Narlı Tiramisu
*4 kişilik
Malzemeler:
- 3 adet
yumurta (M)
- 250 gr. Mascarpone
- 3-4 yemek kaşığı ince toz şeker
- Yarım
paket vanilya şekeri
- 1
fiske tuz
- 2 -3 büyük fincan filtre kahve /espresso
- 12 -16
adet kedi dili bisküvi
- 1 -2
yemek kaşığı kakao
- 1 adet
nar
Hazırlanışı:
1. İki üç büyük fincan ölçüsünde filtre kahve / espresso
hazırlayın. Hazırlanan kahveyi uygun bir
kasede soğuması için bekletin.
* Original İtalyan Tiramisu tariflerinde tadı geliştirmek için, hazırlanan filtre kahvesine / espressoya marsala vb. likörler ilave
edilmektedir.
2. Narı ayıklayın
ve tanelerini bir kasede bekletin.
3. Yumurtanın
beyazlarını ve sarılarını ayırınız.
Derin cam bir kapta yumurta aklarını , 1 fiske tuz ve yarım paket vanilya
şekeri ile çırpıcının yüksek devrinde yumurta akları kar halini alana ve
sertleşene kadar çırpın.
Kar halinde çırpılan yumurta aklarını dinlenmesi için kısa bir süre buzdolabında
bekletin.
4. Ayrı bir kapta
yumurta sarılarını ve ince toz şekeri şekerler eriyene ve açık renkli bir krema
halini alana kadar çırpıcının yüksek devri ile çırpın.
Şekerle krema halinde çırpılan yumurta sarılarına mascarponeyi de ekleyerek
kısa bir süre daha pürüzsüz bir tiramisu kreması hazırlayın.
5. Daha önceden çırpılan
yumurta aklarını Tiramisu kremaya ekleyip tahta bir kaşık veya pasta karıştırma
spatulası ile yavaş hareketlerle ve kremayı söndürmeden karıştırın.
6. Kedi dili
bisküvilerini hazırlayacağınız Tiramisu kabın büyüklüğü ölçüsünde ikiye bölerek
ya da bütün olarak daha önceden hazırlanan filtre kahvede kısa bir süre ıslatın.
Kase veya cam kapların tabanına ıslak kedi dili bisküvileri yerleştirip üzerini
iki yemek kaşığı kadar tiramisu krema döşeyin.
Nar taneleri ve kakao serpiştirin.
Kakaonun üzerine tekrar kahve ile ıslatılmış kedi dili
bisküvileri ve kremayı döşeyin.
Hazırlanan Narlı Tiramisu tatlıyı 12 saat buzdolabında bekletin.
Tiramisu kapların üzerini kakao ve nar taneleri ile süsleyerek servise
sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com