Limon Soslu Bademli Gönül Bahçesi
Malzemeler:
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı /margarin
- 1,5 çay bardağı ince toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı (M)
- 1 paket vanilya şekeri
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı tuzsuz toz badem
- 1,5 su bardağı elenmiş un
Süslemek için:
- 200-250 gr. pudra şekeri
- 1 adet limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı gıda boyası
- Hindistan cevizi tozu vb.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta tereyağı, ince toz şeker ve vanilya
şekerini şekerler eriyene ve pürüzsüz bir krema halini alana kadar çırpıcı ile
yüksek devirnde çırpın.
Yumurta sarısını ve badem tozunu ilave edip çırpma
islemine bir süre daha devam edin.
Limon kabuğu rendesi ve elenmiş unu da “Bademli Gönül
Bahçesi Bisküvi „ hamuruna ilave edip elinizle pürüzsüz , kulak memesi yumuşaklığında
bir bisküvi hamuru hazırlayın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa
bir miktar daha elenmiş un ilave edilebilir.
Bademli Gönül Bahçesi Bisküvi hamurunu temiz bir
folyoya sarıp 30-45 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Çalışma tezgahını hafif unlayıp “Bademli Gönül Bahçesi
Bisküvi” hamurunu açın ve çiçek şeklinde kurabiye kesme kalıpları
kullanarak şekiller verin. Çiçeklerin ortalarını daire şeklinde açın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 12-15
dakika kadar pişirin.
Pişen “Bademli Gönül Bahçesi Bisküvileri” soğutun.
200 -250 gr. pudra şekeri ve 1 adet limon suyu ile
pürüzsüz bir limon sos hazırlayın. Limon sos kıvamı katı ise 1-2 yemek kaşığı
kadar da su kullanın. İstenilen renkte gıda boyasını ilave edip sosu tekrar
karıştırın.
Bademli Gönül Bahçesi Bisküvilerini renkli limon sosa
batırıp (hindistan cevizi tozu vb. serpiştirilebilir.) ile süsleyin.
Gönül toprağına düştü tohum, açar çiçekler!
Limon Soslu Bademli Gönül Bahçesi Bisküvileri nefis bir
tad!
Badem ve limon kokusu…
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com