Portakal Kremalı
Pasta
Malzemeler
Pasta Tabanı:
- 16
adet kakaolu kaymaklı bisküvi
- 1
yemek kaşığı tereyağı /margarin
Portakallı Krema:
- 200 ml. taze sıkılmış portakal / mandalina suyu
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 adet tarçın çubuğu
- 1 adet
yumurta sarısı
- 7 / 8
tatlı kaşığı tereyağı / margarin
- 2 yemek kaşığı ince toz şeker
- 2
paket vanilya şekeri
- 4 adet
yaprak jelatin
- 200
ml. sıvı krema
- 1-2
yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
- 1 -2
yemek kaşığı kakao
- Pralin
çikolata vb.
* 19,5 / 20 cm lik pasta kalıbı
Hazırlanışı:
Pasta tabanı:
Pasta kalıbı veya pasta çemberinin tabanına yanmaz kağıt döşeyin.
Derin bir kapta 16 adet kakaolu kaymaklı bisküviyi blender yardımıyla toz
haline getirin.
1 yemek kaşığı tereyağını eritip, toz kakaolu bisküvilerle karıştırın.
Kakaolu kaymaklı bisküvilerle hazırlanan pasta taban hamurunu pasta
kalıbının tabanına el ile bastırarak döşeyin.
Portakallı krema:
1. Portakalların ve
mandalinaların suyunu sıkın.
*Yaklaşık 2 adet
büyük portakal ,3 adet mandalina
2. Portakal /mandalina
suyunu ince süzgeçten geçirip küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı ince toz
şeker, 1 paket vanilya şekeri ve 1 adet tarçın çubuğu ile kaynatın.
Tarçın çubuğunu çıkarın.
Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç unu ile 3 -4 yemek kaşığı portakal
suyunu karıştırın.
Kaynamakta olan portakal suyuna yavaş yavaş ilave ederek orta ateşte koyu
kıvamda portakallı bir muhallebi hazırlayın.
*Kullanılan portakal / mandalina suyunun şeker miktarına göre veya isteğe
bağlı olarak şeker miktarı arttırılabilir veya azaltılabilir.
Ilık portakallı muhallebiye 1 adet yumurta sarısı ve 1 -2 tatlı kaşığı
tereyağı /margarin ekleyerek karıştırın, soğuması ve katılaşması için
dinlendirin.
3. Derin bir kapta katılaşan portakallı muhallebiyi 1
yemek kaşığı portakallı muhallebi 1 tatlı kaşığı tereyağı olacak şekilde çırpıcının
yüksek devri malzemeler bitene ve pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.
4. Dört adet
yaprak jelatini yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde
bekletin.
5. Ayrı bir kapta
200 ml. sıvı kremayı , 1 -2 yemek
kaşığı pudra şekeri ve 1 paket vanilya şekeri ile çırpıcının yüksek devri ile
çırpın.
*İsteğe bağlı olarak krem şanti kullanılabilir. Krem şantiyi paketin
üzerindeki tarif uyarınca hazırlayın.
6. Pürüzsüz çırpılmış
portakallı kremaya daha önceden çırpılan sıvı kremanın / krem şantinin yarısını
ekleyip karıştırın.
Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, 1 -2 yemek kaşığı portakallı
krema ile küçük bir tencerede jelatinleri kısık ateşte eritin.
Eriyen jelatinleri ve daha önceden çırpılan kremanın kalan yarısını / krem
şantinin kalan yarısını portakallı
kremaya ekleyip kremayı son kez karıştırın.
7. Portakallı
kremayı kakaolu bisküvilerle hazırlanan pasta tabanının üzerine döşeyin.
Portakal Kremalı Pastayı yaklaşık 10 -12 saat buzdolabında dinlendirin.
Portakal Kremalı Pastayı kakao tozu ve pralin çikolatalar vb. süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com