Bir Naz Bir Naz Balkabağım
Malzemeler:
- 1 kilo balkabağı
- 400-500 gr. ince toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet tarçın çubuğu
- 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi kreması
Süslemek
için:
- Keçi boynuzu pekmezi
- 200 gr. sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 kase ceviz tozu
Hazırlanışı:
Balkabağını
uygun görülen uzunluk ve kalınlıkta dilimleyin.
Derin bir
tencereye bir sıra bal kabağı dilimleri, bir sıra ince toz şeker olmak üzere
balkabaklarını döşeyip tencerinin kapağini kapatın.
*Üzerine
yarım çay bardağı kadar su ilave edilebilir.
Şekerli
balkabağı dilimlerinin 24 saat dinlenip şerbetlenmesi gerekir.
Kısık ateşte
şerbet hafif koyulaşıp balkabağı dilimleri parlak bir renk alana kadar pişirin.
Kabak Tatlısı
piştikten sonra, 1 adet tarçın çubuğunu tencerenin içinde yaklaşık 10-15 dakika
bekletip çıkarınız.
Pişen kabak
tatlısını şerbeti ile beraber blender yardımı ile püre haline getirip hindistan
cevizi kreması ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
*Hindistan
cevizi kreması hindistan cevizi sütü konservesinin üst yüzeyinde toplanan koyu
krema.
Sıvı kremayı,
1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket vanilya şekeri ile çırpın.
Cam Kuplara sırasıyla
bir miktar hindistan cevizi kremalı balkabağı püresi ,ceviz tozu, çırpılmış
krema ve tekrar hindistan cevizi kremalı balkabağı püresini paylaştırarak döşeyin.
Balkabağı ve
krema ile döşenen kupların üzerini keçi boynuzu pekmezi ve tekrar çırpılmış
krema ile süsleyin.
Balkabağına "seviyor musun? " desem
Bir naz bir naz olmaz ki!
Böyle de yapılmaz ki!
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com