Fıstıklı Kurabiye
Malzemeler:
- 3
yemek kaşığı tereyağı /margarin
- 2 çay
bardağı elenmiş pudra şekeri
- 1
yumurta beyazı
- 1 çay
bardağı kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı tozu
- 1
paket vanilya şekeri
- 1 paket doğal bourbon vanilya aroması
- 1
fiske tuz
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1,5 - 2 su bardağı elenmiş un
Süslemek için:
- 100 gr. kuvertür çikolata
- Tuzsuz yer fıstığı
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kapta tereyağı /margarin, 2 çay bardağı
elenmiş pudra şekeri, 1 paket vanilya şekeri , 1 paket doğal bourbon vanilya
aroması,1 fiske tuz ve 1 yumurta akını tahta bir kaşıkla ve el ile karıştırın.
* Kavrulmus tuzsuz fıstığı blender yardımı ile toz
haline getiriniz.
Kavrulmuş tuzsuz toz fıstığı, pirinç unu ve once 1, 5
su bardağı elenmiş unu da fıstıklı kurabiye hamuruna ekleyip el ile yumuşak bir
kurabiye hamuru yoğurun.
Unun kalitesine göre fıstıklı kurabiye hamuruna yarım
bardak daha elenmiş un ilave etmeniz gerekebilir.
Fıstıklı kurabiye hamurunu yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
Krema sıkma torbasına 1 cm çapında yuvarlak bir uç
takın.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.
Fıstıklı kurabiye hamurunu krema sıkma torbasına
doldurup aralıklar bırakarak istenilen büyüklükte tepsiye sıkın.
Fıstıklı kurabiyelerin üzerini tekrar tuzsuz fıstıklar
ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 12-15
dakika fıstıklı kurabiyeleri pişirin.
Pişen fıstıklı kurabiyeleri soğuması için yaklaşık
yarım saat dinlendirin.
Kuvertür çikolatayı benmari usulü eritip fıstıkların
üzerini erimiş çikolata ile süsleyip üzerlerine tekrar pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlilar.com