Kuru Üzümlü Kek
Malzemeler:
- 250
gr. tereyağı /margarin
- 3 çay
bardağı toz şeker
- 4 adet
yumurta (M)
- 1
paket vanilya şekeri
- Yarım
limon kabuğu rendesi
- 2 çay
bardağı süt
- 2 -2,5
su bardağı elenmiş un
- Yarım su bardağı patates unu
- 1
paket kabartma tozu
- 1 -1,5
su bardağı kuru üzüm
Süslemek için:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kapta 250 gr. tereyağı /margarin, 3 çay bardağı toz şeker ve 1
paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devrinde köpürene ve şekerler eriyip krema
halini alana kadar çırpın.
Karışıma yumurtaları tek tek ilave ederek her yumurta için yaklaşık iki
dakika kadar daha çırpma işlemine devam edin.
Yarım limon kabugu rendesini ilave edin.
Unu eleyip, patates unu ve kabartma tozu ile
harmanlayın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve patates ununu da kek
hamuruna ilave edip kısa bir süre daha çırpıcının düşük devrinde malzemeler
birbirine karışana kadar kek hamurunu
karıştırın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa
bir miktar daha un eklenilebilir.
Kuru üzümleri hafif unlayıp kek hamuruna karıştırın.
Silikon veya kilitli bir kek kalıbının tabanını ve
yanlarını yağlayıp unlayın.
Üzümlü kek hamurunu kalıba döşeyin.
Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında üzümlü kek
yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
Üzümlü keki soğuması için dinlendirin. Üzümlü keki
kalıptan çıkarıp, üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
Bu kek burada biter
ama
Aşk mı bitecek!
Öyle zannet…
Hmmmm...
Kuru
üzümler kekin lezzetine bambaşka bir tad katıyor.
Afiyet olsun, kolay gelsin!