Minik Menekşe
Kurabiyeler
Malzemeler:
- 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 75 gr. (yarım su bardağı) pudra şekeri
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
Süslemek için:
- Kuru üzüm veya kuru kuş üzümü, kuru yaban
mersini vb.
- Bitter çikolata (25 gr.)
Hazırlanışı:
Derin
bir kapta tereyağı/margarin, pudra şekeri ve vanilya şekerini bir çırpıcı
yardımıyla krema halini alana ve karışım adeta köpürene kadar kadar çırpın.
Yumurta
sarılarını tek tek ekleyip her bir yumurta sarısı için iki dakika kadar daha
çırpmaya devam edin.
Unu
eleyin , portakal suyu ile birlikte kurabiye hamuruna ekleyin. Kısa bir süre
daha çırpıp çok yumuşak hamurunuzu bir
pasta krema sıkma torbasına doldurun.
Krema
torbasına uç olarak yıldız şeklinde bir uç takın. Yanmaz kağıt döşenmis bir
tepsiye önce minik daire şeklinde hamuru sıkın, daha sonra dairelerin içini
doldurun. Ya da tek bir sıkışta minik çiçek şekilleri verecek gibi sıkın ve
üzerlerini minik kuru
meyvelerle süsleyin.
Önceden
ısıtılmış 180 derecedelik firinda yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
*Minik
daire seklinde sıkıp ortasını doldurduklarınızın üzerini ise bitter çikolatayı benmari usulü
eritip bir kürdan yardımıyla çikolatayla
kaplayın.
İşte
tadına doyamayacağınız birbirinden lezzetli, kıyır kıyır, minik minik menekşe
kurabiyeler hazır…
Kolay gelsin, afiyet olsun!
PastalarTatlilar.com