın içerisinde benmari usulü eritin.

Eriyen çikolataya 60 gram tereyağı / margarin ve 4 - 5 damla rum aroma ekleyerek tereyağı / margarin sıcak çikolatanın içerisinde  eriyene,  pürüzsüz hale gelene dek tahta bir kaşıkla kısa bir süre karıştırın, ılıması için bekletin.

2. Derin bir kabın içerisinde 3 adet yumurta beyazını , 1 fiske tuz ile çırpıcının yüksek devri ile yumurta beyazları sertleşene ve kar halini alana dek çırpın, bekletin.

3. Ayrı bir kabın içerisinde 3 adet yumurta sarısını, 3 yemek (tahta yemek kaşığı) elenmiş pudra şekerini , Yarım çay kaşığı limon kabuğu şekeri veya yarım limon kabuğu rendesini .  3 - 4 damla vanilya aromayı çırpıcının yüksek devri ile pürüzsüz açık renkli bir krema elde edene kadar çırpın.
Daha önceden eritilen tereyağlı / margarinli çikolatayı ekleyip bir mutfak spatulası yardımı ile çikolatalı kremayı karıştırın.

4. Derin bir kapta 150 - 200 gr. sıvı kremayı , 1 yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri ve 1 paket krema sıkıştırıcı toz ( isteğe bağlı) ile sertleşene kadar çırpıcının yüksek devri ile çırpın, bekletin.

5. Taze kirazları temizleyip çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir tencerede şeker ve su ile hazırlanan yoğun şerbetin içerisinde kısa bir süre karamelize edin. İsteğe bağlı olarak jöle tozu da kullanılabilir.

6. Cam kapların vb. tabanına karamelize edilen kirazları döşeyin.

7. Çikolatalı Mousse  "Mousse au Chocolat" iki renk hazırlanmak isteniliyorsa daha önceden çırpılan çikolatalı kremaya istenilen miktarda daha önceden  çırpılan sıvı kremayı ekleyin, mutfak spatulası ile  Çikolatali Mousse`nin rengini belirleyin.

Çikolatalı Mousse  "Mousse au Chocolat" kremayı son olarak kar halinde daha önceden çırpılan yumurta beyazlarını ekleyerek Çikolatalı Mousse  "Mousse au Chocolat" ı  söndürmeden yavaş hareketlerle karıştırın.

Tabanına karamelize edilen kirazlı bardakların, kapların vb. üzerini önce açık renkli sonra  koyu renkli Cikolatali Mousse  "Mousse au Chocolat" ile veya önce koyu renkli sonra açık renkli Cikolatali Mousse  "Mousse au Chocolat" ile döşeyin.

Krem Şanti, taze kirazlar, rendelenmiş çikolata, taze nane yaprakları vb ile Çikolatalı Mousse  "Mousse au Chocolat" süsleyiniz.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





22 Mayıs 2016

Bezeli Blueberry / Yaban Mersinli Puding



Bezeli Blueberry / Yaban Mersinli Puding

* 6 - 8 kişilik

Malzemeler:

·         450 ml. süt
·         4 adet yumurta sarısı
·         200 ml. sıvı krema
·         1 yemek kaşığı mascarpone (isteğe bağlı)
·         1, 5 - 2 küçük kahve fincanı tozşeker
·         2 paket vanilya şekeri
·         2 yemek kaşığı pudra şekeri
·         1 yemek kaşığı salep tozu
·         1 dilim kuru bergamot veya limon kabuğu
·         Yarım limon kabuğu rendesi
·         1 paket sıvı krema sıkıştırıcı toz
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası

Süslemek için:
·         8 -10 adet Beze (hazır eya ev yapımı)
·         1 küçük kase taze yaban mersini / blueberry
·         1 küçük paket kırmızı tart jöle  toz (12 gr)
·         2 yemek kaşığı kadar tozşeker
·         1 paket vanilya şekeri

Hazırlanışı:
 
Derin bir tencerede 450 ml. süt, 1 yemek kaşığı salep tozu, 1 küçük dilim kurutulmuş bergamot veya 1 dilim limon kabuğu (beyaz kısmını limon kabuğundan ayırınız), 1 paket vanilya şekerini hafif kaynatıp ocağı kapatın, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat sütü soğuya yakın ılıması için dinlendirin.

Ayrı derin bir kapta 4 adet yumurta sarısı, 1, 5 - 2 küçük kahve fincanı tozşeker , 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve şekerli yumurtalar açık renkte krema halini alana dek çırpın.

Şekerli yumurtalı kremaya 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip kremayı çırpma işlemini sürdürün.

Daha önceden limon ve salep tozu ile kaynayıp dinlendirilen sütü ince tel bir süzgeçten süzerek yavaş yavaş şekerli yumurtalı kremaya ekleyin, çırpıcının düşük devri ile malzemeleri kısa bir süre çırpın.

