Mavi Yemişli Cheesecake
Malzemeler:
Cheesecake Taban Kek
- 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 1 adet yumurta (M)
- 1 fiske tuz
- 1 çay bardağı ince toz şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 1,5 çay bardağı elenmiş un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
*Kilitli kek kalıbı (26 cm veya 28 cm lik.) /tereyağ-margarin
/ince mısır unu
Cheesecake Dolgu:
- 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 2 yumurta sarısı
- 2 yumurta beyazı
- 1,5 çay bardağı ince toz şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- Yarım limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 500 gr. Labne peyniri
- 1- 1,5 yemek kaşığı ince mısır unu
Süslemek için:
- Organik Mavi Yemiş / Blueberry / taze veya dondurulmuş
Hazırlanışı:
1.Cheesecake Taban Kek
Derin bir kapta tereyağı, ince toz şeker
ve bir fiske tuz ve vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler
eriyene kadar çırpın.
Tereyağı ve şekerle çırpılan kremaya yumurtayı
ilave edip çırpının yüksek devri ile yaklaşık 4-5 dakika kadar daha pürüzsüz
bir krema elde edene kadar çırpma işlemine devam edin.
Un, mısır nişastası ve kabartma tozunu harmanlayıp
Cheesecake hamuruna eleyerek
ilave edin.
* Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği
düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.
Cheesecake taban hamurunu kısa bir süre
daha çırpın.
Kilitli bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını
yağlayın. Yağlanmış kilitli kalıbı mısır unu ile kaplayın.
Cheesecake taban hamurunu yağlanmış
kilitli kek kalıbına döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık
20 dakika kadar cheesecake taban hamurunu pişirin.
Pişen chesesecake tabanı soğuması için 30
dakika kadar dinlendirin.
2.Cheesecake Dolgu:
Cam bir kapta vb. yumurta aklarını 2
paket vanilya şekeri ile çırpıcının yüksek devrinde kar halini alana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta tereyağı /margarin ve ince
toz sekeri şekerler eriyene kadar çırpıcının yüksek devrinde çırpın.
Çırpılan sekerli yumurtaya iki adet
yumurta sarısı ilave edip çırpma işlemine krema halini alana kadar devam.
Labne peynirin varsa suyunu süzün.
Yumurta ile çırpılan yağ- şekerli kremaya
labne peyniri ve ince mısır ununu ekleyip kısa bir süre daha dolgu malzemeyi çırpın.
İsteğe bağlı olarak limon kabuğu
rendesini ilave edin.
Kar halinde çırpılan yumurta aklarını da
cheesecake dolgu kremaya ilave edip,
pürüzsüz bir dolgu malzemesi elde edene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
3. Daha önceden pişirilen cheesecake
taban kekin üzerine cheesecake dolgu kremayı döşeyin.
Organik Mavi Yemiş / Blueberry / taze
veya dondurulmuş meyvelerle cheecake`in üzerini süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
tekrar 35–40 dakika kadar daha Mavi Yemiş Cheesecake`kin üzeri altın sarısı rengini
alana kadar pişirin.
Mavi yemiş Cheesecake piştikten sonra
10–15 dakika kadar daha fırının içinde bekletin.
Mavi Yemiş Cheesecake soğuyana kadar
kilitli kek kalıbın içinde dinlendirin.
Benim sana yandığım
Yandığım aman
Mavi Yemiş mi?
Benim sana yandığım
Mavi Yemişli Cheesecake
Harika bir lezzet!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com