Vişne Soslu Waffle
Malzemeler:
- 2
yemek kaşığı tereyağı /margarin
- 3 adet
yumurta (M)
- 1,5 çay bardağı ince toz şeker
- 2 çay bardağı süt
- 2-3
paket vanilya şekeri
- 1
fiske tuz
- 1
fiske karanfil
- 1
tutam tarçın
- 1,5
çay kaşığı kabartma tozu
- 1
yemek kaşığı mısır nişastası
- 250-280
gr. elenmiş un
Vişne Sosu:
- 500
gr. kadar vişne kompostosu / konserve
- 2-3
yemek kaşığı ince toz şeker
- 1
tutam tarçın
- 1-2 tatlı
kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
- Pudra
şekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içinde, oda sıcaklığındaki tereyağını, 2-3 paket vanilya şekerini, 1
fiske tuzu ve ince toz şekeri, çırpıcının
yüksek devri ile şekerler eriyene kadar yüksek devirde çırpın.
Krema halini alan şekerli tereyağı /margarin karışımına yumurtaları tek tek
ilave edip her yumurta için yaklaşık 3-4 dakika kadar daha çırpma işlemine
devam edin.
*Waffle hamurunu çırparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.
Waffle hamuruna süt, karanfil ve tarçını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kabartma tozu, mısır nişastası ve elenmiş unu da waffle hamuruna ilave edip
çırpıcının orta devri ile pürüzsüz bir waffle hamuru elde edene kadar 5-6
dakika kadar daha hamuru çırpın.
Waffle hamurunu 10 dakika kadar dinlendirip tekrar tahta bir kaşıkla karıştırın.
Waffle makinesini bol tereyağı/ margarin ile yağlayın.
2-3 yemek kaşığı waffle hamurunu ısınmış waffle
makinasında altın sarısı renginde pişirin.
Vişne Sosu Hazırlanışı:
1 çay bardağı kadar vişne konservesi suyu ile 1-2
tatlı kaşığı mısır nişastasını karıştırın.
500 gr. Vişne kompostosu / konservesini, 2-3 yemek kaşığı ince toz şeker ile pişirip, daha
önceden hazırlanan mısır nişastalı vişne suyunu ilave edin. Vişne sosunu tahta
bir kaşıkla kısa bir süre daha koyulaşana
kadar karıştırın.
Vişne sosuna 1 tutam tarçın ekleyin.
Waffle, pudra sekeri ve vişne sosu ile servise sunun.