Limonlu Hadise
Çikolatalı Buzlu Kahve & Limonlu Sos (Lemon Curd)
Malzemeler:
Çikolatalı
Espressolu Granita
- 2 çay bardağı ince toz şeker
- 1,5 -2 çay bardağı su
- 50 gr. bitter çikolata
- 400 ml. sıcak kahve
Limon Sos /
Lemon Curd
- 2 adet iri limon
- 2 çay bardağı ince toz şeker
- 2 adet yumurta (M )
- 1 fiske tuz
- 50 gr. tereyağı /margarin
Süslemek için:
- Milföy Hamuru
- Pudra şekeri
- Vanilyalı dondurma
*Kürdan Şiş
Hazırlanışı:
1.Çikolatalı Kahve Granita / Çikolatalı Buzlu Kahve
İnce toz şekeri ve suyu bir tencerede 1 -2 dakika
kadar kaynatıp şerbet hazırlayın.
Şerbetin içine 50 gr. bitter çikolata ilave edip , soğutun.
Kahveyi hazırlayıp, soğuyan şerbete ilave edin ve
karıştırın.
Karışımı metal veya uygun bir kaba boşaltıp
buzlukta bekletin.
Kabın kenarlarından kristalleşmeye başlayarak buz
tutan Çikolata Kahve Granitayı kazıma yöntemiyle karıştırın.
Her donma sürecinden sonra kazıma ve karıştırma işlemini
yaklaşık 20- 25 dakika arayla birkaç kez
tekrarlayın.
Bu işlem bittikten sonra Çikolata Kahve Granitayı
yaklaşık 4 saat buzlukta tekrar
bekletin.
Donan Çikolata Kahve Granita, kullanılacağı zaman kazıma
yöntemiyle kuplara veya bardaklara paylaştırılmalıdır.
2.Limon Sos /
Lemon Curd
Limonları sıcak su ile yıkayıp kurulayın.
Küçük bir tencereye limon kabuklarını rendeleyip,
limon suyunu ilave edin.
Limon kabukları ve limon suyuna , ince toz şeker, 2 adet yumurta ,
1 fiske tuz ve 50 gr. tereyağı /margarin ilave edin.
Karışımı sıcak su bulunan bir kabın üzerinde yaklaşık
30 dakika kadar sürekli karıştırarak koyu kıvamda limonlu sosu hazırlayın.
Koyu kıvama
geldikten sonra, Limon Sosu tekrar soğuk
bir ortamda karıştırarak ılıtın.
*Sosu hazırlarken , limon sosun kaynamamasına dikkat
edilmelidir.
3.Milföy
Hamuruyla Süsleme:
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek
buzlarını çözün.
Kurabiye kesme kalıplarıyla çiçek vb. şekillerde kesip
şekilli kalıplar çıkartın.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin.
Şekilli milföyleri tepsiye yerleştirip üzerlerine tekrar
yanmaz kağıt döşeyin.
Milföy hamurlarıyla hazırlanan şekilli kalıpların
şişmemesi için üzerine ızgara yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında şekilli
milföyleri pişirin.
Şekilli milföyler soğuduktan sonra üzerlerini pudra
şekeri ile kaplayın.
4. Limonlu Hadise
Çikolatalı Buzlu Kahve & Limonlu Sos (Lemon Curd)
Bardaklara veya kuplara arzu edilen miktarda, çikolata kahve granitayı, limon sosu ve vanilyalı dondurmayı paylaştırın.
Limonlu Hadise`yi pudra şekerli milföylü
çiçek vb. şekiller ile süsleyin.
Sıcak havalar..
Sohbet bitmeden mutfakta hayal meyal belirir
Buzdolabını açar, bir şeyler araştırır.
Bir bardak Limonlu Hadise çıkarır.
Evin her yanı misafir doldu.
Olağanüstü lezzetli!
Buzlu çikolata,
Limonlu kahve,
Vanilyalı dondurma.
Vallahi bırakmam!....
Afiyet olsun, kolay gelsin!
Pastalartatlilar.com