27 Aralık 2016

Fındıklı Mousse / Fındık Kremi

Fındıklı Mousse / Fındık Kremi

Malzemeler
·         400 ml. süt
·         2 - 3 yemek kaşığı fındık tozu
·         1 çatalın ucu ile kakule
·         Yarım çay kaşığı tarçın
·         1 adet doğal vanilya çubugu özü
·         7 - 8 adet yaprak jelatin
·         3 adet yumurta sarısı (M)
·         3 adet yumurta beyazı (M)
·         1 yemek kaşığı + 1 küçük kahve fincanı tozşeker
·         1 paket bourbon vanilya şekeri
·         1 yemek kaşığı taze krema (creame fraiche)

Süslemek için:

·         Fındık , çikolata, kahve likörü, karamel şurubu vb.

Hazırlanışı:

1.Geniş bir tavada 2 - 3 yemek kaşığı fındık tozu, kakule ve tarçını kısa bir süre kavurun.
Jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletin.

Ayrı bir tencerede süt ve vanilya çubugu özünü kaynatmamaya özen gösterek ısıtın.

Sıcak vanilyalı süte kavrulan fındık tozunu ve jelatinleri ekleyin fındıklı sütü yaklaşık yarım saat bekletin bir mutfak süzgeçinden geçirip fındık tozunun bir miktarını ayırın.

* Artan fındık tozu başka bir tarifte tekrar kullanılabilir.

Sütü soğuyana ve sertleşene kadar buzdolabında yaklaşık iki saat donmasını bekleyin.

2.Ayrı bir kapta 3 adet yumurta beyazı , 1 yemek kaşığı tozşeker ve yarım paket bourbon vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile serleşene ve kar halini alana dek çırpın, bekletin.

3.Derin bir kapta 3 adet yumurta sarısı ve 1 küçük kahve fincanı tozşekeri, yarım paket bourbon vanilya şekerini sıcak bir tencerenin üzerinde benmari usulü çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyip , açık sarı rengini alana ve  köpürene kadar çırpın.

4.Sertleşen fındık süt ve yumurta sarısı ile çırpılan kremayı ve 1 yemek kaşığı taze kremayı tekrar çırpıcının  orta devri ile pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.

Daha önceden kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını Fındıklı Mousse / Fındıklı Kreme ekleyip kremayı söndürmeden özenle ve yavaş hareketlerle karıştırın.

Fındıklı Mousse / Fındıklı Kremi cam vb. uygun kaplara paylaştırıp kavrulmus fındık, çikolata, kahve likörü, karamel şurubu vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com



 


18 Aralık 2016

Baharatlı Kurabiye

Baharatlı Kurabiye

Malzemeler:

·         130 - 140 gr. tereyağı / margarin
·         3 adet yumurta sarısı (M)
·         1 , 5 küçük kahve fincani tozseker
·         1 fiske muskat cevizi rendesi
·         1 fiske limon kabuğu rendesi
·         3 çay kaşığı tarçın (üzerindeki tepeyi alınız)
·         1 küçük çay kaşığı karanfil tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
·         1 küçük çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
·         220 - 250 gr.elenmiş un
·         1 - 2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı:

Derin bir kaba yumurta sarılarını  ve küp şeklinde kesilmis soğuk tereyağı / margarin , tozşeker, tarçın, karanfil tozu, muskat cevizi rendesi , limon kabuğu rendesi ve önce 220 gr. elenmiş unu ekleyerek el ile baharatlı kurabiye hamurunu malzemeler birbirinin içerisine geçene dek yoğurun.

*Yumurtanın büyüklüğüne veya unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha elenmiş un ekleyiniz. 

Baharatlı kurabiye hamurunu 1 - 2 tatlı kaşığı mısır nişastası ile kaplayın, temiz bir folyoya sararak buzdolabında en az  30 dakika dinlendirin.

Çalışma tezgahına bir miktar un serpin ve hamuru istenilen kalınlıkta açın. 

*Rahat çalışabilmek ve tüm hamurun yumuşamaması için önce hamur miktarının yarısı ile çalışmanız önerilir. Baharatlı hamurun geri kalan kısmını buzdolabında bekletin.

Kurabiye kesme kalıpları ile hamura istenilen şekilleri verin, yanmaz kağıt döşenmiş bir fırın tepsisine aralıklar bırakarak baharatlı kurabiyeleri yerleştirin.

Baharatlı kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Baharatlı kurabiyeleri soğuduktan sonra hazırlanan Royal Icing  ve dekoratif pasta süsleme şekerlemeleri ile kaplayın.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com



 


9 Aralık 2016

Çikolatalı Salam


Çikolatalı Salam

Malzemeler:

·         180 - 200 ml.sıvı krema
·         200 gr. bitter çikolata
·         1 fiske tarçın
·         3 - 5 damla rum aroma (isteğe bağlı)
·         3 - 5 damla portakal aroması (isteğe bağlı)
·         400 gr. marzipan hamuru
·         1 paket petibeur bisküvi
Süslemek için:
·         Şeker hamuru (fondant ) / beyaz 

Hazırlanışı:

1. 200 gr. bitter çikolatayı veya kuvertürü iri olarak rendeleyin.

Küçük bir tencerede sıvı kremayı isteğe bağlı olarak aromaları da ekleyerek kaynatmadan ısıtın.

Önceden 200 gr. marzipan hamurunu küçük küp şeklinde doğrayın veya iri rendeleyiniz

Sıcak sıvı krema, rendelenmiş çikolata ve 200 gr. marzipan hamurunu marzipan hamuru ve çikolatalar sıvı kremaya özdeşlene kadar karışırın.

Hazırlanan çikolatalı ganajı yaklaşık 1 gün buzdolabında ağzı kapalı bir kapta dinlendirin.

2. Tekrar 200 gr. marzipanı küçük küp seklinde doğrayın daha önceden hazırlanan çikolatalı ganaja ekleyin ve bir el blenderi ile çikolatalı salam malzemesini pürüzsüz bir şekilde ezin.

Petitbeur bisküvileri iri veya istenilen büyüklükte el ile rın. Kırılmış petibeur bisküvileri de çikolatalı salam hamuruna ekleyip rulo seklinde bir streç filme sarın.

Çikolatalı salamı yaklaşık 1 gün buzdolabında dinlendirin.

Çikolatalı salamı önce beyaz renkli bir şeker hamuru ile kaplayarak ince dilimler halinde servis ediniz.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com

 


Popüler Tarifler