İyi Günler Sevgilim
* Vişneli, Kremalı
Yaş Pasta
Malzemeler:
- 250 gr. tereyağı /margarine
- 1 su
bardağı ince toz şeker
- 4 adet
yumurta (M)
- 1 çay
bardağı süt
- 1
paket vanilya şekeri
- 3 çay
kaşığı kabartma tozu
- 1
limon kabuğu rendesi
- 250
gr. elenmiş un
- 1
yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su
bardağı vişne püresi
- 1
paket vişneli jel / jöle tozu (kırmızı)
- 3-4
yemek kaşığı vişne marmelatı
Krema & Jöle
- 250
gr. sıvı krema
- 1
yemek kaşığı pudra şekeri
- 1
paket krema sıkıştırıcısı vb.
- 1-2 su
bardağı vişne suyu /vişne konservesi suyu
- 2-3
adet yaprak jelatin veya 1 -2 paket hazır toz vişneli jöle / jel
Süslemek için:
- Taze
nane yaprakları
- Pudra
şekeri veya krem şanti vb.
Hazırlanışı:
İki Renk Kek Taban:
Derin bir kapta, oda sıcaklığındaki tereyağı /margarine, vanilya şekeri ve ince
toz şekeri köpürene kadar çırpıcının
yüksek devri ile çırpın.
Toz şekerle çırpılan krema halindeki tereyağı / margarine yumurtaları tek
tek ilave edip, her yumurta için yaklaşık 2-3 dakika kadar çırpma işlemine
devam edin.
1 adet limonu sıcak su ile yıkayıp kabuklarını “iyi günler sevgilim” kek
hamuruna rendeleyin.
Unu , mısır nişastası ve kabartma tozu ile eleyin, “iyi günler sevgilim” kek
hamuruna ilave edin.
Çırpıcının orta devri ile malzemeler birbirine karışana kadar tekrar kısa
bir süre daha hamuru çırpın.
*Unun kalitesine göre miktarın az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un
ilave edilebilir.
Vişneleri blender yardımı ile püre haline getirin.
*Vişne konservesi veya taze vişne de kullanılabilir.
Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine ( Örnek ölçü : 42cm x 29cm) yanmaz kağıt döşeyin.
*Küçük kare, altıgen kalıp mevcut değil ise , „İyi Günler Sevgilim“ kek
hamurunu yuvarlak kilitli kalıpta ( Çapı:26 cm veya 28 cm ) pişiriniz.
İyi Günler Sevgilim kek hamurunun yarısını yanmaz kağıt döşenen fırın
tepsisine döşeyin.
Kek hamurunun diger yarısını ise vişne püresi ve 1 paket vişneli jöle /
jel tozu ile karıştırıp beyaz renkli kek
hamurunun üzerine döşeyin.
Önceden ısıtılmış 175- 180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar „İyi
Günler Sevgilim“ keki pişirin.
Temiz bir mutfak bezi / havlusu vb. bol pudra şekeri serpin.
Pişen „İyi Günler Sevgilim“ keki tersten pudra şekerli mutfak bezinin
üzerinde soğuması için dinlendirin.
Kek soğuduktan sonra tekrar vişneli kısmı üstte olacak şekilde keki çevirin.
3-4 yemek kaşığı vişne reçelini soğuyan kekin üzerine bir fırça yardımı ile
sürün.
Küçük kare veya altıgen kalıplar ile hazırlanıyorsa keki bu kalıplar ile
kesiniz.
250 gr. sıvı kremayı, 1 yemek kaşığı
pudra şekeri ve krema sıkıştırıcısı ile çırpıcının yüksek devri ile
çırpın.
Hazırlanan kremayı „İyi Günler Sevgilim“ kekin veya altıgen kare kalıplardaki
keklerin üzerine döşeyiniz.
Vişne konserve suyu ve yaprak jelatin ile hazırlanacak jöleyi veya 1-2
paket hazır toz jöle /jeli paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp kremanın
üzerini tekrar vişneli jöle /jel ile kaplayıp
1 saat buzdolabında bekletin.
Vişneli ve Kremalı „İyi Günler Sevgilim“ Pastalarını / Pastasını , taze
nane yaprakları, pudra şekeri veya tekrar krem şanti süsleyin.
Pembe bir aşk
Burada biter mi hiç ?...
İyi Günler Sevgilim…
Vişne ve kremayla
nefis, olağanüstü bir tad!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com