Vişneli Poğaça
Malzemeler:
Poğaça
Hamuru:
•5–6
yemek kaşığı yoğurt
•8
yemek kaşığı süt
•7
yemek kaşığı sıvı yağ (ayçiçeği)
•1çay
bardağı ince toz şeker
•400-
450 gr. elenmiş un
•1
yemek kaşığı toz fındık / toz badem
•1
paket vanilya şekeri
•1
paket kabartma tozu
Vişneli Puding:
•1
kutu vişne konservesi/vişne kompostosu (720 ml. )
•Yarım
paket vanilyalı puding
•4
yemek kaşığı toz şeker
•Yarım
çay kaşığı tarçın
Süslemek için:
•1adet
yumurta sarısı
•Yaprak
badem
•Pudra
şekeri
Hazırlanışı:
1.Vişne konservesini süzüp, vişneleri
ve vişne suyunu ayırın.
4–5
yemek kaşığı vişne suyunu vanilyalı puding ile karıştırın.
Geri
kalan vişne suyunu, 4 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırıp pişirin.
Kaynayan
şekerli vişne suyuna puding tozu ile karıştırılan vişne suyunu ekleyip el
çırpıcısı ile kısa bir süre daha karıştırarak vişneli bir puding hazırlayın.
Vişneleri
ve tarçını ekleyip dinlenip soğuması için bekletin.
2. Derin bir kapta yoğurt, süt,
sıvıyağ, ince toz şeker ve vanilya sekerini çırpıcının hamur karıştırıcı
uçlarıyla malzemeler birbirinin içine karışana kadar yaklaşık 5–6 dakika
karıştırın.
300
gr. kadar un, fındık veya badem tozu ve kabartma tozunu da çırpılan poğaça
hamuru malzemelerine ilave edip poğaça hamuru macun haline gelene kadar kısa
bir süre daha karıştırma işlemine devam edin.
Tekrar
el ile 100–150 gr kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir poğaça
hamuru yoğurun.
Poğaça
hamurunu yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
3. Dikdörtgen seklinde fırın tepsisine
yanmaz kâğıt döşeyin.
Dinlenen
poğaça hamurunu ikiye bölün.
Yaklaşık
1 cm
kalınlığında büyük bir daire şeklinde poğaça hamurunu açıp, hamuru 8 adet eşit
üçgen şeklinde kesin.
Her
üçgen parça için 1 yemek kaşığı vişneli puding harcı tabana yerleştirip
tabandan başlamak üzere rulo şeklinde vişneli poğaça hamurunu rulo şeklinde
sarıp, poğaçaları fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak yerleştirin.
*
Poğaça hamurunun diğer yarısı içinde aynı işlemi uygulayın.
Vişneli
poğaçaların üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürüp yaprak badem ile
kaplayın.
Önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında Vişneli Poğaçaları yaklaşık 20–30 dakika kadar
pişirin.
Üzerini
pudra şekeri ile süsleyin.
Kim
o?
Vişneli
poğaça
Rüzgâr
her şeyi ne güzel anlatıyor
Vişneli
Poğaça
Varsın
boş kalsın ellerim…
Yumuşacık,
bayatlamayan vişneli poğaçanın tadı harika!
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com