27 Eylül 2016

Lavanta Kurabiye




Lavanta Kurabiye

Malzemeler:

·         130 -140 gr. tereyağı / margarin
·         1 küçük kahve fincanı ayçiçek yağı
·         1,5 - 2 küçük kahve fincanı tozşeker
·         2 adet yumurta sarısı
·         1 fiske tuz
·         3 - 4 damla vanilya aroma
·         1 çay kaşığı kabartma tozu
·         2 - 3 tatlı kaşığı lavanta çiçeği
·         200 - 225 gr. elenmiş un
·         2 küçük kahve fincanı buğday nişastası

Hazırlanışı:

1. Küçük bir tencerede tereyağı / margarini kısık ateşte eritin, soğuması için dinlendirin.

2. Lavanta çiçeklerini temizleyip, saplarından ayırın.

3. Derin bir kapta, erimiş tereyağı / margarin, ayçiçek yağı ,bir fiske tuz,toz şekeri ve vanilya aromayı önce çırpıcının düşük devri ile kısa bir süre daha sonra hızlı devri ile şekerler eriyene dek çırpın.

Yumurta sarılarını tek tek ekleyerek her yumurta sarısı için yaklaşık 1 - 1, 5 dakika çırpma işlemine devam edin.

5.Un,  kabartma tozu ve buğday nişastasını  eleyerek harmanlayın. 

Lavanta çiçekleri ve elenerek harmanlanan un nişasta karışımını Lavanta kurabiye hamuruna ekleyip kısa bir süre hamuru düşük devirde çırpın. 

* Lavanta Kurabiye hamurunun çırpıcının uçlarına ve kalıba yapışmayacak kıvamda olmasına özen gösteriniz.

*Unun kalitesine veya yumurtanın büyüklüğüne  göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha elenmiş un ekleyiniz.

Fırın tepsisine iki kat yanmaz kağıt yerleştirin.

Dondurma kaşığı ile tepsiye aralıklar bırakarak top şeklinde Lavanta kurabiye hamurlarını yerleştirin. Hamuru çatalla ezerek yassılaştırın.

Önceden ısıtılmış 160 - 170 derecelik fırında Lavanta Kurabiyeleri altın sarısı renginde pişirin. 

Lavanta kurabiyeleri soğuması için dinlendirin.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlılar.com


13 Eylül 2016

Portakal Kokulu İrmik Pudingli Erikli Turta


Portakal Kokulu İrmik Pudingli Erikli Turta

Malzemeler:

·         1 adet hazır turta tabanı
İrmik  Puding:
·         500 ml.süt
·         1,5   küçük kahve fincanı tozşeker
·         1 adet yumurta sarısı
·         1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
·         1 adet limonun kabuğu
·         3 - 4 damla limon aroma
·         1 fiske tuz
·         1,5 küçük kahve fincanı ince irmik
·         200 ml. sıvı krema
·         1 adet vanilya şekeri
·         1 - 1, 5 yemek kaşığı toz veya pudra şekeri

Süslemek için:

·         Yaklaşık 1 kilo mürdüm eriği
·         Yaklaşık 1 litre portakal suyu
·         2 - 3 yemek kaşığı tozşeker
·         1 paket tart jöle 

Hazırlanışı:

1. Küçük bir kasede yaklaşık 100 ml süt ve ince irmiği çırparak karıştırın.

Derin ve uygun bir tencerede süt , sıcak su ile yıkanmış limon kabukları, 1 fiske tuz, 3 - 4 damla limon aroması ve tozşekeri kaynatın. 

Şeker ile kaynamış  limon kokulu sütü yaklaşık 20 - 25 dakika limon kabukları ile dinlendirip limon kabuklarını çıkarın. Şekerli sütü tekrar kısık ateşte ısıtın.

Sütle çırpılmış irmiği ekleyerek irmikli pudingi tahta bir kaşık veya mutfak spatulası ile sürekli karıştırarak hazırlayın. 

