Çikolata Pudingli Rulo Pasta
Malzemeler:
Pandispanya Kek Hamuru:
- 3 adet
yumurta beyazı (M)
- 3 adet
yumurta akı (M)
- 1 çay bardağı ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı elenmiş un (50 - 60 gr.)
- 2 yemek
kaşığı mısır nişastası
Puding &Çikolata Krema Dolgu :
- 1 su bardağı süt (250ml.)
- 1 paket vanilyalı puding (500 ml. süt için)
- 2 - 3 yemek kaşığı tereyağı / margarine
- 100 - 150 gr. bitter çikolata
- 5-6 damla rum aroma
Süslemek için:
- Çikolata kuvertür
Hazırlanışı:
1. Cam bir kapta
yumurta aklarını, 1 fiske tuz ve 1 paket vanilya şekeri ile çırpıcının yüksek
devrinde kar halini alana kadar çırpın. Çırpma işlemi sırasında 1 çay bardağı
ince toz şekeri de yavaş yavaş yumurta aklarına ekleyip çırpma işlemine şeker
kar halinde çırpılan yumurta aklarının
içerisinde eriyene kadar devam edin.
Yumurta sarılarını kar halinde çırpılan yumurta aklarına
tek tek ekleyin, her yumurta sarısı için yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpma işlemine
devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve mısır nişastasını eleyerek
şekerle çırpılan krema halini alan yumurtalara ekleyin. Pandispanya kek
hamurunu tahta bir kaşıkla, malzemeler birbirine karışana kadar yavaş
hareketlerle karıştırın.
Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.
Pandispanya kek hamurunu tepsiye döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında rulo pastanın pandispanya
kek hamurunu yaklaşık 15 -20 dakika kadar pişirin.
*Pandispanya pişme süresi fırının özelliğine göre
değişkenlik gösterebilir.
Çalışma tezgahına mutfak bezi yayıp üzerine bir miktar
ince toz şeker serpin.
Sıcak pandispanya
keki bezin üzerine ters çevirin Yanmaz kağıdı pandispanya kekten ayırın.
Pandispanya keki bez ile birlikte rulo şeklinde sarıp
soğuması için dinlendirin.
2. Vanilyalı pudingi (500 ml. süt için) paketin
üzerindeki tarife göre ancak, 1 su bardağı süt (250 ml.) ile pişirip soğutun.
Bitter çikolatayı
benmari usulü eritip ılıması için dinlendirin.
Soğuk pudinge yavaş yavaş tereyağı / margarin ekleyip
ile çırpıcının yüksek devrinde krema halini alana kadar çırpın.
Ilık erimiş çikolatayı da, tereyağı / margarin ile
çırpılan pudinge ilave edip, çırpma işlemine devam edin.
Çikolata pudingli kremaya rum aromayı ekleyip, kısa
bir süre kremayı karıştırın.
3. Pandispanya rulo keki tekrar açıp, çikolata pudingli
kremayı üzerine döşeyin.
Çikolata pudingli pandispanya keki tekrar rulo
şeklinde sarın.
Çikolata pudingli pastayı temiz bir folyoya sarıp 5-6
saat kadar buzdolabında
dinlendirin.
Çikolata kuvertürü benmari usulü vb. yöntemle eritip,
çikolata pudingli rulo pastanın üzerini çikolatayla kaplayın.
Çikolata Pudingli Rulo Pasta
Bana da benziyor sana
da
Aşk var aralarında
Şimdi istediğin gibi kendi şiirini yaz
Mutluluk
Çikolatalı olsun!
Afiyet olsun , kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com