Frambuaz Sorbe
& Buzlu Rendezvous
Malzemeler
- 600-700 gr. Frambuaz (dondurulmuş veya taze)
- 250 ml. su
- 2 çay bardağı ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 -3 dal taze nane (yaprak)
Süslemek için:
- Taze nane yaprakları
- Taze Frambuaz
- Vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Frambuazları yıkayıp, sularını süzün, vanilya şekeri
ile harmanlayın.
Dondurulmuş Frambuaz kullanılacaksa 1-2 saat önceden
oda sıcaklığında buzlarının çözülmesini bekleyin ve vanilya şekeri ile
harmanlayın.
Vanilya şekeri ile karışan frambuazları blender
yardımı ile püre haline getirin.
Frambuaz püresini ince tel süzgeçten geçirip çekirdeklerini
mümkün olduğu kadar ayırın.
Ayrı bir tencerede 250 ml. su, taze nane yaprakları ve
iki çay bardağı ince toz şekeri önce kısık ateşte şekerler eriyene kadar
karıştırın daha sonra yüksek ateşte kaynatıp şerbet hazırlayın.
Şerbeti soğutun.
Nane yapraklarını çıkarın.
Frambuaz püresini soğuk şerbet ile karıştırın, temiz
bir torbanın içine boşaltın.
Şerbetli Frambuaz Püresini derin dondurucuda
buzlanmaya ve donmaya başlayana kadar
bekletin.
Özellikle torbanın kenar kısımlarında sertleşme ve
donma olmuş ise Frambuaz sorbeyi derin dondurucudan alıp tekrar blenderdan
geçirin püreyi daha da pürüzsüz hale getirin.
Frambuaz Sorbeyi tekrar temiz bir torbaya, uygun
kaplara veya büyük bir kaseye boşaltıp derin dondurucuda buzlanmasını ve
donmasını bekleyin.
Taze nane yaprakları, taze frambuaz veya üzerini
vanilyalı dondurma ile süsleyerek servise sunun.
Olur mu, böyle bir lezzet olur mu?
Tatlım!
Sana kalır mı?
Buzlar çözülmeden gel !
Afiyet olsun, kolay gelsin.