Cranberry
Biscotti
Malzemeler:
- 250 gr.
un
- Yarım su bardağı ince toz şeker
- 2 adet yumurta (M)
- 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 1 -1,5 yemek kaşığı badem / fındık tozu
- 1 paket bourbon vanilya şekeri
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1,5 yemek kaşığı tarçın
- Bıçağın ucuyla toz kakule
- Bıçağın ucuyla toz karanfil
- 100
gr. kuru cranberry
- 25 gr.
soyulmuş iç Antep fıstığı
Hazırlanışı:
1. Derin bir kaba
250 gr. unu eleyin
Elenmiş una ince toz şeker, bir fiske tuz, tarçın, kakule, karanfil ve
kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
Baharatlar ve şekerle harmanlanan unun ortasını çukur şeklinde açıp yumurta
ve tereyağı / margarini ilave edin.
Önce çırpıcının hamur karıştırma uçlarıyla daha sonra ise el ile Cranberry
Biscotti hamurunu malzemeler birbirinin içine geçene ve yumusak bir biscotti
hamuru elde edene kadar yoğurun.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünüyorsa bir miktar daha
un ilave ediniz.
100 gr. kurutulmuş cranberry ve soyulmuş iç Antep fıstığını biscotti
hamuruna ilave edin.
Cranberry Biscotti hamurunu son kez 1 -1,5 kaşığı kadar badem veya fındık
tozu ile kısa bir süre yoğurun.
Cranberry biscotti hamurunu temiz bir folyoya sarıp 20 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen Cranberry Biscotti hamurunu
iki veya üç eşit parçaya bölüp, yaklaşık 15 -20 cm uzunluğunda rulo şeklinde hazırlayın.
Yanmaz kağıt döşenmiş olan bir fırın tepsisine aralıklar bırakarak
Cranberry Biscotti ruloları yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 -25 dakika Cranberry
Biscotti ruloları pişirip soğuması için dinlendirin.
2. Dinlenen
Cranberry Biscotti ruloları bıçakla istenilen kalınlıkta verevden kesip tekrar
yanmaz kağıt döşenmiş olan bir fırın
tepsisine dizin.
Cranberry Biscottileri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 -20
dakika kadar daha kuruyana ve altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com