Puding kremayı uygun teflon vb. bir tencereye aktarın, çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak puding kıvamını alana dek pişirin.

Pudingi ince tel bir süzgecten geçirin, yarım adet limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın, dinlenmesi için yaklaşık 1 saat bekleyin.

Küçük uygun bir kapta 200 ml sıvı kremayı , 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 paket vanilya şekeri ve 1 paket krema sıkılaştırıcı toz ile sertleşene kadar çırpın.

Daha önceden dinlenen puding kremayı , çırpılmış sıvı krema ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı mascarpone ile karıştırıp kısa bir süre çırpıcının düşük devri ile çırpın. Puding Kremayi sogumasi icin buzdolabinda dinlendirin.

Blueberry Jöle:
Küçük bir tencerede 1 kase blueberry / yaban mersini, 2  yemek kaşığı kadar toşseker , 1 tatlı kaşığı kadar jöle tozu (12 gr.) ve az miktarda su ile blueberry / yaban mersini sosu pişirin, blender vb. yardımı ile blueberry / yaban mersini sosu püre haline getirin.Ilıması için dinlendirin.

Soğuk Puding Krema ile Blueberry sosu karıştırın.

Küçük kavanoz , bardak, kadeh vb. tabanına 1 er adet beze yerleştirin.

Blueberry / yaban mersinli pudingi kaplara paylaştırın.

Ufalanmış beze parçaları  ve taze blueberry / yaban mersini ile Bezeli Blueberry Pudingi süsleyin
.
Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





Çilekli Puding

Çilekli Puding

* 6 - 8 kişilik

Malzemeler:

·         450 ml. süt
·         4 adet yumurta sarısı
·         200 ml. sıvı krema
·         1 yemek kaşığı mascarpone (isteğe bağlı)
·         1, 5 - 2 küçük kahve fincanı tozşeker
·         2 paket vanilya şekeri
·         2 yemek kaşığı pudra şekeri
·         1 yemek kaşığı salep tozu
·         1 dilim kuru bergamot veya limon kabuğu
·         Yarım limon kabuğu rendesi
·         1 paket sıvı krema sıkıştırıcı toz
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası

Süslemek için:

·         750 gr. kadar taze çilek
·         Taze nane yaprakları
·         1 - 2 tatlı kaşığı kırmızı tart jöle

Hazırlanışı:

Derin bir tencerede 450 ml. süt, 1 yemek kaşığı salep tozu, 1 küçük dilim kurutulmuş bergamot veya 1 dilim limon kabuğu (beyaz kısmını limon kabuğundan ayırınız), 1 paket vanilya şekerini hafif kaynatıp ocağı kapatın, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat sütü soğuya yakın ılıması için dinlendirin.

Ayrı derin bir kapta 4 adet yumurta sarısı, 1, 5 - 2 küçük kahve fincanı tozşeker , 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve şekerli yumurtalar açık renkte krema halini alana dek çırpın.

Şekerli yumurtalı kremaya 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip kremayı çırpma işlemini sürdürün.

Daha önceden limon ve salep tozu ile kaynayıp dinlendirilen sütü ince tel bir süzgeçten süzerek yavaş yavaş şekerli yumurtalı kremaya ekleyin, çırpıcının düşük devri ile malzemeleri kısa bir süre çırpın.

Puding kremayı uygun teflon vb. bir tencereye aktarın, çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak puding kıvamını alana dek pişirin.

Pudingi ince tel bir süzgecten geçirin, yarım adet limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın, dinlenmesi için yaklaşık 1 saat bekleyin.

Küçük uygun bir kapta 200 ml sıvı kremayı , 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 paket vanilya şekeri ve 1 paket krema sıkılaştırıcı toz ile sertleşene kadar çırpın.

Daha önceden dinlenen puding kremayı , çırpılmış sıvı krema ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı mascarpone ile karıştırıp kısa bir süre çırpıcının düşük devri ile çırpın. Puding Kremayi kisa bir süre dinlendirin.

Bardak, kadeh vb. uygun kaplara temizlenmiş ve dilimlenmiş çilekleri istenilen şekillerde yerleştirip, puding kremayı döşeyin.

Puding kremanın üzerini temizlenmiş çilekler ve hazırlanan çilek jöle sos ve taze nane yaprakları ile süsleyin.

*Çilek Jöle: Küçük bir tencerede 7 - 8 adet çilek, 1 yemek kaşığı kadar toz seker , 1 tatlı kaşığı kadar jöle tozu ve az miktarda su ile çilek sosu pişirin, blender vb. yardımı ile çilekli sosu püre haline getirin, gerekli görülürse çilekli sosu ince tel bir süzgeçten geçirin.

*İsteğe bağlı  olarak puding aralarına beze , bisküvi vb. yerleştirilebilir.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com

 


Popüler Tarifler