Yıldızlı İncir
Pastası
Malzemeler:
Taban Kek Hamuru:
- 3 adet
yumurta (M)
- 1 su
bardağı ince toz şeker
- 1
paket vanilya şekeri
- 1 su
bardağı elenmiş un
- 2
tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çay
bardağı ayçiçek yağı
- 1,5
çay kaşığı kabartama tozu (üzerindeki tepeyi alınız).
- 8-12
adet kuru / soft incir
- 1
kücük kase ceviz içi
- Yarım su
bardağı soğuk süt
Krema:
- 1 büyük
su bardağı süt
- 1
yemek kaşığı un
- 1
yemek kaşığı mısır nişastası
- 6 adet
yaprak jelatin
- 250
ml. sıvı krema
- 3
yemek kaşığı pudra şekeri
*Sıvı krema yerine krem şanti kullanılabilir.
Süslemek için:
- Yıldız Kurabiyeler : *Sakızlı ay kurabiye tarifi hamuru kullanılmıştır. Tarif için linki tıklayınız. http://www.pastalartatlilar.com/blog/sakizli-ay-kurabiye/
- 50 -100 gr. bitter çikolata
kuvertür
- 1 paket sıvı
bourbon vanilya aroması
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1.Taban Kek Hamuru:
Derin bir kapta 3 adet
yumurta, 1 su bardağı ince toz şeker ve 1 paket vanilya şekerini şekerler
eriyene ve köpürene kadar çırpıcının yüksek devri ile krema halinde çırpın.
1 çay bardağı ayçiçeği yağını
da şekerle çırpılan yumurtalı kremaya ilave edip kısa bir süre daha taban kek
hamurunu çırpın.
Unu kabartma tozu ve mısır nişastası
ile harmanlayıp taban kek hamuruna ilave edin, hamuru kısa bir süre çırpıcının
orta devri ile tekrar çırpın.
8 adet soft kuru incir veya ıslatılmış
incirleri küp şeklinde doğrayın, ceviz içi ile harmanlayın.
26 veya 28 cm`li kek kalıbının
tabanına yanmaz kâğıt yerleştirip, kalıbının yanlarını tereyağı /margarin ile
yağlayıp unlayın.
Taban kek hamurunu kalıba
döşeyip üzerine doğranmış incir ve cevizleri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180
dereceli fırında incir ve ceviz içleriyle hazırlanan pasta taban keki yaklaşık 25–30
dakika kadar pişirin.
Derin bir kapta yarım su bardağı
soğuk süt ile 4 adet soft / ıslatılmış kuru inciri el blenderi yardımıyla
incirler pürüzsüz hale gelene çekin.
İncirli sütü süzgeçten geçirip
bekletin.
*Süzgeçte kalan incir posasını
daha sonra kremada kullanılmak üzere bekletin.
Pişen taban keki incir kokulu
süt ile ıslatın.
İncirli ıslak kek tabanını
kek kalıbından çıkarın, yanmaz kağıdı ayırın ve pasta çemberinin içine yerleştirin.
2. Krema:
6 adet yaprak jelatini yumuşayabilmesi
için soğuk su bulunan bir kabın içinde bekletin.
Küçük bir tencerede ve orta ateşte,
1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı ince toz şeker, 1 yemek kaşığı mısır nişastası
ile puding hazırlayın.
Pişen pudingi henüz sıcak
iken 50 gr. tereyağı / margarin ve daha önceden ayrılan incir posasını ilave
edip el blenderi yardımı ile pürüzsüz bir krema kıvamına getirin.
Yumuşayan yaprak jelatinlerin
suyunu elinizle sıkın. Yaprak jelatinleri ateşe dayanıklı bir kasede 4 -5 yemek
kaşığı sıcak puding kremada ile eritin.
*Jelatinlerin erime işlemi
uzun zaman alıyorsa orta ateşte birkaç dakika bekleterek eritiniz.
Eriyen yaprak jelatinleri hazırlanan
puding kremaya ilave edip kısa bir süre daha çırpın.
Puding kremanın soğuyup sertleşmesi
için buzdolabında kısa bir süre bekletin.
Ayrı bir kapta sıvı kremayı,
3 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın.
Soğuyan puding kremaya pudra şekeri ile çırpılan sıvı kremayı ilave edip yıldızlı incir pastası kremasını,
pasta çemberine yerleştirilen ıslak kek tabanının üzerine döşeyin.
Yıldızlı İncir Pastasını yaklaşık
6 -7 saat buzdolabında donması için dinlendirin.
3. 1 paket bourbon vanilya aromasını pastanın üzerine fırça ile yayın.
Yıldız kurabiyeler pişirin.
Yıldız kurabiyelerin yüzeylerini
hafif pudra sekeri ile kaplayın.
Bitter çikolata kuvertürü
benmari usulü eritin. Yıldız kurabiyeleri arka yüzeylerine fırça ile eritilmiş çikolata
kuvertür sürerek, Yıldızlı İncir pastasının yanlarını yıldızlı kurabiyeler ile kaplayın.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com