Pudingli Yaş Pasta
Malzemeler:
Pandispanya
Kek Hamuru:
- 3 adet yumurta beyazı
- 3 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı su
- 1,5 cay bardağı ince
toz şeker
- 100- 120 gr. elenmiş un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
Puding & Krema:
- 1 paket pudding /çikolatalı fındık aromalı
veya çikolatalı antep fıstıklı
- 400 ml süt
- 200 gr. sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket krema sertleştiricisi
Süslemek
için:
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 100 gr. Krokant veya yeşil pirinç fıstık
Hazırlanışı:
Yumurtaların
sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Cam
bir kabın içerisinde yumurta beyazlarını, 3 yemek kaşığı su, 1 paket vanilya
şekeri ve 1 tatlı kaşığı
hindistan cevizi tozu ile çırpıcının yüksek devrinde kar halini alana kadar
çırpın.
Kar
halinde çırpılan yumurta beyazlarına 1,5 yemek kaşığı ince toz şekeri yavaş
yavaş ilave ederek şekerler eriyinceya kadar çırpma işlemine devam edin.
Yumurta
aklarına yumurta sarılarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Elenmiş
un, mısır nişastası ve kabarta tozunu harmanlayıp yumurtalı kremaya ilave edin.
Pandispanya kek hamuru malzemelerini tahta bir kaşıkla ve yavaş hareketlerle
karıştırın.
Krema
torbasının ucuna yaklaşık 1
cm çapında
geniş ve düz bir uç takın.
Dikdörtgen
şeklinde bir fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.
Pandispanya
kek hamurunun yarısını pasta süsleme torbasına boşaltın.
Pandispanya kek hamurunu 1-2
cm aralıklarla
şerit halinde tepsiye sıkın.
Pandispanya
kek hamurunun diğer yarısını ise 2 yemek kaşığı kakao ile karıştırın.
Kakaolu
pandispanya hamurunu da yine krema torbası ile beyaz pandispanya kek hamur
şeritlerinin aralarını doldurarak sıkın.
İki
renk şeritler halinde tepsiye döşenen pandispanya kek hamuruna bir çatalın ucu
ile (yukarı ve aşağı) şekiller verin.
Önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında pandispanya keki yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Pişen
pandispanya keki ters çevirerek çalışma tezgahına alın. Yanmaz kağıdı ayırıp
soğuması için dinlendirin..
1
paket çikolatalı pudingi (500 ml. süt için) paketi üzerindeki tarife göre
pişirin.
*Süt
miktarını 500 ml yerine 400 ml. olarak kullanınız.Şeker miktarının az geldiği
düşünülüyorsa 1 -2 yemek kaşığı kadar ilave edilebilir.
200
ml sıvı kremayı , 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sertleştiricisi
ile çırpın.
Soğuyan
iki renk pandispanya kek ile kalıbın büyüklüğü ölçüsünde iki adet daire
şeklinde kalıp kesiniz.
*Küçük
kilitli kek kalıbı kullanınız. (Çap ölçüsü:18,5cm)
Pandispanya
kek tabanını kalıba yerleştirip çikolatalı pudingi üzerine döşeyin.
2
yemek kaşığı kadar kavrulmuş fındık tozu serpiştirip pudingin serleşebilmesi
için 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Pudingli
Pastanın üzerini tekrar çırpılmış sıvı krema malzemesinin yarısı ile kaplayın.
Kremanın
üzerini pandispanya kek kalıbının diğer yarısı ile kapatın.
Pudingli
Yaş Pastayı kilitli kalıptan çıkarıp yanlarını tekrar krema ile kaplayın.
Pudingli
Yaş Pastanın krema ile kaplı yan yüzeyini ise krokant veya yeşil pirinç fıstık
ile süsleyin.
“Onca yıl sen burada
Onca yıl ben burada
Yollarımız
hiç kesişmemiş” gibi
Pudingli
yaş pastanın dışında
Çocukluktan kalan mutluluğun tadında…
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com