Tini Mini, Çikolatalı Şeftali
mi?
Malzemeler:
Pandispanya Kek
Hamuru
- 4 adet
yumurta beyazı (M)
- 4 adet
yumurta beyazı (M) + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1
fiske tuz
- 1
paket vanilya şekeri
- 1 çay
kaşığı kabartma tozu
- 100
gr. toz şekeri
- 100
gr. elenmiş un
*Pandispanya Keki ıslatmak için yarım çay bardağı şeftali suyu
Şeftalili Krema
- 200
-250 ml sıvı krema
- 2-2,5
yemek kaşığı pudra şekeri
- 1
paket vanilya şekeri
- 1
paket krema sertleştirici
- 300-400
gr`lık şeftali konservesi veya 2-3 adet dilimlenmiş şeftali
Tini Mini
Bisküvi
- 125
gr. tereyağı veya margarin
- 1 adet
yumurta
- 1
fiske tuz
- 1 adet
vanilya şekeri
- 2-2,5
çay bardağı pudra şekeri
- Yarım
bardak tuzsuz toz badem
- 200
-250 gr. elenmiş un
Süslemek için:
- 300-350
gr. bitter kuvertür çikolata
- 1-2
yemek kaşığı şeftali veya kayısı reçeli
- Kavrulmuş,
dövülmüş fındık, badem, krokant vb.
Hazırlanışı:
1. Pandispanya
keki hazırlamak için önce 4 adet yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Cam bir kapta 4 adet yumurta beyazı,1 fiske tuz ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini
çırpıcı ile yüksek devirde, kar halini alana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta, 4 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya şekeri, 100 gr. toz
şekerini çırpıcı ile yüksek devirde krema halini alana ve köpürene kadar çırpın.
Krema halini alan yumurta sarılarına elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip
kısa bir süre daha malzemeleri çırpmaya devam edin.
Kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını pandispanya kek hamuruna ilave
edin, Tahta bir kaşıkla pandispanya kek hamurunu yavaş hareketlerle karıştırın.
Dikdörtgen şeklinde bir tepsiye yanmaz kağıt döşeyip, tepsinin yanlarını
yağlayıp unlayın. Örnek ölçü: 29cm x 42cm vb.
Pandispanya kek hamurunu dikdörtgen tepsiye döşeyip ,önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pandispanya Kek soğuyup dinlendikten sonra yanmaz kağıdı ayırın.
Ağız çapı yaklaşık 23 cm`lik cam veya plastik yuvarlak saklama kabının iç
yüzeyini folyo ile kaplayın.
Soğuyan pandispanya keki folyo ile kaplı saklama kabın içerisine yerleştirin.Yanlardan
artan ve kesilen kek hamuru daha sonra kremanın üzerini kapatmak üzere kullanılacağı
için mümkün olduğunca büyük parçalar halinde kesin.
2. 200-250 gr.
sıvı kremayı, vanilya şekeri, 2-2,5
yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sertleştircisi ile çırpın.
*Krem Şanti kullanılabilir.
Dilimlenmiş şeftali konservesi kullanılıyorsa şeftalileri süzün.
Taze Şeftali kullanılıyorsa şeftalileri temizleyip dilimleyin.
1 çay bardağı kadar şeftali suyunu ayırın.
Çırpılmış krema ve dilimlenmiş şeftalileri yavaş hareketlerle karıştırın.
Yuvarlak saklama kabına döşenen pandispanya keki şeftali suyu ile hafif ıslatın.
Şeftalili kremayı pandispanya kekin üzerine döşeyin, kremayı düzleyip arta
kalan kek parçaları ile kremanın üzerini kapatın ve tekrar hafif şeftali suyu
ile ıslatın.
Kremalı Pandispanya kekin üzerini folyoyla sarıp, ağırlık yerleştirin , 1
gece buzdolabında bekletin.
3. Tini Mini Bisküvi
Derin bir kaba tereyağı veya margarini küp şeklinde kesip doğrayın.
Yumurta, tuz, vanilya şekeri, pudra şekeri , badem tozu ve elenmiş unu
ilave edip elinizle kulak memesi yumuşaklığında tini mini bir bisküvi hamuru
hazırlayın.
Bisküvi hamurunu yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Bisküvi hamurunu ikiye bölün.
*Pandispanya kekin tabanını önceden ölçünüz.
Önce pandispanya kekin taban çapı ölçüsünde , örneğin 23 cm çapında, 1 cm kalınlığında büyük bir
taban bisküvi hazırlayın.
Bisküvi hamurunun diğer yarısı ile yaklaşık 4,5 cm çapında, 1 cm kalınlığında mini bisküviler
hazırlayın.
*Kolaylık açısından çalışma tezgahını hafif unlayıp
bisküvi hamurunu açınız.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20-25 dakika üzerleri
hafif kızarana kadar “Tini Mini Bisküvileri” pişirin.
Tini Mini Bisküvileri soğuması için dinlendirin.
4. Büyük Tini Mini
Bisküvinin üzerine şeftali reçelini yayın.
Buzdolabında dinlenen kremalı pandispanyanın üzerine reçelli büyük Tini
Mini Bisküviyi yerleştirin.
Yuvarlak saklama kabını ters çevirerek „Tini Mini Kremalı Şeftalili
Pandispanyayı ızgaranın vb. üzerine yerleştirin.
Bitter kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin.
Eriyen bitter kuvertür çikolatanın bir kısmını pastanın üzerini kaplamak
için kullanın.
Tini Mini Bisküvileri de çikolata ile kaplayıp kavrulmuş, dövülmüş badem, fındık,
krokant vb. ile süsleyin.
„Tini Mini Çikolatalı Şeftali mi?“ pastanın yanlarını tini mini
bisküvilerle kapatın.
*İsteğe bağlı olarak üzerine de bisküviler veya taze çiçek yaprakları vb.
yerleştirilip süslenebilir.
Tin Tin
Tini Mini Hanım
Tini Mini Hanım
„Çikolatalı Şeftali mi ? „
Seni çok seviyor canım!
Harika bir görünüm, benzersiz nefis bir tad!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com