1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarini ekleyip irmikli pudingi tekrar karıştırın.

İrmikli Pudingi ılıması için dinlendirin.

Ayrı bir kapta 200 ml. sıvı krema, 1 paket vanilya şekeri ve 1 - 1, 5 yemek kaşığı kadar toz şekeri  veya pudra şekerini çırpıcının hızlı devri ile çırparak sertleştirin.

Sertleşen kremayı  ılık irmikli pudingle karıştırın, çırpıcının düşük devri ile irmikli pudingi tekrar kısa bir süre çırpın.

İrmikli Pudingi ince tel süzgeçten geçirin.

Pürüzsüz olarak hazırlanan İrmikli Pudingi Turta tabanının üzerini kaplayacak şekilde döşeyin.

2. Mürdüm eriklerini yıkayarak temizleyin, sapları varsa ayırın, çekirdeklerini çıkararak ince dilimleyin.

Genis çaplı bir tencerede yaklaşık 400 - 500 ml. portakal suyu ve tozşeker ile  kaynatmamaya dikkat ederek sıcak bir şerbet hazırlayın.

Dilimlenen mürdüm eriklerini çok kısa bir süre ılığa yakın sıcak (kaynak olmamasına özen gösteriniz) portakallı şerbette bekletin süzün aynı işlemi 2 - 3 defa tekrarlayın.

Portakal suyu ile şerbetlenen mürdüm erikleri dilimlerini  İrmikli Pudingle döşenen Turtanın çemberine çelenk şeklinde sıralayın.

3. Tart jöleyi paketin üzerindeki tarif uyarınca portakal suyu ile hazırlayın.

Portakal suyu ile hazırlanan tart jöleyi turtanın orta kısmından başlamak üzere İrmikli pudingin üzerine çelenk şeklindeki mürdüm eriklerini kapatmayacak şekilde  istediğiniz ölçüde kaplayın.

Portakal Kokulu İrmik Pudingli Erikli Turtayı yaklaşık 3 - 4 saat buzdolabında dinlendirerek servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com

6 Eylül 2016

Yaban Mersinli Waffle


Yaban Mersinli Waffle

6 / 8 kişilik

Malzemeler:
·         125 gr. tereyağı / margarin
·         3 adet yumurta (M)
·         1,5 - 2 küçük kahve fincanı tozşeker
·         1 paket vanilya şekeri
·         1 adet limon kabuğu rendesi
·         5 -6 damla vanilya aroması
·         1 fiske tuz
·         1 paket kabartma tozu
·         200 ml. süt
·         1 tahta yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
·         250 - 280 gr. elenmiş un
·         150 - 200 gr. yaban mersini (Blueberry)

Hazırlanışı:

Derin bir kapta oda sıcaklığında yumusamış küp şeklinde kesilmiş tereyağı / margarin, tozşeker, bir fiske tuz, vanilya şekeri , vanilya aroması ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırpıcının hızlı devri ile waffle hamurunu şekerler eriyene ve pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.

Waffle hamuruna yumurtaları tek tek ekleyerek her yumurta için yaklaşık üç dakika çırpma işlemine devam edin.

Un, kabartma tozu ve mısır nişastasını eleyerek waffle hamuruna ilave edin, waffle hamurunu çırpıcının düşük devri ile tekrar kısa bir süre çırpın.

Waffle hamuruna sütü ekleyin ve tahta bir kaşık vb. ile hamuru kısa bir süre karıştırın.

*Unun kalitesine göre un miktarının cıvık olduğu düşünülüyorsa bir iki yemek kaşığı kadar daha un ilave edilebilir.

Waffle hamurunu yaklaşık 20 dakika dinlendirip, temizlenmiş yaban mersini meyvelerini ekleyerek hamuru tekrar mutfak spatulası veya tahta bir kaşıkla karıştırın.

Waffle makinasinin alt ve üst tabanını tereyagi / margarin ile yağlayarak Yaban Mersinli Waffle`ları pişirin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com


 


Popüler Tarifler