Ispanaklı Muffin
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tereyağı /margarin
- 2 adet yumurta
- 3 küçük fincan ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 küçük kahve fincanı badem tozu
- 3,5 – 4 küçük kahve fincanı elenmiş un
- 200 gr. dondurulmuş ıspanak
Süslemek için:
- 150–200 gr. Bitter kuvertür çikolata
- Dekoratif boncuk şekerlemeler vb.
Hazırlanışı:
*Hazır dondurulmuş ıspanakları buharda
pişirerek suyunu hafif elinizle sıkın. Suyu sıkılmış ıspanakları el blendere
ile pürüzsüz olana kadar çekin.
Derin bir kapta oda sıcaklığındaki
tereyağı / margarin, ince toz şeker, vanilya şekeri ve 1 fiske tuzu pürüzsüz
bir krema halini alana kadar çırpıcının yüksek devri ile çırpın.
Yumurtaları ilave ederek her yumurta için
yaklaşık üç dört dakika daha çırpma işlemine devam edin.
Blenderde çekilmiş ıspanakları, badem
tozu, elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ederek kısa bir süre daha ıspanaklı
muffini çırpıp tarçını ekleyin ve ıspanaklı muffin hamurunu tahta bir kaşıkla
karıştırın.
Muffin kalıplarını yağlayın.
Ispanaklı muffin hamurunu muffin kalıplarına
paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında
Ispanaklı Muffinleri yaklaşık 20–25 dakika pişirin.
Ispanaklı muffinleri kalıptan çıkarmadan
önce soğuması için dinlendirip daha sonra muffin kalıplarından çıkarın.
Bitter kuvertür çikolatayı benmari usulü
eritip ıspanaklı muffinleri eritilmiş çikolata ve dekoratif boncuk şekerlemeler
vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com