Meyveli Kalpler
Malzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ayçicek yağı / zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kadar erimiş tereyağı /margarin
- 1 adet yumurta (M)
- 1 yumurta beyazı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1-2 su bardağı elenmiş un
Süslemek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- İnce toz şeker
- Yaprak
badem vb.
- 1 kase
kadar karaorman meyveleri
- 100 gr. bitter çikolata veya bal vb.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta yoğurt, ayçiçek /zeytinyağı ve
tereyağı / margarini karıştırın.
1 adet yumurta , yumurta beyazı, 1 tutam tuz , 1 tutam
toz şekeri de yoğurtlu yağ karışımına ilave edip kısa bir süre daha malzemeleri
tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kabartma tozu ve elenmiş unu da ilave edip, meyveli
kalpler hamurunu , pürüzsüz ve kulak memesi yumuşaklığında, el ile yoğurun.
*Unun kalitesine göre verilen ölçülerden bir miktar fazla veya bir miktar
az un kullanılabilir.
Meyveli Kalpler hamurunu temiz bir
folyoya sarın yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin.
Hamuru 1 cm
kalınlığında açın. Kalp şeklinde bir pasta kalıbıyla vb. kalp şekiller kesip
tepsiye yerleştirin.
Meyveli hamurların üzerine 1 adet yumurta sarısı sürüp, toz şeker ve yaprak
badem vb. serpiştirin.
Karaorman meyvelerini kalplerin orta kısımlarına yerleştirin tekrar bir
miktar daha toz şekeri ve yaprak badem serpiştirin.
Meyveli Kalpleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 -40
dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirin.
Meyveli Kalpleri benmari usulü eritilmiş çikolata veya bal, pudra şekeri
vb. ile süsleyin.
Meyveli Kalpler, garnitür olarak fırınlanmış çikolatalı armut vb. meyveler
ile sunulabilir.
Meyveli Kalplerle
Sen de benim gibi sev…
Sevgim senindir!