Yaban Mersinli Omlet
*Yaklaşık 6 adet
Malzemeler:
- 1
yumurta (M)
- 1 su
bardağı süt (200ml)
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1-1,5 çay bardağı toz şeker
- 3
paket vanilya şekeri
- Yarım
paket kabartma tozu
- 1-2 su
bardağı elenmiş un
Süslemek için :
- Yaban
mersini
- Pudra
şekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kapta 1 adet yumurta, vanilya şekeri ve toz şekeri çırpıcının yüksek devrinde şekerler
eriyene ve köpürene kadar çırpın.
Sütü ve ayçiçek yağı ilave edip kısa bir süre daha omleti çırpmaya devam
edin.
Elenmiş unu ve kabartma tozunu karışıma yavaş yavaş ekleyip düşük devirde
çırpmaya devam edin.
*Omlet kıvamı ne çok koyu ne de çok sıvı olmalıdır.
Teflon tavayı orta ateşte kızdırın. Hafif
tereyağı ile tavayı yağlayın.
Tavanın taban çapı ölçüsünde omleti tavaya yayın.
İstenilen miktarda yaban mersini ile omleti süsleyip, iki tarafı eşit şekilde kızarana kadar çevirerek pişirin.
"Yaban Mersinli Omleti" pudra şekeri ile süsleyin.
Bir anlamı yokmuş omletsiz günlerin
Zor değil ki !
E kolay da değil maviyle buluşmak…
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com