Milföyle Armut Tatlısı
*6 -12 kişilik
Malzemeler
- 1 su
bardağı doğal esmer şeker
- 1 su
bardağı su
- 1 adet
tarçın çubuğu
- 1 -2
adet karanfil
- 3 -4
damla rum aroma (isteğe bağlı)
- 1
tatlı kaşığı bal
- Armut
- 1 adet
limon
- 1
paket hazır milföy hamuru
- 1 adet
yumurta (M)
* Kürdan
Süslemek için:
- Kavrulmuş
badem, fındık vb.
- Pudra
şekeri
- Bal
Hazırlanışı:
Derin bir kapta 1 adet limon suyunu 1 -2 yemek kaşığı su ile karıştırın.
Armutları temizleyin, kabuklarını soyun. Kabukları soyulmuş armutları
kararmaması için limonlu suda kısa bir süre bekletin.
Ayrı derin , küçük bir tencerede 1
su bardağı doğal esmer şeker, 1 su bardağı su, tarçın çubuğu, 1 tatlı kaşığı ve
karanfili orta ateşte kaynatarak şerbet hazırlayın.
İsteğe bağlı olarak rum aroma vb. aromalar kullanılabilir.
Tarçın çubuğunu çıkarın.
Şerbetin ilk ısısı geçtikten sonra armutları şerbetin içinde 5 -10 dakika
bekletin.
Şerbetli armutları mutfak ızgarasına dizerek şerbet sularının süzülmesini
bekleyin.
Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Milföy hamuru yapraklarını çalışma tezgahında bir süre bekleterek buzunu çözünüz.
Milföy yapraklarını kullanılacak armutların büyüklüğü ölçüsünde , armutun
tüm yüzeyini kaplayacak şekilde merdane yardımı ile açmanız gerekir. Örnek ölçü 20 cm / 20 cm
Milföy yapraklarının iç yüzeyine bir mutfak fırçasıyla yumurta akı sürün.
Şerbetlenen armutları kare şeklinde açılan milföy hamuru yapraklarının
ortasına yerleştirip kare armutlu milföy hamuru yapraklarını dört köşesinden
kürdanlar yardımı ile armuta sabitleyin.
*Aşağı yanlardaki fazlalıkları da aynı şekilde kürdan yardımıyla armuta
sabitleyerek bohça şeklinde milföy hamuruna şekil veriniz.
Armutlu milföy yapraklarının dış yüzeyinin belirli kısımlarına yumurta
sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında
yaklaşık 20 dakika Milföyle Armut Tatlısını pişirin.
Milföyle Armut Tatlısını servise sunarken pudra şekeri, bal, kavrulmuş
badem, fındık vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com